Головна » Новопетрівська громада

Звернення громади села Нові Петрівці

Звернення громади села Нові Петрівці

Нині в суспільстві активно обговорюється питання щодо подальшої долі резиденції «Межигір'я». Ми, громада села Нові Петрівці, на території якого вона знаходиться, закликаємо при прийнятті відповідних управлінських рішень урахувати багатобарвну історію розвитку цієї землі. 
 
Наприкінці першого тисячоліття у Межигір'ї поселився архімандрит Михаїл із грецькими ченцями. Нашим предкам ці місця слугували своєрідним Єрусалимом. Межигірський монастир у різні періоди історії став і духовним центром для запорізьких козаків, і пантеоном для гетьманів, і місцем київського літописання. Також із цією обителлю пов'язані імена таких визначних діячів українськог ... Читати далі »

Ніхто не забутий…

Ніхто не забутий…

Війна в Афганістані протягом 1979-1989 років – гіркий спомин і символ невтішного горя для багатьох українських родин. Серед них – і мешканці Нових Петрівців. 
 
На пошану всіх воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулася зустріч із нашими земляками, які на власні очі бачили Афган. 17 лютого до школи завітали воїни-інтернаціоналісти Олександр Мережко, Микола Пономаренко та Василь Дремлюга. До речі, для останнього ця війна тісно переплетена з коханням, адже саме в Афганістані Василь Григорович познайомився зі своєю дружиною.
 

Модернізована «Північна» знову в дії

Модернізована «Північна» знову в дії

У Нових Петрівцях 27 грудня за участі заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергія Чеха, заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Максименка, заступника голови районної ради Олександра Глущенка та Новопетрівського сільського голови Радіона Старенького відбулося введення в дію реконструйованої підстанції «Північна» Центральної енергосистеми потужністю 330 кВ. 
 
У зв’язку зі зростанням споживання електроенергії у регіоні, що пов’язано з інтенсивною житловою забудовою, розвитком інфраструктури, споживання електроенергії підстанцією 330 кВ «Північна» у період з 2003 до 2009 рік зросло майже на 30%. Підстанція потребувала масштаб ... Читати далі »

Фрукти – від рибалок

Фрукти – від рибалок

Напередодні Нового року голова асоціації рибалок-промисловиків Київського водосховища Микола Шинкаренко та член асоціації Сергій Буяло побували у районному дитячому будинку «Любисток», що у Нових Петрівцях. Промисловики поздоровили малечу з Новим роком та вручили смачні подарунки – ящики з цитрусовими та яблуками.
 
Згодом рибалки побували у Вишгородській центральній районній лікарні, де також передали медперсоналу фрукти для дитячого та пологового відділень.
 
І в дитбудинку, і в райлікарні працівники дякували небайдужим та чуйним людям  з асоціації рибалок-промисловиків за новорічні подарунки.
 
... Читати далі »

На Київщині відкрили підстанцію “Північна”

На Київщині відкрили підстанцію “Північна”

Сьогодні за участю заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергія Чеха та заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Максименка відбулося введення в експлуатацію об’єкту ПС 330/110/10 кВ "Північна” у селі Нові Петрівці Вишгородського району. 

 
У зв’язку зі зростанням споживання електроенергії в регіоні, що пов’язано з інтенсивною житловою забудовою, розвитком інфраструктури, споживання вузла ПС 330 кВ "Північна” в період з 2003 до 2009 р. зросло майже на 30 %. Підстанція потребувала масштабної реконструкції. 
 

Не зміліє Дзвінкова криниця

Не зміліє Дзвінкова криниця

Минулої п’ятниці у Нових Петрівцях  на Межигірському узвозі зібралось чимало людей, які стали учасниками значної події, що відбулась поруч із Дзвінковою криницею біля підніжжя великого хреста, який був установлений в цьому святому місці 2011 року місцевими патріотами і краєзнавцями, яких очолюють корінні жителі Нових Петрівців Геннадій Ніколаєнко та його батько Микола Васильович, актуальні, цікаві і патріотичні вірші якого знають новопетрівчани.
 
Вже не один рік Геннадій Ніколаєнко значну частину свого часу і коштів вкладає у вивчення історії Межигір’я, а саме історії виникнення, розвитку, функціонування Межигірського монастиря від XI до XX століття. Адже саме ... Читати далі »

Ніщо не забуто…

Ніщо не забуто…

10 жовтня у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», що у Нових Петрівцях, відкрито командно-спостережний пункт Першого Українського фронту після проведення  реставраційно-відновлювальних робіт.
 
Перед початком мітингу, присвяченому цій події, учні місцевої школи урочисто вручили квіти ветеранам війни. На церемонії відкриття були голова Вишгородської райдерж­адміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, голова Адміністрації  Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков, начальник управління культури, національностей та релігій КОДА Ігор Подолянець, секретар Новопетрівської сільради Світлана Костюк, представники ветеранських органі ... Читати далі »

Розширення меж – як перспектива розвитку

Розширення меж – як перспектива розвитку

Нещодавно рішенням районної ради збільшено площу Нових Петрівців – найбільшого в районі села за кількістю населення. Це доволі непересічна подія для Вишгородщини, тому «Слово» звернулося до Новопетрівського сільського голови Радіона Старенького з проханням відповісти на запитання, що найбільше зараз цікавлять громаду. 

 
– Радіоне Миколайовичу, що означає для громади Нових Петрівців новий генеральний план та збільшення території села? 
 
– Генеральний план – це головний і відповідно найважливіший документ містобудування будь-якого населеного пун ... Читати далі »

Кожен ветеран повинен відчувати свою значимість

Кожен ветеран повинен відчувати свою значимість

20 вересня у Нових Петрівцях, на території Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня партизанської слави. 

 
Участь у заході взяли міністр соціальної політики України Наталія Королевська, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, представники Вишгородської РДА, Новопетрівської сільської ради, партизани, ветерани Великої Віт ... Читати далі »

А колись тут гриміли бої…

А колись тут гриміли бої…

Військові залізничники реконструюють історичні споруди на території Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» в селі Нові Петрівці. Після завершення саперно-інженерних робіт місце боїв набуде такого вигляду, яким воно було під час Великої Вітчизняної війни. Так військові готують музей до святкування 70-річчя  визволення Києва від німецько-фашистських загарбників.
 
– На місці фортифікаційних споруд командно-спостережного пункту командуючого Першого  Українського фронту, генерала армії Миколи Ватутіна з часом стався зсув грунту, який осипався в траншеї та бліндажі, а дерев’яні балки, якими їх закріплювали, підгнили, – розповідає капітан Держспецтрансслужби ... Читати далі »

« 1 2 3 4 »