Головна » 2013 » Грудень » 7 » Великий світ маленького громадянина
11:50
Великий світ маленького громадянина
«Я – людина, хоча ще дитина. І байдуже, чи я тільки-но з’явилась на світ, чи мені 5 місяців, чи 16 років. Я живу. Маю право жити. Я вслухаюсь у світ, вдивляюсь в його, часом, не такі вже й добрі очі, вростаю в нього своїми думками, мріями, почуттями. Я стаю його часткою. Нехай і малесенькою. 

Але серед океану слів хтось почує і мій голос. Нехай тихий, але в ньому та незвідана сила, якої не збагнути Вам, дорослим, заклопотаним власними справами, турботами... Я особистість, і ви маєте прислухатись до мене, почути, помітити мене! Я творю свій світ, він схований десь далеко-далеко, на межі між вічністю і реальністю. І однаково чи білий він, чи чорний – ніхто не має право нівечити його».
 

Під таким гаслом проходить у Демидівській спеціалізованій школі двомісячник правових знань,  що має на меті привернути увагу дітей до права, підвищити рівень знань з даного питання та залучити всіх учнів школи до участі в заходах правового спрямування.  

Свої знання з права продемонстрували у малюнках на загальношкільній виставці «Я – громадянин і маю право…» учні 1-9-х класів та під час годин спілкування «Ти – людина, яка повинна знати свої права», а учні 9-11-х класів стали активними учасниками  конференції «Правомірна поведінка та співвідношення правових та моральних норм у житті людини». Під час заходу три команди з числа учнів 9-11-х класів: «Феміда», «Фортуна» та «Професор» здійснили  «Юридичний марафон» забігом у 30 бліц-запитань, провели «Юридичну консультацію» для громадян, «Юридичний рахунок» із задачами з права. А інші учасники конференції отримали можливість висловити свої думки з серії запитань та визначити, які правопорушення скоїли мультиплікаційні герої  запропонованого відеоролику. 

Вельмишановне журі у складі вчителів історії та права Валерія Пустового, Андрія Макаренка та практичного психолога Валентини Мельниченко визначило переможцем за високі знання з правових питань команду «Професор». 

Помітною постаттю під час проведення конкурсних завдань серед трьох команд став учень 10-го класу Тамерлан Шафагатов, який засвітився новою зірочкою серед учнів-правознавців та неабияк здивував усіх присутніх своїми знаннями. 

Наприкінці заходу, переглянувши відеоролик «Конвенція ООН про права дитини», присутні вкотре зрозуміли, що кожен має свої «права»,  гарантовані державою та пригадали й про те, що пам’ятаючи про свої права не варто нехтувати своїми обов’язками.

Валентина КОЗІЙЧУК,
заступник директора з виховної роботи Демидівської спеціалізованої школи
Переглядів: 475 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus