Головна » 2013 » Грудень » 7 » Всеукраїнський семінар – у «Сонечку»
11:47
Всеукраїнський семінар – у «Сонечку»
На базі Вишгородського ДНЗ «Сонечко» відбувся всеукраїнський науково-методичний семінар «Організація та зміст науково-методичної роботи з педагогами дошкільних навчальних закладів щодо формування духовного потенціалу особистості дошкільника» для методистів РМК з питань дошкільної освіти.

У роботі семінару взяли участь заступник голови Вишгородської районної державної адміністрації Валентина Духота, начальник відділу освіти Вишгородської РДА Світлана Чамро, завідуюча районним методичним кабінетом Галина Філоненко, заступник директора Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти університету менеджменту освіти Тамара Пустова, доцент кафедри  філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти УМО України, кандидат педагогічних наук Лідія Ніколенко.

Заступник голови РДА Валентина Духота ознайомила присутніх із здобутками та перспективами соціально-економічного і культурного розвитку району. Учасникам семінару було запропоновано відвідати церкву святих Бориса і Гліба, розташовану на високому пагорбі в межах давньоруського городища Вишгорода X-XIII століть на території Вишгородського історико-культурного заповідника. Світлана Чамро у своєму виступі наголосила на  особливостях функціонування освітньої системи в районі, розвитку матеріально-технічної бази навчальних закладів та впровадження в практику їх роботи інноваційних проектів і технологій. Тамара Пустова відзначила, що між Центральним інститутом післядипломної педагогічної освіти та відділом освіти Вишгородської РДА вже багато років налагоджена тісна співпраця, яка дає позитивні результати.

Учасники  всеукраїнського науково-методичного семінару переглянули  інтегроване заняття-розвагу: «Відвідування театру. Вистава «Зимова казка» з дітьми старшої і середньої груп.

Під час оглядової екскурсії по «Сонечку» присутні висловили свої враження щодо естетичного оформлення, чистоти та охайності дитячого навчального  закладу.

У другій частині семінару методист РМК відділу освіти Вишгородської РДА Антоніна Павлюк ознайомила присутніх з організацією та змістом науково-методичної роботи з педагогами дошкільної освіти Вишгородського району, системою дошкільної освіти, наголосивши, що розроблений перспективний план будівництва нових дошкільних навчальних закладів. У серпні-вересні 2013 року відкрито дві реконструйованих і одну добудовану групу. З 1 січня наступного року планується відкриття ще чотирьох груп. Усі дошкільні заклади забезпечені комп’ютерами.  Дев’ять дошкільних закладів підключені до мережі Інтернет та створили власні веб-сайти.

У нашому районі працює творча креативна команда педагогів-дошкільників. Перш за все це керівники дошкільних закладів, відповідальні, завзяті, справжні професіонали своєї справи.
За високий рівень проведення всеукраїнського науково-методичного семінару відділ освіти Вишгородської РДА нагороджений подякою Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти  університету менеджменту освіти. Завідуючій Вишгородського ДНЗ «Сонечко» Тетяні Яковенко вручена грамота центрального інституту післядипломної педагогічної освіти  університету менеджменту освіти.

Антоніна ПАВЛЮК, 
методист районного методичного кабінету відділу освіти Вишгородської РДА
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Переглядів: 425 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus