Головна » 2014 » Січень » 25 » Буде спорткомплекс міжнародного рівня
12:17
Буде спорткомплекс міжнародного рівня
У Федерації футболу України відбулася робоча зустріч президента Федерації футболу України Анатолія Конькова та голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка щодо будівництва спортивно-оздоровчого комплексу у місті Вишгороді. Спортивно-оздоровчий комплексу буде включати великий манеж із штучним покриттям та сучасне футбольне, оснащене трибунами та легкоатлетичними доріжками.
 
– Президент України Віктор Янукович поставив перед владою завдання створити відповідну інфраструктуру для занять фізкультурою і спортом. У першу чергу, майбутня спортивна база буде функціонувати як соціальний об’єкт, для того, щоб громада Вишгородського району, міста Вишгорода, а також Київщини мала можливість займатися фізкультурою, проводити відповідні тренувальні зайняття та спортивні змагання. Також спортивний комплекс буде використовуватися як база для підготовки молодіжної збірної з футболу, – зазначив Анатолій Присяжнюк. – Сьогодні є бажання та можливість побудувати такого типу комплекс на Київщині. Переконаний, що створення та забезпечення належного функціонування цього об’єкту, сприятиме більшому залученню дітей до занять фізкультурою та спортом, у тому числі й футболом.
Анатолій Присяжнюк також підкреслив, що Київщина сьогодні демонструє приклад популяризації спорту та, відповідно, здорового способу життя, виконуючи завдання та доручення Президента України. Адже лише в минулому році в області збудували більше 100 спортивних майданчиків та ввели в експлуатацію 10 стадіонів. Наступного року планується реконструкція стадіону в місті Василькові та будівництво спортивного комплексу в місті Українка.
 
Розпочати будівництво масштабного спортивного об’єкту у Вишгороді планують вже з травня. Наразі створена та працює робоча група з даного питання, а також триває підготовка проектно-кошторисної документації. Під будівництво спортивної бази виділено чотири гектари землі. За модель будівництва вирішено взяти один з найкращих європейських комплексів, а саме в Осло (Норвегія), який відвідає робоча група. Комплекс планують ввести в експлуатацію вже наступного року.
 
– Ми давно планували цю кампанію. Ми побудуємо футбольний манеж, в якому буде можливість займатися футболом протягом всього року. Ми побудуємо там стадіон, який відповідатиме тим вимогам, що дозволять нашим національним збірним командам до 2021-го року планувати підготовку, проводити змагання і вирішувати свої завдання. Крім того, при футбольному манежі ми зможемо відкрити академію, – сказав після зустрічі президент ФФУ Анатолій Коньков.
 
За матеріалами сайту КОДА
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 479 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus