Головна » 2013 » Жовтень » 26

Естафета слави як данина пам’яті

Естафета слави як данина пам’яті

21 вересня жителі с. Нові Петрівці урочисто передали символ  районного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» громаді села Хотянівка. Символом районного етапу, що наразі передається з села в село по всьому Вишгородському району, є гільза від снаряду, знайдена спеціалізованою пошуковою групою «Перемога» Українського благодійного фонду «Пам’ять» на території Лютізького плацдарму, де у 1943 році велись запеклі бої за визволення Києва та Київської області від фашистських загарбників. Гільза наповнюється жменею землі від кожного населеного пункту.
 
Етап естафети у Вишгородському районі проходить за ініціативою районної ради ветеранів на ... Читати далі »

Якісна та доступна медицина – кожному

Якісна та доступна медицина – кожному

У рамках виконання завдань та доручень Президента України Віктор Януковичщодо вирішення актуальних проблем регіону, реалізації проекту «Якісна та доступна медицина – кожному» та «Київщина без окраїн», відбулось вручення електрокардіографів представникам медичних установ району та, за сприяння голови Київської облдержадміністрації А.Присяжнюка, автомобіля екстреної медичної допомоги працівникам філії «Вишгородської станції екстреної медичної допомоги комунального закладу «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги  та медицини катастроф».

Для медичних установ району було закуплено 9 кардіографів. Портативні 3-х канальні ЕКГ з 58 мм термопринтером (КНМЗІКО) «Heart Mirr ... Читати далі »

26.10.2013

Що залишимо дітям?

Що залишимо дітям?

У наслідок значної ерозії, берегова лінія Київського водосховища зазнавала серйозних руйнувань  та щороку втрачала по декілька метрів, що змивались хвилями у водосховище. Це завдає значних збитків природо­охоронній зоні, сільськогосподарським угіддям та, у випадку з с. Ясногородка, загрозу руйнування місцевого кладовища. Для ліквідації наслідків руйнування берегової лінії та запобігання цьому процесу в майбутньому, виконуються роботи з відновлення берегової лінії й укріплення її відкосу шляхом бутового мощення. Усе це робиться з метою збереження берегової лінії протягом майбутніх десятиліть. 
 
Як повідомив нашому кореспонденту голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук під ч ... Читати далі »

Про війну з перших уст

Про війну з перших уст

З кожним роком учасників Великої Вітчизняної війни стає все менше. Хоч би як гарно й цікаво писали в книжках з історії, проте спогади живих свідків окупації нашого району найбільше вражають. Із перших вуст про воєнні лихоліття пощастило почути учням Новопетрівської ЗОШ І–ІІІ ст. №1. З нагоди визначної події – 70-річчя визволення Києва – до школи завітали діти війни, Мусій Пилипович Мартиненко та Григорій Іванович Ткаченко. 

Сльози на очах бриніли в поважних гостей, коли шестикласники читали щемкі вірші про війну. Та й учні, затамувавши подих, уважно та щиро слухали розповіді ветеранів. Адже ці сивочолі дідусі пройшли крізь війну, коли були такими ж дітьми.
26.10.2013

Заручники війни

Заручники війни

До початку Великої Вітчизняної війни нацистське керівництво Німеччини не планувало використовувати  робочу силу з окупованих територій СРСР. Але зрив «блискавичної війни» восени 1941 року, необхідність проводити широкомасштабні бойові дії та мобілізовувати все більше німецьких селян і робітників до армії, змусили Гітлера змінити свої плани та піти на використання трудових ресурсів з окупованих східних територій в економічних інтересах Третього Рейху. Це були так звані остарбайтери (східні робітники).
 
Не оминуло це лихо і наш Вишгородський район. У с. Воропаїв я спілкувалася з жителями, яким у ті часи довелося опинитися на примусових роботах у чужій країні. 
 
... Читати далі »

Розвиток у напрямку цивілізованої моделі

Розвиток у напрямку цивілізованої моделі

Засідання «круглого столу», проведеного міні-клубом, що працює при громадській приймальні Партії регіонів у Вишгороді, цього разу було присвячено стану реалізації соціальних ініціатив Президента України загалом у державі та, зокрема, у Вишгородському районі.

Представляючи учасників засідання, керівник громадської приймальні Партії регіонів Марія Дем’янчук наголосила, що за «круглим столом» зібрались люди (а  це депутати усіх рівнів, працівники  соціальних служб, громадські активісти), від небайдужої позиції яких сьогодні напряму залежить не тільки реалізація соціальних ініціатив Президента, а й успішний курс ... Читати далі »

26.10.2013

На Київщині відкрито сезон полювання

На Київщині відкрито сезон полювання

Упродовж жовтня місяця на Київщині було відкрито сезон полювання в усіх мисливських угіддях. На даний час полювання відкрито на пернатих, копитних та хутрових тварин, окрім зайця, полювання на якого відкривається з листопада місяця.
 
Сьогодні на території Київської області мисливське господарство ведуть 63 користувачі мисливських угідь, із них 3 державних підприємства Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарство, 15 господарств Київського обласного МРВО УТМР, та 45 користувачів іншої форми власності.
Площа державного мисливського резервуна Київщині орієнтовно складає 500 тис. га. У сезон полювання 2013/2014 роки в мисливських ... Читати далі »

Без транспорту ні туди і не сюди

Без транспорту ні туди і не сюди

Сьогодні автомобілі різних класів та розмірів є незамінними у розвитку будь-якої сучасної держави. Автомобілі дозволяють нам швидко пересуватися, встигати вчасно в потрібні місця, доставляти будь-які вантажі та подорожувати по найцікавішим країнам. Кількість професій, безпосередньо пов’язаних з Днем автомобіліста вражає. Від механіків і диспетчерів до фахівців, які використовують автотехніку для виконання вузько спеціалізованих завдань. Не виключенням є і автомобільні ремонтні бригади фахівців «Укртелекому».
 
– У сучасних умовах успішне функціонування будь-­якого підприємства залежить від таких чинників як зв’язок, транспорт і гроші. Зв’язок ми забезпечуємо в повному обсязі завдяк ... Читати далі »

26.10.2013

Вечір, вулиця, ліхтар, життя!

Вечір, вулиця, ліхтар, життя!

Ви спитаєте, який зв’язок між цими, на перший погляд різного значення, словами? А давайте разом подивимось.

У Вишгород прийшла осінь. На вулицях рано темніє, люди повертаються з роботи у суцільній темряві. Відсутність освітлення несе справжню небезпеку для життя. 

Основна задача освітлення – це створення сприятливих умов для безпечного руху транспорту і пішоходів. Ситуацію з вуличним освітленням у нашому місті не можна назвати катастрофічною. Але незрозуміли ... Читати далі »

26.10.2013

Погляд судді на європейські стандарти

Погляд судді на європейські стандарти

Україна планує вступити в асоціацію з Європейським Союзом, тому європейські «правила гри» і принципи життя, у тому числі і в юриспруденції, повинні стати для нашої держави буденною нормою. Саме тому святкування Європейського дня цивільного правосуддя набуває суспільного значення для наших людей. 

У цей день в органах судочинства проходять заходи, що дозволяють показати, як працює судова система, яким чином приймаються рішення, у чому полягає робота співробітників апарату судів – це дні відкритих дверей в судах, театралізовані реконструкції судових процесів, семінари та багато іншого. Краще, ніж правознавці, ніхто цю тему розкри ... Читати далі »

26.10.2013