Головна » 2013 » Грудень » 7 » Найцінніший скарб —­ милосердя
12:07
Найцінніший скарб —­ милосердя
Милосердя, допомога тим, хто її потребує, щоденна копітка праця заради втілення ідей добра і благочестя – такою повинна бути позиція кожного громадянина в нашій Українській державі.  І як  могли переконатися в ці дні, чимало небайдужих громадян підключилися до акцій милосердя. 

У Старих Петрівцях настоятель храму Казанської ікони Божої Матері отець Василь Хомин разом з представниками церковної громади побували в оселях шести односельців з особливими потребами, вручили їм продуктові набори. Приватний підприємець з Вишгорода Світлана Свистун крім того, що постійно постачає гарячі обіди для одиноких громадян, у Міжнародний день інвалідів передала стаціонарному відділенню постійного проживання Вишгородського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) мікрохвильову піч, а також випекла для підопічних відділення смачних круасанів. А вручила виконуючій обов’язки завідуючої стаціонарного відділення Людмилі Ісаюк подарунки від Світлани Іванівни, а також від працівників управління Пенсійного фонду України у Вишгородському районі, яке очолює Оксана Тарасенко, директор територіального центру Наталія Рудько. До речі, у цей день працівники територіального центру побували у багатьох оселях людей з особливими потребами, передали продуктові набори, котрі допомагали збирати співробітники районної організації Товариства Червоного Хреста. «Не можна без хвилювання спілкуватись з цими людьми, – говорить Наталія Рудько. – У більшості випадків, це люди, які не схилились під тягарем проблем і хвороб, а ведуть досить активний спосіб життя. Як, скажімо, вишгородець Діма Манашок. – Він працює, він спілкується з десятками людей з особливими потребами, він робить у будинку, де зараз мешкає, ремонт! Бажаємо йому тільки одного – щоб ця життєва енергія у нього не згасала».

Не сидить без діла і Катерина Михайлівна Батеха з Димера – у її кімнаті чимало чудових картин, зроблених із підручних матеріалів. Це справжні шедеври, що зачаровують погляд. 

Примітно, що до потреб і проблем людей з особливими потребами не байдуже і нашому  підростаючому поколінню – у стаціонарному відділенні постійного проживання побували учні Катюжанського вищого професійного училища, яке очолює Руслан Недашківський. Вони привезли до закладу добрий настрій, виступили перед підопічними відділення з цікавою концертною програмою, поспілкувались з ними, щиро співпереживаючи їхній нелегкій долі.  І, певно, кожен з них задумався над тим, як важливо підтримувати одиноких літніх людей, бути поряд з ними у нелегку хвилину…

Галина МАКАРЕНКО,
фото автора
Переглядів: 445 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus