Головна » 2014 » Березень » 29 » Наша чергова перемога
11:38
Наша чергова перемога
Готувати кваліфікованих робітників, справжніх професіоналів своєї справи – головне завдання педагогів професійно-технічних навчальних закладів. Уже стало традицією проведення II (обласного) етапу всеукраїнського конкурсу фахової майстерності за професією «Слюсар з ремонту автомобілів» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів Київської області саме в нашому навчальному закладі – ДНЗ «Катюжанське вище професійне училище».
 
Ми завжди раді зустрічати гостей, особ­ливо наших колег. 12 березня делегації з 11 професійно-технічних навчальних закладів Київської області приїхали в Катюжанку продемонструвати свою майстерність. Це учні професійно-технічних навчальних закладів з Білої Церкви, Броварів, Фастова, Богуслава,  Борисполя, Бородянки, Ржищева, Сквири та Києва.
 
Конкурс проводився з метою підвищення рівня професійної підготовки, розвитку творчої активності учнів, поглиблення професійних знань, умінь і навичок  і складався з двох турів – теоретичного і практичного. Час виконання завдань – одна астрономічна година. Максимальна кількість балів – 50.
 
Теоретичний тур передбачав перевірку знань (тестові завдання в комп’ютерному варіанті) з предметів: «Будова і експлуатація автомобілів», «Технічне обслуговування і ремонт автомобілів», «Допуски та технічні вимірювання», «Матеріалознавство», «Охорона праці», «Технічне креслення». Практичний тур – виконання двох завдань: встановлення теплового зазору на двигунах (ЗМЗ-53, ЗІЛ-130), встановлення моменту запалювання на двигунах та слюсарна робота (виготовлення конкурсної деталі за наданим кресленням).
 
Оцінювало конкурс журі у складі: Олексія Коваленка, інженера-механіка TOB «Київська енергетична будівельна компанія», Віктора Порхуна, викладача спец­предметів нашого навчального закладу, Анатолія Петриченка, викладача спецпредметів Козаровицької ЗОШ І-ІІІ ст.
 
Старанно, уважно і досить професійно виконували завдання учасники конкурсу.
 
У цей час їхні педагоги радились за «круглим столом», знайомилися з матеріально-технічною базою нашого училища, відвідали музей «Битва за Київ у 1943 році» в Нових Петрівцях. І учасники конкурсу, і їхні наставники працювали плідно, члени журі провели аналіз підготовки конкурсантів, якість виконання робіт, дотримання правил техніки безпеки. Члени журі одностайно відзначили якісну підготовку конкурсантів, міцні знання з предметів спеціального циклу, професійне вміння розібратися з двигуном, працювати в слюсарній майстерні.
 
Переможцями конкурсу стали: перше місце – учень ДНЗ «Катюжанське вище професійне училище» Борис Терещенко (с. Нижча Дубечня), друге місце – учень ДНЗ «Сквирське ВПУ»  Роман Гончарук, третє місце – учень ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» Севастьян Микал, учень ДНЗ «Білоцерківське ПТУ» Євген Шостак та учень ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей» Віталій Онойко.
 
Наш переможець Борис Терещенко поїде захищати честь Київської області на всеукраїнський конкурс фахової майстерності в м.Харків. Ми щиро вітаємо Бориса, бажаємо йому удачі, натхнення, успіхів і всього найкращого. Ми сподіваємось, що він достойно покаже свої здіб­ності, адже наші учні, починаючи із 2006 року, є переможцями обласних конкурсів фахової майстерності та займають призові місця на всеукраїнських конкурсах фахової майстерності за професіями «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» та «Слюсар з ремонту автомобілів».
 
Хочемо привітати ще одного нашого учня – Валентина Хлібника з Димера, який посів друге місце на обласному конкурсі фахової майстерності серед учнів ПТНЗ за професією «кухар» у Березані 18 лютого ц.р., та побажати йому не зупинятись на досягнутому, підвищувати професійну майстерність, бути завжди здоровим, щасливим. 
 
Ми пишаємось вами, наші талановиті учні.
 
Наталія НЕВОЛЬНИК,
заступник директора ДНЗ «КВПУ»
Категорія: Катюжанська громада | Переглядів: 837 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus