Головна » 2014 » Березень » 1 » Ніхто не забутий…
11:55
Ніхто не забутий…
Війна в Афганістані протягом 1979-1989 років – гіркий спомин і символ невтішного горя для багатьох українських родин. Серед них – і мешканці Нових Петрівців. 
 
На пошану всіх воїнів-інтернаціоналістів та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбулася зустріч із нашими земляками, які на власні очі бачили Афган. 17 лютого до школи завітали воїни-інтернаціоналісти Олександр Мережко, Микола Пономаренко та Василь Дремлюга. До речі, для останнього ця війна тісно переплетена з коханням, адже саме в Афганістані Василь Григорович познайомився зі своєю дружиною.
 
Усі троє – колишні учні нашої школи. Тут навчалися і їхні діти. Тож перебування цих кремезних чоловіків особливо почесне і символічне для всієї шкільної спільноти.
 
З нагоди зустрічі учні на чолі з заступником директора з виховної роботи Людмилою Шостопаль, підготували літературно-музичну композицію «Час і досі не загоїв рани…». Сумні розповіді про лихоліття афганської війни, щирі вірші про воїнів і матерів, які не дочекалися синів та ліричні пісні – усе це зворушувало до сліз. А ще під звучання тужливої музики на мультимедійній дошці одна за одною з’являлися фотокартки про війну та поіменні згадки про всіх наших земляків, адже нікого не можна оминути чи забути. Цю щемливу презентацію підготували кафедра учителів історії Людмила Шостопаль, Ліна Шевченко та Алла Тишковська.
 
«Станьмо, постіймо хвилину, хай у вас не заболять ноги, а тільки защемить серце за тих, хто світить нам із небес, а може, із підбитим крилом ніяк не перелетить через афганські гори», – такими зворушливими словами учні оголосили хвилину мовчання про тих, хто так і не повернувся з афганської війни. Але наприкінці зустрічі наші гості не змогли змовчати й побажали нинішнім школярам найголовнішого – миру.
 
Пам’ять про чужу війну 1979-1989 років, до якої стали причетними наші земляки, не можна стерти. І жоден з них нами не забутий…
 
Юлія НАБОК-БАБЕНКО,
учитель Новопетрівської ЗОШ №1
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 517 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus