Головна » 2013 » Грудень » 7 » Контрактна служба має переваги
12:15
Контрактна служба має переваги
6 грудня 1992 року Верховна Рада України прийняття Закону України «Про Збройні Сили України», розпочала формування українського війська. У цьому процесі посіла своє місце й військова частина А3723. Вона була створена 1 липня 1994 року та розміщувалася у Києві. У 2002 році особовий склад, військова техніка та всі матеріальні засоби частини були переміщені у військове містечко в селі Лютіж Вишгородського району.
 
Військова частина А3723 може пишатися розмаїттям арсеналу військової техніки, що перебуває у її розпорядженні. На частину покладені завдання технічного забезпечення та забезпечення повсякденної діяльності військ.
 
30 листопада 2013 року в нашому розташуванні урочисто прийняли військову присягу на вірність українському народові солдати молодого поповнення призову «Осінь-2013». На це урочисте свято запрошені заступник начальника Генерального штабу з військової розвідки генерал-лейтенант Олександр Метелап, перший заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Вячеслав Савенок, голова Лютізької сільської ради Тамара Савенок. На це свято до своїх дітей приїхали батьки. Перед ними і своїми командирами 154 призовники з гордо піднятою головою прийняли урочисту клятву на вірність своєму народові. І хоча, за рішенням вищого командування, цей призив вважається останнім, ми впевнені, що на військову службу постійно будуть іти молоді люди.
Контрактна служба 
має переваги
 
Досить значний відсоток військовослужбовців з Вишгородщини. Так служать майор С. Назаренко та старший солдат Р. Вербицький з Катюжанки, старший солдат В. Бондар з Козаровичів, старшина Ю. Кощєєва, молодший сержант Я. Катющенко  з Нових Петрівців, солдат В. Селега зі Старих Петрівців, солдати Ю. Корицький та В. Тихонов з Вишгорода. Досить великий об’єм завдань виконують наші працівники. Тривалий час у частині працюють дві жінки, які стали взірцем працьовитості українок. Слова вдячності кажемо Марії Смілянець та Ользі Москаленко.
 
У повсякденному житті в нашій частині відбуваються постійні зміни. Ми активно готуємося до стовідсоткового переходу на військову службу за контрактом. За активної допомоги Вишгородського районного військового комісаріату ми постійно вивчаємо та призиваємо до нас контрактників. Ця служба має багато перспектив та переваг. На даний час у нас повністю заповнені посади військовослужбовців-жінок і зараз ми комплектуємося лише чоловіками. Основні вакантні посади це майстер (автослюсар), водій, стрілець, пожежник, кухар. При прийнятті на військову службу за контрактом військовослужбовцям надається достатнє грошове забезпечення (від 2200 до 3000 грн.), безкоштовне речове забезпечення, продовольче забезпечення або компенсація замість нього, медичне  та житлове забезпечення. Урядом нашої держави постійно проводяться заходи, спрямовані на збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, посилення соціальних пільг та гарантій.
 
У професійній діяльності військовослужбовці частини постійно підвищують рівень своїх знань та навичок. Крім зборів, курсів, навчань та тренувань, за бажанням, кожному гарантується отримання безкоштовної освіти у вищих навчальних закладах.
 
Ми чекаємо бажаючих підписати контракт на проходження військової служби в нашій частині та тих, хто зацікавився, до нас в гості. Наша адреса: 07352, Київська область, Вишгородський район, село Лютіж, урочище Гора-1, військова частина АЗ723.
 
Сергій БАЧУРІН, полковник
Категорія: Лютізька громада | Переглядів: 2538 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus