Головна » 2013 » Січень » 12 » Як народжувалася «Снігова Королева»
13:20
Як народжувалася «Снігова Королева»
Після тріумфальної районної ялинки мені захотілося розпитати основних магів цього чарівного дійства – головного режисера казки «Снігова Королева» і майстра по костюмах, як їм вдалося створити таку дивовижну виставу. Першою мені зустрілася художник-модельєр Світлана Матюк. 

– Вбрання, в яке одягнені діти, має якусь магічну силу. Воно заворожує і дія сприймається, як справжня. Як Вам це вдається, де знаходите образи для своїх костюмів? 

– Натхнення приходить згори, з космосу, наче осяяння. Вигадуєш тему, ходиш вулицею чи сидиш удома, дивишся, думаєш, інколи з цим лягаєш спати. А вранці – наче блискавка осяяла, і я бачу образ костюма. Головне – уявити його. Спочатку головний режисер Олена Титаренко мені розповідає, що саме вона хоче побачити на сцені, а я вже «народжую» це в малюнках і, так би мовити, матеріалізую. Або, навпаки, беру сукню, яку пошила кілька років тому, дивлюся на неї і уявляю, як краще це зробити. 

Три роки тому я вже шила костюми Лапландії. Вони були прості, звичайні. На цей раз я з ними більше фантазувала, дошила білого хутра, стрічок, і вони вийшли такими, якими ви їх бачили. А коли дивилася дійство, що відбувалося на сцені, то на останніх акордах, під час фінальної сцени, навіть заплакала... Побачила свою роботу – і сама собі здивувалася, адже я їх виконала не за три місяці, як завжди, а за півтора. Це ж 200 акторів. Неймовірно! 

Головного режисера Олену Титаренко про щось спитати було майже неможливо, вона все ще була «у виставі», щось вирішувала, когось хвалила, з кимось сперечалася. Довелося просто відірвати її від справ і просити відповісти на моє запитання. 

– Олено Іванівно, щоразу Ви дивуєте публіку новими шедеврами. Рік від року казки все цікавіші, а видовища – привабливіші. Як Вам вдається так дивувати і захоплювати глядачів? 


– Перш за все хочу зауважити, що в залі стало тепліше і комфортніше працювати. Покращилась якість опалення. Я хочу подякувати своїй команді, усім нашим працівникам, керівникам гуртків, які мені допомагали створювати чергову виставу. Коли ти впевнений у людях, з якими працюєш – результат перевищує всі очікування. Я знаю, що вони мене ніколи не підведуть. 

Дуже радію, що у нашу творчу студію «Різні люди» приходять дітки. Вони прагнуть щось створити, натхненно працювати над своїм образом. Цього разу, як всі помітили, було багато нових виконавців. Навіть зовсім маленькі п’ятирічні малюки. Ніхто не підвів, усі злагоджено «відпрацювали» спектакль. 

Дуже мені допоміг колега по цеху, керівник театральної студії Артем Буренок, культорганізатор та художник з освітлення Катерина Караваєва, дивовижний художник та надзвичайно творча натура і чудовий помічник, майстер на всі руки Марія Брияк. Дизайн інтер’єру сцени, холу, вітрини, реквізит, і, навіть, відро на голові Сніговика – це все її заслуга. І всі, без винятку, хто зі мною створював цю виставу, керівники груп, звукорежисер, майстер костюмів, заслуговують великої шани за самовіддачу, за взаєморозуміння. Скільки потрібно було часу на репетицію сцени, стільки й витрачали, ніхто не дивився на годинник. Дякую директору ЦТ «Дивосвіт» Олені Андріяш: грамотний керівник – запорука добре виконаної справи. Казка цього року вдалася на славу. 

Анастасія НЕПОКРИТОВА, 
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Переглядів: 906 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus