Головна » 2014 » Січень » 25 » Від нас залежить наповнення змістом ідей незалежності
12:19
Від нас залежить наповнення змістом ідей незалежності
День Соборності — державне свято, що відзначається щорічно 22 січня в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулось у 1919 році. Указом Президента України Віктора Януковича в 2011 році офіційно встановлений «День Соборності та Свободи України».

У цей день у Вишгороді відбулись урочистості. Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Володимир Горбик, заступник Вишгородського міського голови Олександр Ростовцев, заступники голови райдерж-адміністрації та голови районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, Вишгородської міської ради, представники депутатського корпусу районної та міської рад, політичних партій, релігійних громад, державних установ та організацій, громадські діячі, учнівська та студентська молодь, громадськість.

Учасників урочистостей зі святом привітали керівники району та міста Вишгорода.

– Україна, як держава, має славетну і споконвічну історію боротьби свого народу за суверенітет і незалежність. Протягом багатьох віків гетьманської України, національно-визвольних рухів усіх часів та періодів, громадянських та вітчизняних воєн велась боротьба нашого народу за свободу і незалежність, суверенітет і соборність. І сьогодні важливого значення набувають ідеї  соборності, а відтак і свободи для українського народу і держави в цілому. Реалізація завдань Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення національної єдності та громадянської злагоди є чи не найголовнішим питанням, що стоїть перед свідомими українцями, які спільними зусиллями будують громадянське суспільство. Президентом України проголошено європейський курс розвитку нашої держави шляхом реформування суспільно-політичної та соціально-економічної сфер життєдіяльності країни. Безпосередньо від нас з вами та від нашої діяльності залежить наповнення змістом ідей незалежності та соборності, – наголосив Олександр Приходько під час свого виступу.

Під час урочистих заходів з нагоди відзначення Дня Соборності та Свободи України відбулось урочисте покладення квітів до пам’ятника Тараса Шевченка, братської могили воїнів-визволителів, пам’ятника жертвам Голодомору та пам’ятника жертвам політичних репресій. 

З Днем Соборності та Свободи України учасників заходу привітав лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів народний хор «Вишгород» під керівництвом Ірини Якубовської.

Інф. ВРДА
Переглядів: 382 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus