Головна » 2014 » Березень » 8 » Батьки – гості чи ділові партнери?
11:12
Батьки – гості чи ділові партнери?
Співпраця дошкільного закладу з батьками відбувається через посередництво батьківського комітету, функції якого урегульовані примірним Положенням про батьківський комітет дитячого навчального закладу (ДНЗ), затверджений наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 26.04.2011 року №398. 

Відповідно до п. 5.1 цього Положення батьківські комітети мають право сприяти залученню додаткових джерел фінансування дошкільного закладу для поліпшення матеріально-технічної бази ДНЗ, якісної організації освітнього процесу через кошти батьків та осіб, добровільні пожертвування та цільові внески від фізичних та юридичних осіб, які не заборонені Чинним законодавством. 
 
Катюжанський ДНЗЯС «Лелеченя» тісно співпрацює з батьківським комітетом дошкільного закладу, до складу якого обрано представників з активною життєвою позицією та високою свідомістю. Через недостатнє фінансування нашого дошкільного закладу протягом багатьох років, вирішувати багато проблем довелося батьківському комітету нашого дошкільного закладу. 

Партнери, однодумці, порадники, помічники – це слова про наших батьків.

Це від них ми отримали допомогу в натуральній формі за період з 1.09.2013 по 1.03.2014 роки на суму 87207.94 грн. Із року в рік поповнюється матеріальна база дошкільного закладу новими меблями, постільною білизною. Стараннями батьків замінено водопровід, зрізано старі дерева, батьки дарують іграшки, лялькові меблі, посуд, дидактичні матеріали, проводять заміну сантехніки, щороку проводяться косметичні ремонти у кожній з груп. Залучаються кошти юридичних осіб, Так завдяки С.Ю. Лук’яненку фірма «Капарол» подарувала високоякісну фарбу, яку використали батьки для сучасного дизайну під час ремонту у групі «Дюймовочка» та в інших групах. Батьківський комітет з груп «Колобок», «Теремок», «Буратіно» закупив для дітей сучасні ігрові меблі. За  таку допомогу слід подякувати всім членам батьківського комітету і батькам. А в цьому році члени батьківського комітету групи «Казка» (Є. Федін, Л. Кушніренко, В. Олексієнко, Н. Волкова) разом з батьками започаткували перехід до капітального ремонту групи з сучасним дизайном, заміною ламп освітлення, дитячої сантехніки, буфетної мийки для посуду, іграшкових меблів. «Усе треба зробити якісно і по-сучасному, щоб вистачило на 10 років, аніж робити абияк щороку», – цю думку члена батьківського комітету підтримали всі батьки групи. До такої думки схиляються і інші, адже в селі багато молоді, а значить садочок збережеться і для наступних поколінь. Звичайно, така благодійна фінансова допомога оформлена відповідними актами, затверджена сесією сільської ради і відображена у бухгалтерському обліку дошкільного закладу. Все повинно бути прозорим, це контролює батьківський комітет, а щороку керівник дошкільного закладу надає фінансовий звіт батькам. А ще наші батьки активні під час підготовки та проведення святкових заходів у дитсадку. Цього року вони подарували нам велику штучну сосну з новорічними іграшками для проведення новорічних свят та і самі брали участь у його проведенні в ролі Дідів Морозів та Снігурочок. Наші батьки – активні учасники спортивних та родинних свят, бо ми з ними однодумці: усе найкраще – для наших дітей, а значить і садок наш повинен бути найкращим!

Галина ВЕРЕС,
завідуюча Катюжанським ДНЗЯС «Лелеченя»
Переглядів: 656 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus