Головна » 2014 » Січень » 25

Дорогі земляки!

Дорогі земляки!

Події, які сьогодні відбуваються в Україні, жодним чином не мають нічого спільного з громадянським волевиявленням. Я чітко розумію, що захоплення адмінбудівель, спроби паралізувати роботу обласних та районних адміністрацій є нічим іншим, як боротьбою за владу представників опозиційних сил. Деякі політики та невідомі громадські об’єднання підбурюють громадян на протиправні дії, мета яких внести хаос в роботу держорганів. 


Спроби взяти в облогу райдержадміністрації відбулися сьогодні і на Київщині, у Борисполі, Білій Церкві. Я бачив цих людей з блиском в очах революційних перетворень. Однак під час спілкування з ними не почув жодної констру ... Читати далі »

25.01.2014

Від нас залежить наповнення змістом ідей незалежності

Від нас залежить наповнення змістом ідей незалежності

День Соборності — державне свято, що відзначається щорічно 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулось у 1919 році. Указом Президента України Віктора Януковича в 2011 році офіційно встановлений «День Соборності та Свободи України».

У цей день у Вишгороді відбулись урочистості. Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Володимир Горбик, заступник Вишгородського міського голови Олександр Ростовцев, заступники голови райдерж-адміністрації та го ... Читати далі »

25.01.2014

Буде спорткомплекс міжнародного рівня

Буде спорткомплекс міжнародного рівня

У Федерації футболу України відбулася робоча зустріч президента Федерації футболу України Анатолія Конькова та голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка щодо будівництва спортивно-оздоровчого комплексу у місті Вишгороді. Спортивно-оздоровчий комплексу буде включати великий манеж із штучним покриттям та сучасне футбольне, оснащене трибунами та легкоатлетичними доріжками.
 
– Президент України Віктор Янукович поставив перед владою завдання створити відповідну інфраструктуру для занять фізкультурою і спортом. У першу чергу, майбутня спортивна база буде функціонувати як соціальний об’єкт, для того, щоб громада Вишгородського району, міста Вишгорода, а також Київщини мала можливість займат ... Читати далі »

Якість та доступність медичної допомоги

Якість та доступність медичної допомоги

Медичний автопарк району поповнився ще двома автомобілями медичної допомоги УАЗ-374159 для Димерської районної лікарні та Гаврилівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 

Часом порятунок людського життя залежить від того, як швидко медики зможуть приїхати на виклик. Але інколи обставини складаються так, що лікарі не завжди вчасно дістаються потрібного місця. Головна причина – застарілі автомобілі, що давно вичерпали свій ліміт експлуатації, або взагалі – їхня відсутність. Тож насправді радісною подією в житті димерських та гаврилівських медиків стало вручення нових машин.  
25.01.2014

Небайдужі до чужих проблем

Небайдужі до чужих проблем

Як часто люди проявляють  милосердя просто тому, що хтось потребує  підтримки і допомоги? На жаль, подібні акції не завжди є справжнім проявом совісті і сумління – а, скоріш, або піар-акція якоїсь партії у передвиборному вирі, або кандидатський «презент» у перегонах за ту чи іншу виборну посаду. 

За таких обставин особливо зворушливо бачити, коли  люди допомагають не заради того, аби завоювати чиюсь прихильність чи щоб про їх благодійність і жертовність написали на сторінках газети. Для них достатньо бачити, що люди задоволені їх подарунками. І маючи можливість, купують для малозабезпечених продуктові набори, одяг, засоби особистої гігієни. З такими людьми нам п ... Читати далі »

25.01.2014

Працюють пункти обігріву

Працюють пункти обігріву

У зв’язку зі зниженням температури повітря, з метою запобігання переохолодження та загибелі бездомних осіб у Вишгородському районі за дорученням голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка у населених пунктах області створені спеціальні пункти обігріву та харчування, в яких цілодобово можна отримати кваліфіковану допомогу, скуштувати гарячої  їжі та чаю.

Силами Вишгородського РВ ГУ ДСНС України у Вишгороді, біля БК «Енергетик», встановлено намет для обігріву.

–  Ці додаткові заходи спрямовані в першу чергу для людей, які потребують додаткової опіки з боку держави, ... Читати далі »

25.01.2014

Несправджені надії

Несправджені надії

Творча спадщина Тараса Шевченка – геніального українського народного поета, художника, мислителя – увійшла до скарбниці найцінніших надбань світової культури. Його безсмертні твори перекладено мовами народів багатьох країн світу. 

Більшість шевченкознавців основну увагу приділяють творчості поета, акцентуючи на роках кріпацтва, заслання. Але він, окрім усієї своєї геніальності, був ще й хлопцем, і реальним чоловіком. Шевченко, як і кожен поет, закохувався часто. Однак лиха недоля переслідувала його все життя, не даючи йому щастя жити у шлюбі, у любові з дружиною, про яку мріяв. Хто надихав Шевченка на ту творчість його? Яка &nb ... Читати далі »

25.01.2014

Миру й злагоди у новому році

Миру й злагоди у новому році

Для маленьких хотянівців новорічні свята почалися у день святого Миколая, коли задоволена малеча отримала подарунки від депутатів сільської ради та Хотянівського сільського голови Володимира Грищенка. Солодощі від народних обранців дітлахи отримали і напередодні нового року.
 
четвертого січня у Хотянівському будинку культури відбулася новорічна ялинка для дітей. У гості до малечі завітали Дід Мороз, Снігуронька та ельфи – вигадані міфологічні істоти з  надприродними здіб­ностями, які живуть недалеко від світу людей і полюбляють ночами хороводити навколо дерев. Дітлахи із захватом спостерігали за новорічним дійством, брали участь у різноманітних конкурсах, отримуючи в нагороду подарунки. Головне, ... Читати далі »

Благодаті вам, козаровичани!

Благодаті вам, козаровичани!

«Тріщи не тріщи, а вже пройшли Водохрещі», говорить народна мудрість. Запізнилася трішечки природа. Нема зими, нема льоду і не вирубати хрест-купіль, не прикрасити його зеленим віттям сосни та червоною калиною, що вже стало традицією в нашому селі.
 
Тільки на самі Водохрещі ніби схаменулася зима, припорошила землю біленьким покривалом, огорнула свіжим морозяним подихом. І охайне церковне подвір’я,  що стало серцевиною нашого села, заповнене людом. Ідуть люди до храму з горнятами і глечиками, баночками, навіть відерцями, прикрасивши їх гіллям і стрічками, черпають воду із криниці біля храму. Бо нехай хоч і не широка дорога, що веде до Божого дому, але ця стежина вже твердо натоптана. ... Читати далі »

У Щедрий вечір – від щедрих душ

У Щедрий вечір – від щедрих душ

Кожного року християни всього світу святкують Різдво – свято народження Ісуса Христа. Головним у цьому святкуванні є пам’ять про Божого сина, який віддав життя за наші гріхи і навчав людей любити і допомагати ближнім. 

Сповідуючи давні християнські традиції, історико-краєзнавчий клуб «Легіон» організував благодійну акцію «Щедрий вечір». 13 січня легіонери щедруючи пройшли по Литвинівці та Лісовичах, закликаючи допомогти у Щедрий вечір тим, хто потребує нашої допомоги, відділенню дитячої онкології Національного інституту раку.

Гарними щедрівками та вертепом пройшли діти по оселях, спо ... Читати далі »

25.01.2014

Сенсаційний фінал зимового футзального турніру

Сенсаційний фінал зимового футзального турніру

Підходить до завершення  чемпіонат Вишгородського району з футзалу серед організацій, підприємств та установ. Справжні футзальні баталії відбулися на півфінальній стадії цих змагань. Нагадаємо, що півфінальні пари склали команди «Нормарк» – «КДЮСШ» та «Профрембуд» –  «Віраж».

Фаворитом першої півфінальної пари була команда «Нормарк», досвідчена збалансована команда, яка неодноразово була призером футзальних та футбольних районних турнірів. Здавалося, що молода команда «КДЮСШ» (середній вік гравців 17 років), очолювана досвідченим тренером Р. Акоповим, вже й так стрибнула вище голови і вихід до півфіналу для них – це вже неабияке досягнення. Але, як то кажуть, апетит прихо ... Читати далі »

25.01.2014

Наші виступили достойно

Наші виступили достойно

У Броварах відбувся зимовий чемпіонат Київської області з легкої атлетики серед учнів ДЮСШ (юнаки та дівчата 1997  року народження та молодші). Команда Вишгородської  КДЮСШ, завдяки зусиллям керівниц-тва школи, змогла прийняти участь у цих змаганнях та посіла почесне загальне третє командне місце серед п’ятнадцяти команд. 

Що стосується особистих результатів, хочеться відмітити наступних вихованців: Єрмоленко Каріна – перше місце з бігу на 200 та 400 метрів, а також третє місце з бігу на 60 метрів. Микита Кочетков здобув перше місце зі штовхання ядра, а Микита Осокін – третє у стрибках у висоту. Анна Демченко була п’ятою у бігу на 400 метрів, Олександр Юхимчук теж по ... Читати далі »

25.01.2014