Головна » 2014 » Березень » 08

Жінки Київщини за мир та стабільність у нашій державі

Жінки Київщини за мир та стабільність у нашій державі

Напружена суспільно-політична ситуація, яка склалася на півострові Крим, продовжує накопичувати тривогу у душі кожного небайдужого українця та свідомого громадянина своєї держави. 

 
Депутат Київської обласної ради Тетяна Подашевська наголошує, що мир та стабільність сьогодні стали найбільшою мрією всього населення країни та, зокрема, громади Київщини. Вона повідомила, що в області стартувала акція на підтримку військовослужбовців Кримського півострова. 
 
- Ми повинні підтримати наших хлопців військовослужбовців, захисників Вітчизни, які докладають усі свої зусилля та силу волі задля збереженн ... Читати далі »

Яким ти був, Батьку?

Яким ти був, Батьку?

Тарас Шевченко. Кобзар з добрими очима або старий похмурий дід в шапці? Яким ми бачимо Тараса Шевченка в книжкових ілюстраціях і на стогривневій купюрі? У різні політичні епохи влада маніпулювала не лише його творчістю, але і зовнішністю.
 
До наших часів збереглися понад 50 автопортретів Шевченка, більше 120 портретів поета, фотографії і листівки з його зображеннями. Завдяки словесним описам зовнішності Тараса Шевченка в спогадах його сучасників, офіцерів частин, де він служив, письменників, з якими спілкувався і дружив, і колег-художників можна скласти його детальний портрет.
 
Тарас Шевченко був середнього зросту, широкоплечий чоловік міцної стат ... Читати далі »

Свавілля від імені народу

Свавілля від імені народу

Важкі часи переживає зараз Українська держава. Розлад у суспільстві, розвал економіки, пуста казна, агресор на півдні країни. Піднімати проблему сьогодні про долю зайців, козуль чи кабанів, про те, що відбувається в мисливських угіддях, для більшості громадян здасться несвоєчасною балаканиною. 
 
А що ж такого відбувається? Майже кожного дня під яскравими гаслами справедливого переділу мисливських угідь, а насамперед – рівноправного користування природними ресурсами, рівного доступу до дарів лісів та річок, як зграї вовків, їздять по теренах Київської області, і не тільки нашої області, різного роду фальшиві революціонери (а часом, і просто обдурені і підбурені провокаторами, ... Читати далі »

Кремль показав справжнє обличчя

Кремль показав справжнє обличчя

У Вишгородському військкоматі вже третій день людно. Такого ажіотажу, зізнаються працівники, давно не було. Сюди приходять чоловіки, які готові захищати територіальну цілісність України. Серед бажаючих – люди різного віку. Навіть ті, хто свого часу правдами й неправдами  «відкосив» від служби.
 
– Записуються у добровольці навіть жінки, – розповідає військовий комісар району полковник Микола Прибора, – хоча на Вишгородщині загальну мобілізацію не оголошено. У державі прийнято рішення про призов військовозобов’язаних для проходження навчальних зборів. Військкомат мав у штаті лише одного військовослужбовця. Відповідно, військкомат пр ... Читати далі »

Підбивали підсумки за рік

Підбивали підсумки за рік

Минулого тижня у селі Толокунь пройшла зустріч жителів села з сільським головою Наталією Кальченко та депутатом районної ради Віктором Куляєвим, котрий уже не один рік допомагає вирішувати справи місцевій громаді. 
 
На зустрічі обговорили роботу, що була зроблена за останній рік. У 2013 році, за рахунок перевиконання дохідної частини, сільська рада змогла зробити ремонт адміністративного приміщення. Було замінено 10 дерев’яних вікон на металопластикові, придбано металочерепицю та допоміжні матеріали для перекриття даху сільради.
 
До усіх свят, окрім особистих вітань, мешканці села отримували подарунки, 9 травня, наприклад, була надана м ... Читати далі »

Річниця храму Казанської ікони Божої Матері

Річниця храму Казанської ікони Божої Матері

У Старих Петрівцях відбулася літургія з нагоди четвертої річниці відродження і відкриття нового храму Казанської ікони Божої Матері. 
 
На запрошення настоятеля до соборної молитви приїхали священики отець Богдан (м. Вишгород), отець Віктор та отець Тарас (с. Нові Петрівці).
 
Під час проповіді отець Богдан наголосив на важливості єдності церкви і соборній молитві. Після завершення хресного ходу священики звернулися з привітанням до присутніх і побажали настоятелю храму Казанської ікони Божої Матері отцю Василю мужності і терпіння в розбудові й укріпленні сільської християнської громади.
 
... Читати далі »

Вшанували великого Кобзаря

Вшанували великого Кобзаря

У Димерській дитячій музичній школі відбувся вечір, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, де мовою мистецтва вшанували пам’ять великого Кобзаря. Його підготували і провели викладачі та учні школи разом з  працівниками  Димерської дитячої бібліотеки.
 
У літературно-музичній формі доступно і цікаво  діти ознайомились з життєвим та творчим шляхом видатного сина українського народу. У виконанні вихованців та викладачів музичної школи звучали невмирущі поетичні і музичні твори українського генія. Слово поєдналося з музикою, ожило і забриніло в кожній дитячій душі. 
 
Силами працівників Димерської дитячої біб ... Читати далі »

Вміти надати першу допомогу

Вміти надати першу допомогу

На базі Вишгородської районної організації товариства Червоного Хреста України (РОТЧХУ) у приміщенні медико-соціального центру (Вишгород) пройшло навчання працівників патронажної служби навичкам надання першої допомоги та догляду за хворими і пораненими.

Навчання проводили інструктори Вишгородської РОТЧХ: старша сестра медична патронажна Валентина Кашка та сестра медична патронажна Любов Івасишена. Допомагали їм голова РОТЧХ Таміла Орел та директор медико-соціального центру Світлана Данилюк.

У навчанні взяли участь працівники патронажних служб Броварського, Києво-Святошинського, Бориспіль ... Читати далі »

08.03.2014

Батьки – гості чи ділові партнери?

Батьки – гості чи ділові партнери?

Співпраця дошкільного закладу з батьками відбувається через посередництво батьківського комітету, функції якого урегульовані примірним Положенням про батьківський комітет дитячого навчального закладу (ДНЗ), затверджений наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 26.04.2011 року №398. 

Відповідно до п. 5.1 цього Положення батьківські комітети мають право сприяти залученню додаткових джерел фінансування дошкільного закладу для поліпшення матеріально-технічної бази ДНЗ, якісної організації освітнього процесу через кошти батьків та осіб, добровільні пожертвування та цільові внески від фізичних та юриди ... Читати далі »

08.03.2014

Розв’язка буде інтригуючою

Розв’язка буде інтригуючою

До завершення чемпіонату району з футзалу залишається лише два тури, тому на майданчику стає гаряче!

Команди до останнього туру будуть битися за дві жадані перепустки до півфіналів! 

У групі А за дві жадані путівки боротимуться три команди: «Межигір’я», «Шарм» та «Леон». В останньому турі «Межигір’я» зустрічається з «Леоном», а «Шарм» поміряється силами з командою «Динамо КВПУ» з Катюжанки. 

У групі Б навіть команда «Енергетик», яка не зазнала жодної поразки та не втратила жодного очка ... Читати далі »

08.03.2014