Головна » 2014 » Березень » 29

«Театральна субота» у «Дивосвіті»

«Театральна субота» у «Дивосвіті»

У суботу, 29 березня, у центрі творчості «ДИВОСВІТ» відбудеться ІІ Вишгородський відкритий фестиваль аматорських театральних колективів «Театральна субота»
 
Порядок показів на Вишгородському відкритому фестивалі аматорських театральних колективів «Театральна субота-2014».
 
8.30. Заїзд учасників. Репетиції на сцені.
9.40. Початок фестивалю. ... Читати далі »

Допоможемо разом тим, хто у біді

Допоможемо разом тим, хто у біді

Національне товариство Червоного Хреста України з 1 квітня по 1 травня проводить загальноукраїнський місячник Червоного Хреста під гаслом «Місія доброчинності». Мета – підвищення уваги до потреб одиноких та самотніх громадян похилого віку, інвалідів різних категорій, осіб хворих на туберкульоз та ВІЛ/СНІД, безпритульних та дітей сиріт, багатодітних та малозабезпечених сімей.
 
Милосердя й доброта – як два крила, на яких тримається людство, вони багатоликі. Потреба в них повсякчасна. Милосердним треба бути не лише при вибуху Чорнобиля, землетрусу чи Майдану, а навіть тоді, коли немає бід ... Читати далі »

Жоден не залишиться без захисту

Жоден не залишиться без захисту

Завдяки вжитим владою заходам заручників у Криму звільнено, жоден український офіцер та солдат не залишиться без захисту. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.
 
Олександр Турчинов поінформував, що нині завдяки вжитим владою України заходам звільнено заступника командувача ВМС України генерал-майора Ігоря Воронченка, командира 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку полковника Юлія Мамчура, комбата морської піхоти підполковника Дмитра Делятицького та його заступника, майора Ростислава Ломтєва, яких було незаконно захоплено «під час останніх штурмів і ... Читати далі »

Відвести країну від прірви

Відвести країну від прірви

Народ України переживає дуже непрості часи. До кризи економічної, що як іржа роз’їдає світову економіку, додалася криза політична. У протистояння влади та опозиції активно втрутилася анархія – «мати порядку».
 
У хід пішла зброя. І полилася людська кров. У цих обставинах мешканці с. Пилява провели 15 березня зібрання (або «на віче», як казали наші пращури) для того, щоб оцінити ситуацію, що склалася і висловити владі все, що вони думають з цього приводу. Жителі села та їх родичі з Києва, Вишгорода, Димера та інших сусідніх населених пунктів традиційно зібралися в центрі сел ... Читати далі »

Тут буде новорічний ліс

Тут буде новорічний ліс

18 березня державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство» за участі учнів дев’ятого і десятого класів Лебедівської школи та за сприяння голови Лебедівської сільської ради Олександра Тишковця провело посадку плантацій новорічних ялинок у кварталі №129  (виділ 2) на площі 0,6 га Дубечанського лісництва. 
 
На новій площі було висаджено 4000 штук сіянців сосни звичайної при схемі розміщення 1,5 на 1,0 м та схемі змішування 10рСзв. 
 
У посадці ... Читати далі »

Наша чергова перемога

Наша чергова перемога

Готувати кваліфікованих робітників, справжніх професіоналів своєї справи – головне завдання педагогів професійно-технічних навчальних закладів. Уже стало традицією проведення II (обласного) етапу всеукраїнського конкурсу фахової майстерності за професією «Слюсар з ремонту автомобілів» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Київської області саме в нашому навчальному закладі – ДНЗ «Катюжанське вище професійне училище».
 
Ми завжди раді зустрічати гостей, особ­ливо наших колег. 12 березня делегації з 11 професійно-технічних навчальних закладів Київської облас ... Читати далі »

Туберкульоз – не вирок

Туберкульоз – не вирок

24 березня відзначається як Всесвітній та Всеукраїнський день із захворювання на туберкульоз. Таким чином цей день став для численної армії фтизіатрів – борців з цією недугою – ще й професійним святом.
 
В Україні продовжується епідемія туберкульозу, офіційно оголошена в 1995 році. До теперішнього часу її не вдалося подолати. За 20 останніх років захворюваність на туберкульоз у нашій країні зросла втричі. Протягом останніх років епідемічна ситуація щодо туберкульозу, як і в країні загалом, так і в Вишгородському районі залишається напруженою. За 2013 рік захворюваність активними формами туберкульоз ... Читати далі »

«Моральний вчинок»

«Моральний вчинок»

Якщо ти хочеш розповісти про свої добрі справи – візьми участь у конкурсі «Моральний вчинок»! На таку пропозицію національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі відгукнулися учні шкіл району, які й стали учасниками ІV всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок». За рішенням оргкомітету, районний етап конкурсу було проведено з 20 грудня 2013 року по 20 січня 2014 року. 
 
На районний етап конкурсу надійшли матеріали з двадцяти одного загальноосвітнього навчального закладу. Варто зазначити, що серед закладів, що взяли участь у конкурсі, ЗНЗ І-ІІІ ступ ... Читати далі »

29.03.2014

Про авторитет «силовиків»

Про авторитет «силовиків»

Багато суспільної уваги зараз приділяється діяльності правоохоронних органів. І привід, на жаль, не святковий. Незважаючи на День Служби безпеки України (25 березня) та День Внутрішніх військ МВС України (26 березня) – святкового настрою сьогодні немає навіть у співробітників цих структур. Тим більше, що останні взагалі переформовуються у Національну гвардію. Проте, у справжніх патріотів своєї держави необхідність у силових структурах не викликає сумніву. Адже всі розуміють, що слабкість та нерішучість людей у погонах призведе до загибелі держави. 
 
Але специфікою роботи співробітників чи то міліці ... Читати далі »

29.03.2014

Запорука гармонійного розвитку

Запорука гармонійного розвитку

Сім’я є природним середовищем для фізичного, духовного, інтелектуального, культурного, соціального розвитку дитини. Дитина – дзеркало життя своїх батьків. Хочете знати про сім’ю – поспілкуйтеся з дитиною, у ній ви побачите духовність і мораль її батьків. 
 
Сьогодні все частіше ми бачимо і читаємо жахливі історії про жорстоке насильство дитини над дитиною, дитини над дорослим, не кажучи вже про жорстоке поводження дорослих з дітьми. Сьогодні неповнолітній злочинець – це скоріше не випадковість, а реалії нашого життя. Однак дитина з’являється у цей світ чистою, невинною, ... Читати далі »

Наші показали високі результати

Наші показали високі результати

22-23 березня в оновленому легкоатлетичному манежі на Березняках, що в Києві, пройшов чемпіонат України серед учнів ДЮСШ та СДЮШор 1999 року народження та молодших з легкоатлетичного двоборства. 
 
Команди з 77 спортивних шкіл України розігрували чемпіонство з 15 видів двоборств. Наша ДЮСШ була представлена сімома учнями: Віктор Ханкішиєв та Олександр Юхимчук (60 м плюс висота), Михайло Олещенко (60 м плюс ядро), Вадим Дяченко, Катерина Негеля та Ангеліна Пятківська (60 м плюс 200 м), Анна Демченко (200 м плюс 400 м). Усі наші вихованці показали доволі високі результати.
 
На жаль, не обійшлося без прикрощів – один з лідерів нашої команди Віктор Ханкішиєв, який після першого виду посідав третю сходинку, через високу температуру не зміг прийняти учас ... Читати далі »

Благословенне у віках ім’я великого Тараса

Благословенне у віках ім’я великого Тараса

Виповнилося 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – славного сина українського народу, поетичне слово якого живе серед нас. У школах району пройшли урочисті заходи, присвячені цій славній даті. 
 
У Ясногородській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися урочисті лінійки, присвячені творчості Кобзаря, тематичні години, перегляд біографічного фільму «Тарас Шевченко», книжкові виставки, літературні читання. Пройшов тематичний тиждень «Школа у вишиванці» та святковий концерт «Ти в моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш». Цей захід підготувала вчитель української мови та літератури Людмила Бондаренко. Концертна програма складалася з трьох частин: «Дитинство Шевченка», де ми співпереживали з маленьким Тарасом, коли він зал ... Читати далі »