Головна » 2013 » Грудень » 07

Контрактна служба має переваги

Контрактна служба має переваги

6 грудня 1992 року Верховна Рада України прийняття Закону України «Про Збройні Сили України», розпочала формування українського війська. У цьому процесі посіла своє місце й військова частина А3723. Вона була створена 1 липня 1994 року та розміщувалася у Києві. У 2002 році особовий склад, військова техніка та всі матеріальні засоби частини були переміщені у військове містечко в селі Лютіж Вишгородського району.
 
Військова частина А3723 може пишатися розмаїттям арсеналу військової техніки, що перебуває у її розпорядженні. На частину покладені завдання технічного забезпечення та забезпечення повсякденної діяльності військ.
 
30 листопада 2 ... Читати далі »

Підтримати сільський розвиток

Підтримати сільський розвиток

Тема знекровлення українських сіл не нова. Спираючись на дослідження Інституту громадянського суспільства, урбанізація, що протягом другої половини ХХ сторіччя відбувалась швидкими темпами, припинилась. Останні роки статистика практично не показує такого процесу як перетікання населення з сіл у міста. На фоні катастрофічно швидкого скорочення населення України загалом і більш швидкого скорочення населення сільського все одно частка сільського населення не зменшується. Саме на це питання хочу звернути увагу шановних читачів. 

Причини такої дивної ситуації щодо урбанізації України, адже в Україні чи не найвищий показник частки сільського населення серед країн Європи, слід шукати ... Читати далі »

07.12.2013

Депутату є справа до всього

Депутату є справа до всього

Яке місце в загальнодержавному корпусі народних депутатів посідає депутат місцевого рівня?  Очевидно, що це питання постає перед  кожним мешканцем регіонів, адже столиця, як правило, перебуває десь аж «за горами», а жити доводиться тут, у провінції. І житейські питання вирішувати теж потрібно тут, на місці. Усі депутати входять до складу тих чи інших комісій, що опікуються суспільно важливими проблемами. Мене обрано головою постійної комісії районної ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

У чому ж полягає її робота? Адже депутат райради особисто не бере участі у боротьбі з негативними ... Читати далі »

07.12.2013

Найцінніший скарб —­ милосердя

Найцінніший скарб —­ милосердя

Милосердя, допомога тим, хто її потребує, щоденна копітка праця заради втілення ідей добра і благочестя – такою повинна бути позиція кожного громадянина в нашій Українській державі.  І як  могли переконатися в ці дні, чимало небайдужих громадян підключилися до акцій милосердя. 

У Старих Петрівцях настоятель храму Казанської ікони Божої Матері отець Василь Хомин разом з представниками церковної громади побували в оселях шести односельців з особливими потребами, вручили їм продуктові набори. Приватний підприємець з Вишгорода Світлана Свистун крім того, що постійно постачає гарячі обіди для одиноких громадян, у Міжнародний день інвалідів передала стаціонарному відділенн ... Читати далі »

07.12.2013

Ми всі рівні…

Ми всі рівні…

До Міжнародного дня інвалідів відділом освіти Вишгородської РДА затверджено план заходів з відзначення Міжнародного дня інвалідів, районним методичним кабінетом розроблені методичні рекомендації та надано керівникам загальноосвітніх навчальних закладів для використання у роботі.

Навчальними закладами району здійснено виставки творчих робіт та дитячого малюнку «Прекрасне своїми руками»,  «Абетка рівності», «Життя без бар’єрів», «Доброта врятує світ», «Не залишся насамоті».

Класоводи та класні керівники, практичні психологи навчальних закладів провели бесіди, виховні години, години спі ... Читати далі »

07.12.2013

Чарують мелодійні звуки сопілки

Чарують мелодійні звуки сопілки

У листопаді свій перший ювілей відзначив ансамбль сопілкарів районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» — гордість Вишгородщини. Талановитому зразковому об’єднанню «Рум’янок» виповнилося 10 років. 

Без нього важко уявити собі будь-яке районне та навіть обласне свято. На кожному заході, чи то огляд художньої самодіяльності, чи фестиваль, можна почути чудові виступи сопілкарів. У творчому здобутку ансамблю чимало перемог у конкурсах різного рівня – від обласних до міжнародних.

З нагоди такої визначної дати ... Читати далі »

07.12.2013

«Лютізька левада» вічно молода у творчості

«Лютізька левада» вічно молода у творчості

Народному аматорському фольклорному ансамблю «Лютізька левада» виповнилося 20 років із дня заснування. 

– Подія визначна, – стверджує директор Лютізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олексій Гайденко, – адже завдяки творчості учасників цього фольклорного колективу  виховувалося не одне покоління селян.
У справедливості слів очільника сільського навчального закладу мені вдалося пересвідчитися з перших хвилин урочистого заходу, присвяченого цій події, адже у  шкільному актовому залі ніде було, як то кажуть, і яблуку впасти. Винуватців свята прийшли привітати не лише односельчани, а й колеги, самодіяльні художні коле ... Читати далі »

07.12.2013

Великий світ маленького громадянина

Великий світ маленького громадянина

«Я – людина, хоча ще дитина. І байдуже, чи я тільки-но з’явилась на світ, чи мені 5 місяців, чи 16 років. Я живу. Маю право жити. Я вслухаюсь у світ, вдивляюсь в його, часом, не такі вже й добрі очі, вростаю в нього своїми думками, мріями, почуттями. Я стаю його часткою. Нехай і малесенькою. 

Але серед океану слів хтось почує і мій голос. Нехай тихий, але в ньому та незвідана сила, якої не збагнути Вам, дорослим, заклопотаним власними справами, турботами... Я особистість, і ви маєте прислухатись до мене, почути, помітити мене! Я творю свій світ, він схований десь далеко-далеко, на межі між вічністю і реальністю. І однаково чи б ... Читати далі »

07.12.2013

Хто далі б’є, той краще грає

Хто далі б’є, той краще грає

Заключна стадія розіграшу кубка лівого берега, який був започаткований Миколою Шинкаренком, пройшла в неділю на стадіоні «Динамо» у Пірново. 
 
Учасники продемонстрували гідний рівень виконавчої майстерності, безкомпромісну боротьбу і разом з організаторами створили справжнє спортивне свято.  Так у першій грі представники ФК «Козаровичі» перемогли лебедівський «Дніпро». Власне, ця гра стимулювала інших учасників віддавати всі сили задля перемоги. У гострій та напруженій боротьбі футболісти новопетрівського «Межигір’я» перемогли своїх суперників, команду «Нептун». Хочеться відзначити гравця-ветерана вишгородського футболу Сергія Зайченка, ... Читати далі »

Всеукраїнський семінар – у «Сонечку»

Всеукраїнський семінар – у «Сонечку»

На базі Вишгородського ДНЗ «Сонечко» відбувся всеукраїнський науково-методичний семінар «Організація та зміст науково-методичної роботи з педагогами дошкільних навчальних закладів щодо формування духовного потенціалу особистості дошкільника» для методистів РМК з питань дошкільної освіти.

У роботі семінару взяли участь заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Духота, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, завідуюча районним методичним кабінетом Галина Філоненко, заступник директора Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти університету менеджменту освіти Тамара Пустова, доцент кафедри   ... Читати далі »

07.12.2013