Головна » 2014 » Травень » 31 » Єднання – запорука перемоги
11:16
Єднання – запорука перемоги
 «Разом нас багато!» – наголошував Майдан 2004 року. «Разом – сила!» – гасло Майдану 2013 року. Люди бажали не лише відсторонення від влади злодіїв та знищення корумпованої системи. Єднання стало рушійною силою перемоги Майдану. Люди вимагали від численних тодішніх опозиційних політиків єднання. І серед претендентів на звитягу у виборчій гонці перемогу здобули саме ті два політики, які поєднали свої зусилля.
 
Петро Порошенко та Віталій Кличко, не помітивши опонентів, в один тур прийшли до фінішу.  І мені здається – це дуже символічно. Адже громадяни України проголосували за тих, хто справою показав, що йде шляхом єднання. Єднання зусиль та, сподіваюсь, єднання народу і країни.
 
Українці за останні більш ніж півроку стомилися від невизначеності та економічного занепаду в державі, підступної загарбницької політики збоку керівництва Російської Федерації, що на словах наголошує на братніх стосунках, а на справі встромляє ножа в спину розграбованій, згвалтованій та покинутій напризволяще своїм же урядом Україні. 
 
Як ми до цього дійшли, знаємо лише ми. Адже після мирного отримання Незалежності та величезного економічного спадку від Радянського Союзу, кожний наступний уряд робив, здається, все, щоб розграбувати та розтринькати цей дарунок долі. За майже чверть століття після розвалу СРСР наша держава мала ледь животіючі деморалізовані та корумповані залишки Збройних сил та інших силових структур, розграбовану економіку, занепадаючі підприємства, позбавлене повноважень місцеве самоврядування та перекручену систему державного управління. 
 
Другий тур виборчих перегонів міг стати важким тягарем для нашої знекровленої економіки. Його не буде. Петро Порошенко – Президент України, Віталій Кличко – Київський міський голова. Ми обрали тих, хто запропонував шлях єднання. Петро Порошенко, після оголошення попередніх результатів, запропонував єднання зусиль і «Батьківщині», позитивно оцінюючи на даному етапі роботу Уряду Арсенія Яценюка та пропонуючи йому залишитися на цій посаді. Особисто я позитивно оцінюю такий крок. Ділити вже нема чого, треба все будувати майже з нуля. Роботи багато. Знищення терористичної загрози, відновлення територіальної цілісності країни, нова Конституція, децентралізація влади, люстрація чиновників, боротьба з корупцією, реформування судових органів, прокуратури, МВС…  
 
Ті, кого сьогодні обрали, мають два шляхи. Або увійдуть у підручники як рятівники країни, або зганьблять себе і весь свій рід. І нас одночасно. Ми їх обрали, нам з них і питати. Але відповідатимемо перед нащадками та історією всі разом. Цим вони нас теж об’єднали.  
 
Володимир Потапов, «Слово»
Категорія: Україна | Переглядів: 388 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus