Головна » 2013 » Грудень » 7 » «Лютізька левада» вічно молода у творчості
11:53
«Лютізька левада» вічно молода у творчості
Народному аматорському фольклорному ансамблю «Лютізька левада» виповнилося 20 років із дня заснування. 

– Подія визначна, – стверджує директор Лютізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Олексій Гайденко, – адже завдяки творчості учасників цього фольклорного колективу  виховувалося не одне покоління селян.
У справедливості слів очільника сільського навчального закладу мені вдалося пересвідчитися з перших хвилин урочистого заходу, присвяченого цій події, адже у  шкільному актовому залі ніде було, як то кажуть, і яблуку впасти. Винуватців свята прийшли привітати не лише односельчани, а й колеги, самодіяльні художні колективи з інших сіл району.

– Нас добре знають і,  я б сказала,  люблять не тільки на правобережжі району, а й мешканці лівеборежних сіл Пірново, Новосілок, Хотянівки… Та що й казати, за двадцять років ми об’їздили майже всю Київщину, відвідали з концертами районні центри Одещини, запрошувалися до Черкащини та Кіровоградщини, – розповідає художній керівник ансамблю Валентина Григорівна Головко.

Понад п’ятдесят учасників пройшло через горнило ансамблю за ці 20 років. Багатьох вже немає серед живих, так само як і їх рідних сіл, обійсть, могил прадідів. Тобто лише піснями в пам’яті народній закарбовані затоплені села, оспівуються зелені діброви, мальовничі краєвиди, широкі левади…  Сьогодні кістяк ансамблю складається з людей, середній вік яких за 50.

– Але це не говорить про те, що у колективу відсутнє майбутнє, – гордовито посміхається Катерина Бондаренко, засновник колективу. Сьогодні ансамбль представляють також молоді і талановиті учасники, яким немає ще й сімнадцяти років, – їхні дзвінкі голоси, звуки чарівної музики, линуть до всіх, стверджуючи, що «Лютізька левада» вічно жива і молода, передаючи фольклор свого народу із покоління в покоління. З нагоди 20-річчя колективу вручена подяка та цінні подврунки від голови райради та РДА.

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 554 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus