Головна » 2014 » Січень » 25 » Небайдужі до чужих проблем
12:12
Небайдужі до чужих проблем
Як часто люди проявляють  милосердя просто тому, що хтось потребує  підтримки і допомоги? На жаль, подібні акції не завжди є справжнім проявом совісті і сумління – а, скоріш, або піар-акція якоїсь партії у передвиборному вирі, або кандидатський «презент» у перегонах за ту чи іншу виборну посаду. 

За таких обставин особливо зворушливо бачити, коли  люди допомагають не заради того, аби завоювати чиюсь прихильність чи щоб про їх благодійність і жертовність написали на сторінках газети. Для них достатньо бачити, що люди задоволені їх подарунками. І маючи можливість, купують для малозабезпечених продуктові набори, одяг, засоби особистої гігієни. З такими людьми нам пощастило  познайомитись напередодні свята Водохреща – директору територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Наталії Рудько зателефонувала молода жінка з Києва, назвалась Іриною і попросила розповісти про стаціонарне відділення постійного проживання. А потім запитала, чи прийме стаціонарне відділення  від них допомогу? Наступного дня з колегою Євгеном вони і приїхали – привезли піжами для чоловіків і нічні сорочки для жінок, памперси для лежачих хворих, миючі засоби, два інвалідних візки. 

«Можна сказати, що ідея виникла у мене, – розповідає  Ірина, – бо у мене в родині є лежача хвора після інсульту, я знаю, скільки вона потребує уваги, ліків, засобів особистої гігієни. Звернулась до колег-комп’ютерників  – давайте допоможемо людям, котрі цього потребують. Зібрали кошти, закупили товар і приїхали».

А трохи раніше, напередодні Нового року, до стаціонарного відділення завітали також дві киянки – Іра і Даша. Про себе відбулися загальними фразами – працюють одна в рекламній кампанії, інша – займається управлінськими функціями,  познайомились в соціальних мережах, обговорювали різні життєві ситуації, серед них і складні життєві обставини, в які потрапляють люди літнього віку, і вирішили щось для таких людей зробити. Під цю ідею «підписалось» чимало молодих людей, зібрали кошти і перед Новим роком від Києва в різні райони поїхали кілька бригад. Ірина і Даша – до нашого Вишгородського району. Привезли підопічним одяг, взуття, навіть власноручно випекли тістечка і роздавали їх підопічним відділення з найщирішими побажаннями.
 
«Вони подарували літнім людям хвилини світлої радості, – говорить директор територіального центру Наталія Рудько, –  ми вдячні дівчатам за їхню небайдужість як і усім, хто не залишає наших підопічних без уваги, навіть коли й сам не дуже багатий. Особливо приємно бачити такий порив у середовищі молодих людей – вони не виросли байдужими до чужого горя, чужих потреб. Якби кожен з нас пам’ятав про людей з особливими потребами, одиноких хворих,співпереживав про долю дітей-сиріт, може й поменшало б в нашій країні обездолених людей».

Галина МАКАРЕНКО,
фото автора
Переглядів: 445 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus