Головна » 2013 » Жовтень » 12 » Ніщо не забуто…
10:54
Ніщо не забуто…
10 жовтня у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», що у Нових Петрівцях, відкрито командно-спостережний пункт Першого Українського фронту після проведення  реставраційно-відновлювальних робіт.
 
Перед початком мітингу, присвяченому цій події, учні місцевої школи урочисто вручили квіти ветеранам війни. На церемонії відкриття були голова Вишгородської райдерж­адміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, голова Адміністрації  Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков, начальник управління культури, національностей та релігій КОДА Ігор Подолянець, секретар Новопетрівської сільради Світлана Костюк, представники ветеранських організацій.
 
– Сьогодні на цій густо скропленій кров’ю святій землі  нас зібрала і згуртувала хвилююча подія, яка підносить і возвеличує наші душі. Відкриття меморіальної експозиції – результат роботи однодумців, що здійснена завдяки спільній праці обласної, районної та місцевої влади, – наголосив  директор Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» Іван Вікован. – Виконати значний обсяг робіт якісно і швидко вдалося завдяки військовослужбовцям Держспецтрансслужби під керівництвом генерал-лейтенанта Миколи Малькова.
 
 
Після закінчення урочистостей, учасники мітингу оглянули відреставрований меморіал.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 464 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus