Головна » 2013 » Жовтень » 26 » На Київщині відкрито сезон полювання
10:15
На Київщині відкрито сезон полювання
Упродовж жовтня місяця на Київщині було відкрито сезон полювання в усіх мисливських угіддях. На даний час полювання відкрито на пернатих, копитних та хутрових тварин, окрім зайця, полювання на якого відкривається з листопада місяця.
 
Сьогодні на території Київської області мисливське господарство ведуть 63 користувачі мисливських угідь, із них 3 державних підприємства Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарство, 15 господарств Київського обласного МРВО УТМР, та 45 користувачів іншої форми власності.
Площа державного мисливського резервуна Київщині орієнтовно складає 500 тис. га. У сезон полювання 2013/2014 роки в мисливських угіддях Київської області ліміт добування мисливських копитних тварин, затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України складає 43 лося, 150 оленів європейських, 22 оленя плямистих, 615 козуль та 1087 кабанів.
 
Нагадуємо, що відповідно до статті 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» кожен мисливець під час здійснення процесу полювання повинен мати при собі такий перелік документів:
 
– посвідчення мисливця;
– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання;
– дозвіл на добування диких мисливських тварин;
– відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;
– паспорти на собак мисливських порід у разі їх використання під час полювання.
 
Рекомендуємо всім мисливцям завчасно оформити вищезазначені документи для участі у мисливському сезоні.
 
Інф. «Слово»
Категорія: Київщина | Переглядів: 883 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus