Головна » 2014 » Травень » 31

Єднання – запорука перемоги

Єднання – запорука перемоги

 «Разом нас багато!» – наголошував Майдан 2004 року. «Разом – сила!» – гасло Майдану 2013 року. Люди бажали не лише відсторонення від влади злодіїв та знищення корумпованої системи. Єднання стало рушійною силою перемоги Майдану. Люди вимагали від численних тодішніх опозиційних політиків єднання. І серед претендентів на звитягу у виборчій гонці перемогу здобули саме ті два політики, які поєднали свої зусилля.
 
Петро Порошенко та Віталій Кличко, не помітивши опонентів, в один тур прийшли до фінішу.  І мені здається – це дуже символічно. Адже громадяни У ... Читати далі »

Життя солдата – головне, що варто зберегти

Життя солдата – головне, що варто зберегти

28 травня вишгородський обранець до Верховної Ради Ярослав Москаленко разом зі своїми колегами народними депутатами Ігорем Єремеєвим, Степаном Івахівим та Сергієм Мартиняком (депутатська група «Суверенна європейська Україна») особисто відвідали 51-у окрему механізовану  бригаду, яка тимчасово дислокується в частині на межі Дніпропетровської та Донецької областей. Нагадаємо, що це саме ті військові, чиїх однополчан 22 травня розстріляли під Волновахою.
 
Після трагічних подій із значними втратами гостро стало питання передислокації бригади. Міністерством оборони України вирішено демобілізувати ... Читати далі »

Голосували майже одностайно

Голосували майже одностайно

Організовано, свідомо і за високої активності виборців відбулися 25 травня позачергові вибори Президена України. 
 
– У неділю на одинадцяту годину ранку проголосувало понад 30 відсот­ків виборців Нижчої Дубечні, – каже голова сільської ради Валентина  Клименко, – Такої активності я не пригадую. Вибори пройшли спокійно, організовано і цілеспрямовано. Ближче до закриття проголосувало  658 виборців із загальної кількості 1004.
 
У Вищій Дубечні бабуся ... Читати далі »

Результат у поєднанні зусиль

Результат у поєднанні зусиль

Саме за таким принципом діють народні обранці депутат облради Олександр Приходько, депутат райради Віктор Куляєв та Новопетрівській сільський голова Радіон Старенький.
 
З огляду на великі розміри Нових Петрівець, питання благоустрою тут завжди актуальне. І вирішувати його (і не тільки його) можна лише у злагодженій роботі всіх гілок влади, місцевого бізнесу та всіх небайдужих жителів.
 
Чисті та охайні газони – це, здавалося б, дрібниця. Але це перше, на що звертають увагу. З ць ... Читати далі »

Бажання добробуту стимулює розвиток

Бажання добробуту стимулює розвиток

24-го квітня молоді мами з Литвинівки Ольга Забарило, Тетяна Бондар та Ольга Бондар вирішили, що селу потрібний дитячий майданчик. І почали своїми руками втілювати задум у життя. До них, звісно, приєдналися їхні чоловіки та інші родини. З будівельними матеріалами допомогла сільська рада на чолі з головою Олександром Приходьком.
 
Поступово будівництво майданчику перетворилося в роботи з вселитвинівського благоустрою. Молоді сільські активісти Олександр Пшеничний, Вячеслав Мурга, Наталія Волкова, Петро Загривий та решта підтримали молодих мам  та  долучилися до робіт із розчистки доріг, водних об&rsqu ... Читати далі »

За чисте небо над головою

За чисте небо над головою

Сьогодні тисячі солдатів і офіцерів готові йти на будь-які жертви, щоб раз і назавжди випалити розпеченим залізом бандитський гнійник на тілі нашої держави. Ці люди – реальний кістяк нашої країни. Вони свої уявлення про життя  та справедливість зуміли відстояти й тоді, коли державу розкрадала купка мерзотників, коли ледве не все було віддано на відкуп людям жадібним та безпринципним, які не розуміють значення слів «Честь» і «Вітчизна».
 
Бойовий досвід сучасної Української армії здобувався через участь у миротворчих операціях під егідою ООН. Не було проти кого використовувати ... Читати далі »

У спадок майбутнім поколінням

У спадок майбутнім поколінням

29 травня у селі Пірнове урочисто відкрито пам’ятник Тарасові Шевченку. Із вуст учнів Пірнівської загальноосвітньої школи лунали вірші та пісні на слова поета. Побажання гарного життя та всіляких успіхів – від сільського голови, директора місцевої школи, сільських депутатів та спонсорів, які активно брали участь у спорудженні монумента. 
 
Подію приурочили 200-й річниці з дня народження Великого кобзаря. Відкрили постамент дещо з запізненням, у зв’язку з трагічними подіями на сході, хоча планували відкриття пам’ятника на день перепоховання поета з Петербурга на Чорнечу гору в Канев ... Читати далі »

Дитсадок «Малятко» – здобутки та перспективи

Дитсадок «Малятко» – здобутки та перспективи

Дитячий садок «Малятко» Литвинівської сільської ради знаходиться у спокійному зеленому затишному куточку мальовничого села Литвинівка. 30 серпня 2013 року відкрито добудовану групу на 20 місць. Приміщення типове, розраховане на 65 місць. 
 
Батьківський комітет та педагогічний колектив  докладає багато зусиль для створення сприятливих умов повноцінного дошкільного дитинства, формування основ базової культури особистості, розвитку психічних і фізичних якостей, гуманних взаємин у дитячому колективі, підготовки дітей до життя в сучасному суспільстві. «Малятко» укомплектоване меб ... Читати далі »

«Не можна нам спати коли інші сплять…»

«Не можна нам спати коли інші сплять…»

Держава починається з кордону. Слова «кордон» і «агресія» сьогодні майже синоніми. Громадяни України як ніколи з 1991–го року прагнуть зберегти рідну країну в межах існуючих кордонів. І перші, на кого будуть рівнятися інші, – це прикордонники.
 
Гасло «З кордону починається держава» по праву стає державним. Віддаючи данину поваги всім, хто ніс і зараз продовжує нести прикордонну службу, охороняючи наш мир і спокій, професійне свято прикордонників закріплено на законодавчому рівні. Прикордонник – один із перших, хто стоїть на шляху до збереження спокою, бла ... Читати далі »

Заради добробуту та відбудови країни

Заради добробуту та відбудови країни

Чимало цікавих знань про історію оподаткування та основні етапи становлення податкової системи України від часів Київської Русі до сьогодення отримали учні 9-А класу Вишгородської загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів завдяки проведеному фахівцями Вишгородської ОДПІ відкритого уроку з податкової тематики. 
 
Та значним підґрунтям для здобуття повної та змістовної інформації з історії виникнення податків, знань про бюджетно-податкову політику держави, основ податкового законодавства та про структуру Міністерства доходів і зборів України, учні мають змогу отримати з посібника, рекомендованого Міністерст ... Читати далі »

Прощавай, наш дитсадочок!

Прощавай, наш дитсадочок!

Цього дня все було незвичайним – і грозові дощі ніби відступили (чи надовго?), і сонечко засміялось по-літньому, і вся природа підбадьорилась. А вулиці села Демидів зранку розквітли всіма барвами веселки. 
 
Ні, це не диво-квіти з’явилися за одну ніч, це – дівчатка-шестирічки в чудових вбраннях, ніби казкові принцеси, поспішають із своїми батьками в дитсадок. Хлоп’ята в дорослих костюмах, з краватками, мають більш строгий вигляд. Ви, звичайно, здогадалися, що в Демидівському «Орлятку» відбувся випускний бал  (до речі, це вже 56 випуск у садку).  66 хлопчиків т ... Читати далі »

У Гаврилівській «Веселці» – випускний бал

У Гаврилівській «Веселці» – випускний бал

В останні травневі дні до дитсадочка «Веселка» весняно усміхнені, святково одягнені поспішають  вихованці старших груп «Віночок» і «Сонечко» та їхні мами й тата, бабусі з дідусями , хрещені батьки та запрошені гості, адже сьогодні у них перший випускний бал!
 
Усі мешканці Гаврилівки  знають, що музкерівник Мирна Юлія Володимирівна зробить зі свята справжнє шоу, про яке  будуть розповідати в усьому селі ще довго. І гостей завітало на свято чимало. Це сільський голова Бондаренко Олег Анатолійович, директор Гаврилівської  школи Марченко Віра Дмитрівна, дире ... Читати далі »

Вклоняємось солдатам Перемоги

Вклоняємось солдатам Перемоги

Свято 69-річниці Дня Перемоги відбулося у селі Сухолуччя.
 
Урочиста частина мітингу проходила біля Братської могили населеного пункту. На святково прибраній території поховання майорять прапори та повітряні кульки. Вшанування Дня Перемоги, як і очікувалося, пройшло урочисто, святково, з ноткою смутку та спогадами ветеранів. Присутні згадували загиблих земляків, страшні епізоди війни, слухали проповідь настоятеля храму – отця Миколая.
 
За традицією, відбулося покладання вінків і ... Читати далі »

Свято радості й надії

Свято радості й надії

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. 
 
Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров’я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.