Головна » Новопетрівська громада

«Швидка» для Національної гвардії

«Швидка» для Національної гвардії

4 червня на учбовому центрі в Нових Петрівцях народні депутати України з групи «Суверенна європейська Україна» Ярослав Москаленко, Ігор Єремеєв та Степан Івахів, підтримуючи ініціативу «Збережи життя солдату» та реагуючи на заклик МедАвтоМайдану, передали медикам 2 батальйону Національної гвардії України новенький УАЗ «Швидка медична допомога». 
 
За невибагливість, надійність та простоту цей тип автомобілів серед військових отримав назву «Таблетка». Цих автомобілів, як і багатьох інших засобів, дуже не вистачає в частинах, задіяних у АТО.
... Читати далі »

Справи депутатські

Справи депутатські

Депутат облради Олександр Приходько як помічник народного депутата Верховної Ради України Ярослава Москаленка здійснив робочу поїздку населеними пунктами району для уточнення необхідної допомоги розвитку інфраструктури, медичного та іншого забезпечення.
 
У Нових Петрівцях помічник народного депутата разом із сільським головою Радіоном Стареньким перевірив стан місцевих водойм та визначив об’єм робіт по їх очищенню, заходи щодо покращення водовідведення й запобігання підтопленню.
 

Результат у поєднанні зусиль

Результат у поєднанні зусиль

Саме за таким принципом діють народні обранці депутат облради Олександр Приходько, депутат райради Віктор Куляєв та Новопетрівській сільський голова Радіон Старенький.
 
З огляду на великі розміри Нових Петрівець, питання благоустрою тут завжди актуальне. І вирішувати його (і не тільки його) можна лише у злагодженій роботі всіх гілок влади, місцевого бізнесу та всіх небайдужих жителів.
 
Чисті та охайні газони – це, здавалося б, дрібниця. Але це перше, на що звертають увагу. З ць ... Читати далі »

Алея Небесної сотні

Алея Небесної сотні

Дуб – символ міцності та мужності, а в Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 це ще й символ пам’яті про Небесну сотню. 
 
Напередодні поминальних днів учні вшанували загиблих учасників Євромайдану висадженням молодих дубів.
 
Усе почалося з домашньої розмови батька Андрія  Киричка зі своїм 11-річним сином Іллею про героїв сучасності. У результаті виникла ідея посадити шкільну Алею дубів, присвячену Небесній сотні. З цією ініціативою Кирички звернулися до класного керів ... Читати далі »

Боролися­ проти спільного ворога

Боролися­ проти спільного ворога

У Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ в 1943 році» зберігаються анкети фронтовиків, що відвідували музей ще за радянських часів. Тих, хто пройшов горнило війни, тягнуло на місця боїв, де пройшла їх молодість. Свої спогади про фронтові будні, друзів-однополчан, горе втрат та радість перемоги фронтовики залишали на папері – анкетах, що ретельно збирали співробітники тоді ще Державного музею.
 
Зараз ми часто перечитуємо ці анкети, бо в них справжня історія війни, часто без прикрас та пропаганди.  ... Читати далі »

Подвиг, увічнений на полотні

Подвиг, увічнений на полотні

Скільки б років не відійшло у віч­ність, але людська пам’ять буде берегти у своїх глибинах те, що змушує серце не лише озиватися радістю, а й стогнати від болю й співчуття до тих, чиє життя було жорстоко обірване чи осиротіло від втрати рідних та близьких. 
 
4 травня виповнилося 34 роки відтоді, як у Нових Петрівцях була відкрита діорама «Битва за Київ. Лютізький плацдарм 1943 році», присвячена визволителям Києва. Діорама була створена митцями московської студії військових художників ім. М. Грекова. Безпосереднім виконавцем живописного полотна був майстер батального живопису, заслуж ... Читати далі »

Чистота довкола школи

Чистота довкола школи

За традицією, що склалася в Україні протягом багатьох років, квітень – час так званих суботників і толоки. До загальнодержавних і сільських заходів із благоустрою вкотре долучилася і Новопетрівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1.
 
Хоча небо погрожувало дощем, а вітерець лякав холодом, проте нема перешкод для наполегливих і працелюбних людей. Саме такими є учні, учителі та техпрацівники школи, які, незважаючи на похмуру погоду, прийшли на загальношкільний суботник.
 
Робота знайшлася для кожно ... Читати далі »

Творчість генія актуальна завжди

Творчість генія актуальна завжди

Традиційно березневі дні – це час пошани геніального Тараса Шевченка. Цьогоріч Шевченківські дні стали особливими, з огляду на 200-річчя видатного поета і невмирущу актуальність його творчості сьогодні.
 
У Новопетрівській ЗОШ №1 І-ІІІ ст. вшанування 200-річчя Кобзаря розпочалося ще з осені минулого року. Усією шкільною родиною ми проводили ярмарок українських страв, щоби вторгувати гроші на матеріали для унікального рушника та полотен із вір­шами Шевченка. Учні, їхні мами і бабусі, а також ... Читати далі »

Готуються резерви

Готуються резерви

У навчальному центрі Національної гвардії України в селі Нові Петрівці, на базі спецпідрозділу «Барс», проходять підготовку понад 500 добровольців. Переважна більшість – бійці самооборони. 
 
Сподобався діловий і робочий настрій на полігоні. Усі відчувають, що це не гра і не пригода для екстремалів – держава створює реальну силу, яка, за підтримки збройних сил та прикордонників, буде утримувати баланс порядку в країні від посягань ззовні і зсередини.
 
Новобранці запевнили, що вони всім забезпечені і ставляться до занять з ентузіазмом, розуміючи ситуацію в країні. Вивчають вогневу підготовку, матеріальну частину зброї, а ... Читати далі »

Хресна хода в Межигір’ї

Хресна хода в Межигір’ї

Символічно, що саме в день 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка у Нових Петрівцях відбулася Хреста хода до старовинного Межигір’я, яке, завдяки революційним подіям на Майдані, відкрило свої ворота для народу. 
 
Щоб втілити в життя волю громади – відродити Свято-Преображенський монастир,  духовенство, жителі Нових Петрівців та гості пройшли Хресною ходою від центру села до того місця у Межигір’ї, де колись стояла святиня. Хрест із цільного дерева пронесли по центральній вулиці села, потім переклали на вантажівку і супроводжували до місця колишнього Межигірського Спаса з піснеспівами. Перед встановленням Хрест освятили і він постав у всій красі та величі. 
... Читати далі »

« 1 2 3 4 »