Головна » 2013 » Лютий » 9 » Ліки від усіх хвороб
13:21
Ліки від усіх хвороб
Ні для кого не секрет, що маленькі діти часто хворіють, у них ослаблений імунітет, знижені захисні функції організму. І причин для цього багато: неякісне харчування, погана екологія, спадковість… 

На жаль, від батьків дуже часто доводиться чути: «В дитсадку два дні – вдома два тижні. І ліки не допомагають». А чи допоможуть ліки, коли дитина майже не буває на вулиці, не дотримується режиму дня, годинами сидить біля телевізора чи комп’ютера? Це велике упущення. Активний руховий режим, здоровий спосіб життя, загартування – ось ліки від усіх хвороб! 

Фізкультурно-оздоровча робота є пріоритетним напрямком освітнього процесу в нашому дошкільному закладі «Лелеченя». І для цього в нас створені всі необхідні умови: окрема велика спортивна зала та спортивний майданчик з усім необхідним інвентарем для занять фізкультурою, проводяться оздоровчі заходи: прийом дітьми кисневих коктейлів, вітамінізація їжі, різноманітне та якісне харчування. 

А ще у нас в дошкільному закладі є справжні ліки для зміцнення здоров’я дітей та загартування дитячого організму. Це – санчата та лижі, яких вистачає на групу дітей з 30 чоловік. Під час ходьби на лижах зміцнюються м’язи кінцівок та тулуба, легені збагачуються киснем, розвивається витривалість, наполегливість, вміння досягати мети, покращується самопочуття дитини. Лижну прогулянку за користю можна порівняти з годинним тренуванням в тренажерній залі. І не біда, що спочатку доводиться не один раз впасти в сніг, поки дійдеш по лижні від пункту А до пункту Б, бо чомусь не слухаються лижі, перекинулись санчата на гірці і всі полетіли в сніг, зате скільки радості можна побачити в дитячих оченятах! Ось тому щодня кожна група (а це дві середні групи і дві старші групи) з нетерпінням чекають своєї черги і до самого обіду катаються на лижах і санчатах. 


І як приємно бачити щасливу посмішку і здоровий рум’янець на дитячих обличчях, а як наслідок – відмінний апетит! Хотілося б, щоб і батьки організовували у вихідні дні такий змістовний і корисний відпочинок, який краще від будь-яких ліків зміцнить здоров’я дітей і подарує приємні хвилини спілкування зі своєю дитиною. А замість солодощів та чергової дорогої іграшки – подаруйте своїй дитині звичайні лижі, знайдіть у схованці свої і оголосіть війну всім застудним хворобам! 

Роман МАЛАЄВ, 
інструктор з фізкультури Катюжанського 
ДНЗ/ ЯС «Лелеченя»
Переглядів: 591 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus