Головна » 2013 » Жовтень » 26 » Розвиток у напрямку цивілізованої моделі
10:18
Розвиток у напрямку цивілізованої моделі
Засідання «круглого столу», проведеного міні-клубом, що працює при громадській приймальні Партії регіонів у Вишгороді, цього разу було присвячено стану реалізації соціальних ініціатив Президента України загалом у державі та, зокрема, у Вишгородському районі.

Представляючи учасників засідання, керівник громадської приймальні Партії регіонів Марія Дем’янчук наголосила, що за «круглим столом» зібрались люди (а  це депутати усіх рівнів, працівники  соціальних служб, громадські активісти), від небайдужої позиції яких сьогодні напряму залежить не тільки реалізація соціальних ініціатив Президента, а й успішний курс Євроінтеграції України.  

Як підкреслила  радник голови районної ради, заступник голови районної організації Партії регіонів Марина Мельниченко, – Україна сьогодні робить вибір свого подальшого шляху. І шлях розвитку і розквіту держави – це розвиток у напрямі європейської цивілізованої моделі. Адже саме вона дає можливість досягти прогресу у всіх сферах життєдіяльності суспільства і держави. Укладання угоди про асоціацію дозволить Україні вийти достойно на шлях Євроінтеграції. «Говорячи словами нашого земляка, народного депутата України Ярослава Москаленка, – наголосила Марина Юріївна, – Партія регіонів прийшла до влади у складний час. Але на нашому рахунку багато досягнень і ми не маємо наміру зупинятись на цьому, цілеспрямовано розбудовуючи державу. У нашому районі ми відчуваємо зміни у всіх сферах життєдіяльності. Ремонтуються медичні заклади, добудовуються дитсадки, реконструюються інші заклади соціальної сфери - це вселяє оптимізм у подальшому поступі».

Учасники засідання зосередили свою увагу на вдосконаленні роботи соціальних служб для того, щоб розширити сферу соціальних послуг, поліпшити їх якість. Зокрема, начальник управління Пенсійного фонду у Вишгородському районі Оксана Тарасенко наголосила, що пенсіонери, це золотий фонд держави щодо мудрості, досвіду та знань, але саме вони потребують посиленої уваги та підтримки.  Управління Пенсійного фонду обслуговує сьогодні майже 23,5 тисячі пенсіонерів. 

Але, навіть при тому, що всі пенсіонери Вишгородського району отримують пенсії вчасно, незадоволення таки існує – а  саме, низькими розмірами отримуваних виплат. Партія влади як один з варіантів розв’язання цієї проблеми бачить в тому, щоб вивести з тіні  економіку, боротись із заробітною платою «у конвертах», щоб не йти до Європи з простягнутою рукою, а самим створювати умови життя і соціального забезпечення європейського рівня у кожному українському місті чи селі. Цю думку підтримала і працівник відділу статистики Алла Солоннікова.


Управління соціального захисту населення, як зазначила його керівник Мідя Лі, сьогодні стоїть на захисті малозабезпечених громадян, інвалідів, ветеранів, учасників бойових дій, сімей з дітьми, виплачуючи їм передбачені законодавством соціальні  виплати та допомоги. І ці виплати постійно збільшуються. Скажімо, виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни за соціальними ініціативами Президента в порівнянні з 2011 роком збільшено майже у 3 рази. Указом Президента збільшено і соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Однак сьогодні і в оформленні чимало проблематичних нюансів. Управління не забезпечується бланками заяв про надання соціальної допомоги і такі бланки відвідувачам доводиться купувати. Такі питання потрібно вирішувати на державному рівні, закладати в бюджетні призначення установи відповідне фінансування.

Але справа не лише у грошових виплатах держави. «Одиноким немічним людям, інвалідам, – як наголосила директор Вишгородського територіального центру соціального обслуговування Наталія Рудько, – потрібна допомога в облаштуванні їх помешкання, в організації для них культурно-мистецьких заходів. У стаціонарному відділенні постійного проживання сьогодні мешкають 25 осіб. Багато з них, залишившись на старості сам на сам зі своїми проблемами, знайшли у стацвідділенні свою другу домівку, осівши тут, можливо, до кінця своїх днів. Добре, що наші соціальні служби, депутатський корпус не забувають цих людей, що підтвердив і недавній Міжнародний день людей похилого віку, коли  у відділення приїхало чимало гостей з подарунками. Але сьогодні ще далекі від європейських стандартів побутові умови, і ми маємо на такі нюанси звертати особливу увагу».

«А ще літнім людям, – продовжила цю думку працівник Вишгородської центральної районної бібліотеки Галина Дмитренко, - потрібне спілкування. Нещодавній захід, проведений у бібліотеці, – у День ветерана і Міжнародний день людей похилого віку, - демонструє, що наші ветерани не втратили молодечого запалу у душі, хочуть танцювати, читати вірші, спільно та цікаво проводити час».

Користуючись нагодою, Галина Парисівна звернулась з проханням до Партії регіонів допомогти в організації таких зустрічей ветеранів, які вже  стали традиційними і збирають від 40 до 60 осіб.

Марина Мельниченко та Марія Дем’янчук запевнили, що районна організація Партії регіонів підтримає це прохання. Марія Федорівна також зауважила, що сьогодні не тільки літні люди потребують спілкування, а й молодь потребує корисних порад і озвучила ідею, щоб відродити при районному відділі реєстрації актів цивільного стану Клуб молодої сім’ї, де з майбутнім подружжям працювали б лікарі, психологи, юристи і просто люди з багатим сімейним досвідом, щоб допомогти молодятам підготуватись до сімейного життя і зберегти на довгі роки свій сімейний «човен».

Ділячись враженнями від проведеного засідання «круглого столу», Марія Дем’янчук та Наталія Рудько зауважують, що соціальна робота сьогодні не обмежується повноваженнями тільки соціальних служб і вона не обмежується діяльністю якоїсь установи чи роботою партійної організації. Вона – пріоритет діяльності кожної служби і кожної організації, органів влади та місцевого самоврядування, щоденна робота кожного державного службовця, кожного члена партії з тим, щоб не залишити без уваги і допомоги жодну людину, яка того потребує.

Галина МАКАРЕНКО
Переглядів: 445 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus