Головна » 2013 » Вересень » 28 » Кожен ветеран повинен відчувати свою значимість
21:26
Кожен ветеран повинен відчувати свою значимість

20 вересня у Нових Петрівцях, на території Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня партизанської слави. 

 
Участь у заході взяли міністр соціальної політики України Наталія Королевська, заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, голова Київської обласної організації ветеранів України Микола Томашов, голова Київської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Коваль, представники Вишгородської РДА, Новопетрівської сільської ради, партизани, ветерани Великої Вітчизняної війни, учні та вчителі навчальних закладів, громадськість. 
 
Під час заходу Наталія Королевська привітала партизанів зі святом та підкреслила, що кожен ветеран повинен відчувати свою значимість для країни та бути соціально захищеним. 
 
Вона також зазначила, що Мінсоцполітики було розроблено, а урядом ухвалено плани заходів на 2013-2015 роки з підготовки і відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. 
 
– Мета цих планів – забезпечити реалізацію в регіонах завдання Президента України щодо забезпечення якісних умов життя ветеранів незалежно від місця проживання, забезпечити постійну увагу і турботу з боку держави для кожного з учасників війни. У рамках реалізації планів ми завершуємо роботу над запровадженням паспорту соціальних потреб ветерана. Це дозволить нам врахувати і забезпечити кожного ветерана необхідними послугами, лікуванням, оточити турботою та увагою. Це найменше, що ми повинні зробити, – сказала під час урочистості вона. – Якщо багато років тому саме нинішні ветерани захищали нашу Батьківщину, то сьогодні допомогти та захистити кожного з них – це мій обов’язок і як громадянина, і як міністра. Я обіцяю, що й надалі турбота про ветеранів буде пріоритетом у діяльності нашого міністерства, – наголосила Наталія Королевська. 
 
Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні, поклали квіти до пам`ятника воїну-визволителю. 
 
Учасники урочистостей мали змогу оглянути пам`ятник воїну-визволителю, діораму «Битва за Київ. Лютізький плацдарм», музей-палац до 50-ліття визволення Києва та поставити свічку за упокій визволителів Київщини в каплиці святого Георгія Побідоносця, побудованої за підтримки голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка освяченої у грудні 2010 року. 
 
Інф. «Слова»
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 510 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus