Головна » 2013 » Жовтень » 26 » Естафета слави як данина пам’яті
10:35
Естафета слави як данина пам’яті
21 вересня жителі с. Нові Петрівці урочисто передали символ  районного етапу Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України» громаді села Хотянівка. Символом районного етапу, що наразі передається з села в село по всьому Вишгородському району, є гільза від снаряду, знайдена спеціалізованою пошуковою групою «Перемога» Українського благодійного фонду «Пам’ять» на території Лютізького плацдарму, де у 1943 році велись запеклі бої за визволення Києва та Київської області від фашистських загарбників. Гільза наповнюється жменею землі від кожного населеного пункту.
 
Етап естафети у Вишгородському районі проходить за ініціативою районної ради ветеранів на виконання Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років», урочистий старт якої відбувся 20 вересня 2013 року коли голова райдержадміністрації О.Приходько вручив символ естафети (гільзу від снаряда з двома гвоздиками) голові Жукинської сільської ради В.Пономаренко. Жукин розпочав естафету, його визволення від фашистських загарбників відбулось 21 вересня 1943 року.
 
Участь в урочистій передачі естафети в Нових Петрівцях взяли голова Вишгородської райдержадміністрації О.Приходько, голова районної ради О.Носаль, заступник голови райдержадміністрації В.Духота, директор Національного музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році» І.Вікован, голова Новопетрівської сільської ради Р.Старенький, представники ветеранської організації, депутатського корпусу Новопетрівської сільської ради, учні шкіл, громадськість.
 
– Влада приділяє увагу одиноким людям, інвалідам, ветеранам. Це категорії соціально незахищених громадян, які потребують допомоги та підтримки держави, – На Вишгородщині реалізуються цільові програми соціального захисту населення такі як «Турбота», «Рік ветерана Великої Вітчизняної війни», якими передбачено не тільки вирішення разових питань матеріальної допомоги ветеранам, забезпечення їх ліками та засобами реабілітації, а й комплексне вирішення питань через соціальні програми та проекти, – наголосив О.Приходько.
 
Від імені районної ради ветеранів виступив голова Новопетрівського осередку ветеранської організації Г.Ткаченко, який підкреслив, що подвиг бійців Червоної Армії, які брали участь у визволенні України від фашистських загарбників, необхідно пам’ятати, необхідно виховувати у підростаючого покоління повагу до ветеранів, заохочувати молодь до вивчення історії своєї держава. Г.Ткаченко подякував керівництву району за постійну увагу та допомогу і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.
 
Інф. «Слово»
Категорія: Хотянівська громада | Переглядів: 734 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus