Головна » 2013 » Січень » 19 » Чоловік – найкраща подруга?
12:38
Чоловік – найкраща подруга?
Зазвичай люди відразу друзями не стають. Процес цей тривалий і відбувається по-різному. Але нас цікавить, як же все-таки трапляється, що чоловік стає найкращим другом… жінки. 

Варіантів розвитку подій може бути декілька. 

Варіант перший: був інтим, але тільки один раз, після веселої вечірки, випадково. На ранок з’ясувалося, що у неї є інший, та й вона точно не твій обранець. Але, як наслідок, з’являється, якщо пощастить, новий друг, тобто подруга. 

Другий: не було нічого. Але спочатку дуже хотілося. Раптова іскра, що пробігла між вами, змусила зустрічатися, спілкуватися... Та потім стало ясно, що врешті роману у вас не вийде. У сексуальному плані. А от дружба зародилася і схоже, що надовго. 

Третій варіант: було. І багато разів. Але трапляється, що навіть найбільш гарячі сексуальні стосунки поступово сходять нанівець. Проте залишається прихильність, теплі почуття, зацікавленість у приємному співрозмовнику і мудрому пораднику. 

Коротше кажучи, наслідки приємні — ви маєте чудового друга. Пробачте, подружку... 

За і проти 

І все ж, розглянемо проблему різностатевої дружби з двох боків. Почнемо з позитивних моментів (їх більше). Безперечно, чоловік для жінки в якості найкращої подруги – практично ідеальний варіант. Адже, як би ви до нього не ставилися, всетаки він був і залишається чоловіком. І в хвилини туги може прийти на допомогу і підставити дружнє, чоловіче плече, на якому так приємно іноді поплакати. 

Крім того, йому зовсім нескладно розтлумачити і прокоментувати як зовнішні, так і внутрішні мотиви, що ховаються за такими незрозумілими та суперечливими чоловічими вчинками. Провівши в салоні краси години три і зробивши на голові таке, що повинно приводити у захват усе чоловіче населення, біжіть до своєї «подруги» – можете розраховувати на об’єктивну чоловічу оцінку. Його захоплений погляд і слова про те, що ви сьогодні просто неперевершена, сподіваюсь, дуже підбадьорять і тонізують. Ви відчуєте себе повною сил і спокійно проігноруєте репліки подруг жіночої статі, які скажуть, що така стрижка була модною ще в минулому сезоні. А коли коло шанувальників чомусь стає зовсім вузьким, саме з ним можна сходити на вечірку, прогулятися парком і хоч ненадовго забуВІН І ВОНА Чоловік – найкраща подруга? ти, що «ніхто мене не любить, ніхто не поважає ...» 

Але не потрібно забувати і про мінуси. Навряд чи його дружина або дівчина зрозуміють, чому значну частину свого вільного часу їхній дорогоцінний проводить саме з тобою. Та й ваш «принц на білому коні» (чи «Мерседесі») теж цього не оцінить. 

Високі стосунки 

Отже, підіб’ємо підсумки: подружка чоловічої статі для жінки – начебто найкращий варіант. І корисно, і приємно. 

А найголовніше, така дружба – чистий бальзам для самолюбства. Особливо, якщо воно (самолюбство) не так давно постраждало в сутичці чоловіка і жінки (а з цих боїв, підтверджую особистим досвідом, мало кому вдається вийти без втрат). Тільки уявіть собі: можна спілкуватися з ним без жодної напруги. Можна запросто зателефонувати, зустрітися в будьякий момент і відкрито радіти, побачивши дорогу тобі людину. 

І зовсім не потрібно до цієї зустрічі готуватися, витягати з шафи купу речей і влаштовувати двогодинні примірки. Не треба метушитися з приводу кіл під очима і розхристаної зачіски. А найголовніше – побачивши його, можна не робити «спеціальний» вираз обличчя: так, мовляв, зустрілися, але це ще нічого не значить. І нехай не думає, що ніжні слова, вимовлені вчора, – це привід для знайомства... І після зустрічі не треба гарячково пригадувати: що сказала, як сказала, навіщо зробила те, та чому не зробила цього. До чого вся ця метушня? Адже ви з ним і без того впевнені, що приємні і необхідні одне одному. Нехай він побачив вас не в кращій формі, і ви зопалу бовкнули щось не те, але на вашу взаємну прихильність це жодним чином не вплине. 

Здавалося б, ось воно, щастя, ось вона, розкіш людського спілкування! Але й тут може ховатися небезпека, і в цей рай може несподівано проникнути підступний змій-спокусник. Втягнувшись у такі чарівні і безтурботні стосунки і втративши пильність (а до чого вона?), раптово розумієш, що «подружка», така звична і зручна, як диван перед телевізором, обертається... звичайним чоловіком, і з ним все доводиться будувати спочатку і за іншими законами... 

Втім, це вже зовсім інша історія!

Олекса ДОВБУШ, «Слово»
Переглядів: 729 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus