Головна » 2014 » Травень » 8 » Алея Небесної сотні
12:13
Алея Небесної сотні
Дуб – символ міцності та мужності, а в Новопетрівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 це ще й символ пам’яті про Небесну сотню. 
 
Напередодні поминальних днів учні вшанували загиблих учасників Євромайдану висадженням молодих дубів.
 
Усе почалося з домашньої розмови батька Андрія  Киричка зі своїм 11-річним сином Іллею про героїв сучасності. У результаті виникла ідея посадити шкільну Алею дубів, присвячену Небесній сотні. З цією ініціативою Кирички звернулися до класного керівника і вчителя історії Ліни Шевченко. Адміністрація школи охоче підтримала добру справу батька та сина. 
 
До реалізації ініціативи долучилися й інші школярі та вчителі: однокласники Іллі – хлопці 6-го класу, учні 6-10 класів, директор школи Віталій Шевченко.
 
Заступник директора з виховної роботи Людмила Шостопаль зазначила, що вшанування героїв Небесної сотні – це один із напрямків героїко-патріотичної роботи, про яку в Новопетрівській школі №1 дбають на високому рівні. 
 
У шкільних коридорах розміщено стенди з портретами загиблих учасників Євромайдану, на яких часто зосереджуються небайдужі погляди учнів. Тут відбуваються і виховні заходи з елементами інтерактиву, покладанням квітів та запаленням свічок. Сподіваємося, що Алея дубів матиме не менше виховне значення для майбутніх патріотів України. 
 
Тож хай зростають молоді дуби на вічну згадку про полеглих у боротьбі за кращу долю. І хай вони стануть затінком у спеку, а також ідейним стимулом мужності та патріотизму.   
 
Юлія НАБОК-БАБЕНКО,
учитель Новопетрівської ЗОШ №1
Категорія: Новопетрівська громада | Переглядів: 603 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus