Головна » 2013 » Жовтень » 26 » Якісна та доступна медицина – кожному
10:33
Якісна та доступна медицина – кожному
У рамках виконання завдань та доручень Президента України Віктор Януковичщодо вирішення актуальних проблем регіону, реалізації проекту «Якісна та доступна медицина – кожному» та «Київщина без окраїн», відбулось вручення електрокардіографів представникам медичних установ району та, за сприяння голови Київської облдержадміністрації А.Присяжнюка, автомобіля екстреної медичної допомоги працівникам філії «Вишгородської станції екстреної медичної допомоги комунального закладу «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги  та медицини катастроф».

Для медичних установ району було закуплено 9 кардіографів. Портативні 3-х канальні ЕКГ з 58 мм термопринтером (КНМЗІКО) «Heart Mirror ЗІКО». Це обладнання передали Вишгородській, Катюжанській, Жукінській, Ясногородській, Новопетрівській, Демидівській, Лебедівській, Димерській, Гаврилівській амбулаторіям загальної практики сімейної медицини. 

Медики лікарні висловили вдячність за такий необхідний і цінний подарунок та зазначили, що цей автомобіль дасть можливість значно вплинути на вчасність надання жителям району кваліфікованої швидкої медичної допомоги та підкреслили, що таке медичне обладнання надасть можливість покращити своєчасну діагностику серцевих захворювань населення району. 

Як зазначив голова райдержадміністрації Олександр Приходько, наразі у Вишгородському районі влада робить акцент на забезпечені населення району якісними медичними послугами, підготовці кваліфікованих фахівців, забезпечені медичних закладів сучасним обладнанням тощо. 

Як зазначив керівник району, наша мета – високий європейський рівень медичного обслуговування. Здоров’я українців – найцінніший скарб, і він має бути надійно захищеним. Громадяни мають бути впевнені у кваліфікованому захисті свого здоров’я і в своєчасному отриманні професійної медичної допомоги. Комплексний підхід до реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича сприяє цьому. 


– Усі медичні заклади повинні мати достатню кількість медикаментів та новітнього обладнання, адже ми повинні подбати про здоров’я жителів Вишгородського району, - зазначила заступник голови райдержадміністрації Валентина Духота під час вручення електрокардиографів.

Довідково: автомобіль швидкої медичної допомоги Citroen Jumper (Ситроен Джампер) класу В призначено для проведення медичних заходів швидкої медичної допомоги зусиллями бригади лікарів, транспортування та моніторингу стану пацієнтів на догоспітальному етапі. Завдяки своїй ергономічності, технічним характеристикам та незвичайному дизайну, автомобіль отримав схвальні відгуки працівників охорони здоров’я. Даний автомобіль обладнано дефібрілятором з окремим екг-каналом і ЖК-дісплеєм, 3-х канальним електрокардіографом, апаратом штучної вентиляції легенів, кисневим редуктором-інгалятором з балоном, наркозним апаратом (закис азоту), електричним транспортним відсмоктувачем, глюкометром з тест смужками, портативним пульсоксиметром, висувними складними носилками, комплектом транспортних доладних КШТС шин, укладкою лікаря швидкої допомоги в пластиковому саквояжі (за наказом № 100 МЗ РФ, з ларингоскопом), розбірним штативом для вливань, акушерським набором, реанімаційним набором, теплоізоляційним контейнером з автоматичною підтримкою температури інфузійних розчинів (на 6 флаконів),  балоном для кисню на 10л, балоном під закис азоту на 10л, двома газовими редукторами, пневматичною двокомпонентною трипозиційною розеткою. 

За інформацією ВРДА
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 533 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus