Головна » 2014 » Березень » 29 » Допоможемо разом тим, хто у біді
11:47
Допоможемо разом тим, хто у біді
Національне товариство Червоного Хреста України з 1 квітня по 1 травня проводить загальноукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом «Місія доброчинності». Мета – підвищення уваги до потреб одиноких та самотніх громадян похилого віку, інвалідів різних категорій, осіб хворих на туберкульоз та ВІЛ/СНІД, безпритульних та дітей сиріт, багатодітних та малозабезпечених сімей.
 
Милосердя й доброта – як два крила, на яких тримається людство, вони багатоликі. Потреба в них повсякчасна. Милосердним треба бути не лише при вибуху Чорнобиля, землетрусу чи Майдану, а навіть тоді, коли немає біди, навіть тоді, коли земля не хитається під ногами. 
 
В Україні живе два мільйони одиноких людей. Близько 200 тисяч із них цілком або частково нездатні обслуговувати себе, 15 тисяч з них проживають у будинках-інтернатах, їх об’єднує немічність. У злиднях живуть 1150 тисяч наших земляків. Близько 30 тисяч із них мешкають у напіврозвалених халупах. 70 тисяч – ті, хто отримує мізерну пенсію. Немало тих, які існують на межі бідності. Чверть населення району відноситься до цієї категорії. Сумні цифри. Та це правда життя.
 
Гуманітарне покликання Товариства Червоного Хреста – бути поруч з людьми, які належать до найуразливіших верств населення, допомагати їм. Адже справжнє милосердя – це передусім конкретні справи.
 
Вишгородська РОТЧХ закликає виіскрити доброту сердець усіх чуйних, порядних і добрих людей нашого краю і допомогти тим нашим землякам, хто в скруті, одягом, продуктами харчування, коштами. Служба «Милосердя» Червоного Хреста завжди готова прийняти всі ваші пожертви, щоб разом допомогти нужденним.
 
У зв’язку зі складною ситуацією, що зараз є в державі, невідкладним напрямком роботи стало навчання населення навичкам першої допомоги. Організація буде вдячна всім, хто допоможе придбати манекен-торси для обладнання учбового класу курсу по навчанню населення навичкам першої допомоги та волонтерських загонів в районі.
 
Наш розрахунковий рахунок: 2600130093822, МФО 322669, ГУ по м. Києву та Київській обл., АТ «Ощадбанк», ідентифікаційний код 23571538, з поміткою «На благодійность».
 
Наша адреса: м. Вишгород, вул. В. Симоненка 5, тел. 5-26-38.
 
Таміла ОРЕЛ,  голова РОТЧХ
Категорія: Україна | Переглядів: 481 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus