Головна » 2013 » Жовтень » 12

Ніщо не забуто…

Ніщо не забуто…

10 жовтня у Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», що у Нових Петрівцях, відкрито командно-спостережний пункт Першого Українського фронту після проведення  реставраційно-відновлювальних робіт.
 
Перед початком мітингу, присвяченому цій події, учні місцевої школи урочисто вручили квіти ветеранам війни. На церемонії відкриття були голова Вишгородської райдерж­адміністрації Олександр Приходько, голова районної ради Олександр Носаль, голова Адміністрації  Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков, начальник управління культури, національностей та релігій КОДА Ігор Подолянець, секретар Новопетрівської сільради Світлана Костюк, представники ветеранських органі ... Читати далі »

«Зелена» енергія – це актуально

«Зелена» енергія – це актуально

Для районної влади соціальна відповідальність і забезпечення об’єктів соціального значення – шкіл, дитячих садів і лікарень – якісним і постійним теплом, має першорядне значення. 

У районі, спільно з компанією «Зелена енергія Т», розглядається питання будівництва котелень на біопаливі на декількох об’єктах, серед яких  Вишгородська ЦРЛ, спеціалізована школа «Сузір’я», Димерська школа №1. 

Виконуючи загальнодержавну програму «Енергетична стратегія України на період до 2030 року» та доручення Президента України Віктора Януковича «Щодо скорочення споживання природного газу шля ... Читати далі »

12.10.2013

Про інфраструктуру та благоустрій

Про інфраструктуру та благоустрій

Розвиток інфраструктури та благоустрій району – складне та, інколи здається, не підйомне в сьогоднішніх економічних умовах завдання. Але дорогу здолає той, хто йде. Ремонт приміщень шкіл та дитячих садків, медичних та культурних закладів, доріг та пам’ятників – сьогодні на Вишгородщині – буденність. Хоча три-чотири роки тому на це ніхто навіть не сподівався. 

Підключаються до газових мереж населені пункти, а наступні – вже чекають своєї черги. Будуються та ремонтуються спортивні майданчики, а на черзі – стадіон «Енергетик», що реконструюють разом із ФФУ відповідно до вимог УЄФА. 

12.10.2013

Початок опалювального сезону – під загрозою

Початок опалювального сезону – під загрозою

Чому початок опалювального сезону під загрозою нам розповідає директор Вишгородського районного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» Юрій КОЛУПАЙЛО.

– Нині (станом на 9 жовтня 2013 року) загальна заборгованість за послуги з теплопостачання по Вишгородському районному комунальному підприємству «Вишгородтепломережа» сягає 5 064 220,47 грн, з них 4 174 546,26 грн заборгувало населення та 889 674,21 грн – установи державного та місцевих бюджетів, інші споживачі.

У свою чергу, населення м. Вишгород винне за тепло – 2 48 ... Читати далі »

12.10.2013

Зерна знань проростуть у добрих справах

Зерна знань проростуть у добрих справах

Таємничий шепіт ялин, дубів, беріз, дзвін кленових листків, сміх квітів у траві, гомін зозуль і музика роси… Саме серед цієї чарівної краси 60 років тому, у жовтні  1953 року  на базі Димерської лісозахисної станції було створено училище механізації сільського господарства. Першим директором був І.Й. Бабчиніцер. 

У нашвидкуруч пристосованих для занять приміщеннях сіли за підручники перші учні. На той час училище мало: 6 тракторів, 4 вантажних автомобілі, 30 одиниць іншої сільськогосподарської техніки. Уже навесні 1954 року в колгоспи відправилися 362 кваліфіковані робітники трьох профілів: трактористи-машиністи, комба ... Читати далі »

12.10.2013

З доброзичливістю до дитини

З доброзичливістю до дитини

Діти – наше майбутнє, майбутнє нашої нації, України вцілому, і від того, яким виростимо його, залежить розквіт нашої держави. Саме тому у Вишгородському районі надається пріоритетне значення виконанню доручень Президента України Віктора Януковича щодо вирішення актуальних проблем регіону, зокрема – програмі «Якісна та доступна медицина» в рамках реалізації проекту «Київщина без окраїн» та наданню медичної допомоги дітям.

Усе починається з народження дитини. Тому пологовому відділенню Вишгородської центральної районної лікарні надається першочергова увага. Воно має повний набір необхідних приміщень. Переважна більшість палат переобладнані під палати сумісного перебування матері і ди ... Читати далі »

12.10.2013

Починали з нуля, а нині є дороги

Починали з нуля, а нині є дороги

Філія «Вишгородське ДЕУ» бере свій початок з часів Великої Вітчизняної війни, коли після звільнення України від нацистських загарбників, постало питання будівництва та ремонту доріг. Київське ДЕУ №622 було утворене 12 листопада 1943 року згідно наказу по Головному дорожньому управлінню при Раді Народних Комісарів УРСР. Першим начальником призначено Нехамкін З.І. Розташовувалася новостворена організація у Києві по вул. Урицького, 101. З 1 грудня 1943 року у мережу обслуговування організації увійшли дороги Київ-Житомир у межах Київської області протяжністю 62 км та Київ-Васильків – 31 км. 

 
У серпні 1944 року видано перший наказ про відновлення елементів благоустрою та ... Читати далі »

Покров Пресвятої Богородиці

Покров Пресвятої Богородиці

14 жовтня святкуємо Покров Пресвятої Богородиці. Ми любимо це свято, як любили його наші діди й прадіди від сивої давнини. 1037 року Великий Київський князь Ярослав Мудрий привів під Покров Матінки Божої свою дружину й весь народ. Славні козаки-запорожці на Січі збудували храм на честь Покрова Пресвятої Богородиці. 

 
Для нас, вишгородців, цей храм знаменитий ще й тим, що священиків до нього козаки кликали з монастиря Межигірський Спас, що знаходився поблизу Вишгорода. В усі часи борці за волю й незалежність України шанували це свято й Марію як свою небесну опікунку й покровительку. І це не випадково – кожна людина, родина й народ потребують не тільки земного заступництва й захист ... Читати далі »

Подорож із Вишгорода до «маленького Парижа»…

Подорож із Вишгорода до «маленького Парижа»…

У змістовну і цікаву розмову вилилася відповідь на запитання щодо враження від екскурсії держслужбовців району до Львова. Моя співрозмовниця Людмила Кашинська, керуюча справами районної ради і голова профспілки держслужбовців, розповіла, що екскурсію до столиці Західної України організувала очолювана нею профспілка разом з районною радою та її керівником Олександром Носалем. Для себе я відзначив, що є профспілкові організації, що дбають про підвищення культурного рівня і змістовний відпочинок своїх членів профспілки. 

 
А почалося все з філіжанки львівської кави, яку моя співрозмовниця привезла з собою. Запах був такий, що я не втримався від наївного запитання: «Чи по дорозі випад ... Читати далі »