Головна » 2013 » Грудень » 7 » Ми всі рівні…
12:05
Ми всі рівні…
До Міжнародного дня інвалідів відділом освіти Вишгородської РДА затверджено план заходів з відзначення Міжнародного дня інвалідів, районним методичним кабінетом розроблені методичні рекомендації та надано керівникам загальноосвітніх навчальних закладів для використання у роботі.

Навчальними закладами району здійснено виставки творчих робіт та дитячого малюнку «Прекрасне своїми руками»,  «Абетка рівності», «Життя без бар’єрів», «Доброта врятує світ», «Не залишся насамоті».

Класоводи та класні керівники, практичні психологи навчальних закладів провели бесіди, виховні години, години спілкування з учнями: для молодших школярів – «Діти з обмеженими можливостями. Які вони?», для підлітків – «Люди з обмеженими можливостями», для старшокласників – «Що таке інвалідність?». Проведено  уроки доброти на тему «Дивіться на нас, як на рівних». 

Гаврилівська ЗОШ І-ІІІ ст. провела ярмарку солодощів «Хай живе надія» на  суму 1365 грн. Із зібраних коштів перераховано 500 грн. у благодійний фонд допомоги дітям-інвалідам у рамках всеукраїнської акції «Не будьте байдужими…», на 865 грн. придбано продуктів харчування (крупи, олія, солодощі, фрукти, чай та ін.) та передані інвалідам села.         

Основною метою всіх заходів, що присвячені Міжнародному дню інвалідів, є інформування громади, зокрема учнів, у напрямку підтримки людей з обмеженими можливостями, адже ж у навчальних закладах  навчаються такі діти, які потребують особливого підходу у засвоєнні навчального матеріалу, створенні певних умов у середовищі закладу з точки матеріально-технічної бази. Усі люди  з психологічними,  фізичними, психічними, розумовими  недугами повинні відчувати себе повноправними членами суспільства, вони пристосовуються як можуть з усіх своїх сил. Для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне – можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам. Ми всі рівні перед Богом.

Своє 20-річчя відсвяткувала районна спеціальна загальноосвітня школа «Надія». Привітати ювілярів прийшли Вишгородський міський голова Віктор Решетняк, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, представники структурних підрозділів районної адміністрації, спілки підприємців, благодійного фонду «Святої Ольги», керівники дошкільних та загальноосвітніх  навчальних закладів, директор Київської спеціальної загальноосвітньої школи «Надія». Колектив школи разом із учнями підготував   святковий концерт. Зі своїми музичними привітаннями виступили діти ДНЗ «Ластівка», ВРГ «Інтелект», МЦТ «Джерело», хор «Золотий вік», Ірина Беза, випускниця школи «Надія» Інна Пономаренко – учасниця конкурсу «Повір у себе». Багато теплих добрих слів було сказано на адресу школи, яка навчала 140 учнів, випустила 28 випускників, де пройшло  230 тисяч уроків, 39 тисяч шкільних дзвінків, 19 перших і 19 останніх дзвоників,  60 «Світлиць», де працювало 72 вчителя.   

Дякуємо всім, хто не байдужий до проблем людей з особливими освітніми потребами та  за їх підтримку. 

Жанна КОНДРАТЮК, 
завідуюча районною психолого-медико-педагогічною консультацією
Переглядів: 492 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus