Головна » 2013 » Серпень » 17

Якщо є бажання працювати, будуть результати

Якщо є бажання працювати, будуть результати

Керівник… Коли чуєш це слово, уява малює людину сувору, людину із шаблею збоку (щоб було чим розмахувати). А якщо мова йде про керівника районного рівня – ще й верхи на бронетранспортері, щоб легше було втілювати вольові рішення. 

Відтак, дещо несподіваними для мене виявилися стиль та методи управління, якими користується голова Вишгородської рай­дер­жадміністрації Олександр Приходько. Спокійна, вдумлива людина, яка не квапиться роздавати необдумані вказівки, прибічник зважених колегіальних рішень. У системності його роботи відразу відчуваєш життєву мудрість, особливо притаманну, як то кажуть, людині від землі, та великий управлінський досвід. Тому й результати роботи адмініст ... Читати далі »

17.08.2013

100 років прожити – у Бога заслужити

100 років прожити – у Бога заслужити

Не раз, вітаючи рідних з ювілеями, днями народження, ми бажаємо їм не старіти душею, плекати молодість у серці та пройти життєвою стежиною аж до ста щасливих років. У житті буває по-всякому – добре і не дуже, але, коли поруч ми відчуваємо підтримку рідних людей, – все пережити і пройти через роки набагато легше. Не уявляє без родини свого життя і Микола Зіновійович Ходарченко, мешканець Боденьок. Саме тут 9 серпня радісно гомоніли численні онуки та праправнуки, святково метушилася велика рідня, бо дідусь та прадідусь Микола Зіновійович святкував свій 100-річний ювілей. 


Привітати ювіляра в цей день приїхали не лише родичі, а й ті, кому не ... Читати далі »

17.08.2013

ІКТ – за шкільною партою

ІКТ – за шкільною партою

На Вишгородщині активно реалізуються завдання Президента України щодо створення сучасної матеріально-технічної бази фізичної культури і спорту та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) в освіті. Адже у сучасному суспільстві використання інформаційних технологій стає необхідним практично в будь-якій сфері діяльності людини. Оволодіння навичками цих технологій ще за шкільною партою багато в чому визначає успішність майбутньої професійної підготовки нинішніх учнів. 


Використання інформаційних технологій у процесі навчання можна класифікувати за такими напрямами: – учень самостійно використовує персональний комп’ютер (вдома ... Читати далі »

17.08.2013

Паралелями вічності

Паралелями вічності

Існують поняття, котрі важко порівнювати. Добро і зло, наприклад, або час і простір, чи життя та безсмертя. Вони є нібито паралельні. Однак, ці поняття не можуть існувати роз’єднано. Тобто, одне поза межами іншого, бо насправді вони єдині. 


Власне з цієї глибоко філософської сентенції і розпочалося знайомство з Людиною. Цікавою і всебічною, якій вдалося протягом життя поєднати в собі всю людську багатогранність. 

– Мені сімдесят п’ять, – спокійно повідомляє наш земляк Іван Григорович Бурдак. ... Читати далі »

17.08.2013

Свято Преображення

Свято Преображення

19 серпня православні і греко-католики урочисто святкуватимуть Преображення Господнє. Це велике свято належить до числа 12 найбільших свят церковного року. 


Наближався час Христових страждань, Його смерті на хресті й славного на третій день воскресіння. Щоб укріпити своїх учнів у вірі, Господь рушає з ними на гору Тавор. Події, що там стались, описують апостоли і євангелісти Матвій, Марко та Лука. Ісус узяв із собою трьох апостолів: Петра, Якова та Івана, — і привів їх на гору. Там, під час молитви, Він преобразився перед ними – його вбрання стало яскраво-білим, як сніг, а обличчя засяяло, мов сонце. У цей час біля Нього з’явились Мойсей ... Читати далі »

17.08.2013

70 – пора мужності

70 – пора мужності

Цього року для особового складу військової частини 3077, що дислокується на території Вишгородського району, професійне свято – День військ зв’язку – співпало з 70-річним ювілеєм рідної військової частини. Урочистості, як і належить у таких випадках, завершилися врученням відзнак, почесних грамот та грошових премій кращим військовикам. Як годиться, не обійшлося і без святкового концерту на честь ювілярів. 


Не залишилася осторонь святкових подій і Вишгородська районна адміністрація та районна рада. Зв’язківців вітали заступник голови Вишгородської районної ради Олександр Глущенко та голов–ний спеціаліст з оборонної роботи РДА , полковник з ... Читати далі »

17.08.2013

Свято в Лебедівці: зуміли і приготувати, і подати

Свято в Лебедівці: зуміли і приготувати, і подати

Цього року Лебедівка відзначила День села з великим розмахом. Цікавою була культурно-розважальна, спортивна програми і щедре частування. Лебедівці та численні гості хочуть знати, хто допоміг сільському голові Олександру Тишковцю влаштувати свято, тобто, хто стояв за лаштунками незабутнього дійства. Особливо в цьому році, коли до підготовки свята підключилася більшість депутатів сільської ради. 

 
Серед них найактивніші депутати Сергій Буяло, Сергій Осадчий, Микола Курочка, в організаційних роботах брали участь сільські обранці Владислав Несин, Олександр Дядченко, Олександр Мойсак, Віктор Юхименко, Петро Поливода, Геннадій Кушніров. Сільські депутати встановили три намети, де частували г ... Читати далі »

«Водограй» лунає над Болгарією

«Водограй» лунає над Болгарією

В останній місяць літа, сорок два вихованці Вишгородського міського дитячо-юнацького духового оркестру-студії «Водограй» на чолі з його керівником Ярославом Глєбовичем вирушили на відпочинок до одного з найстаріших міст Болгарії – Несебру (місто, розташоване на південному сході Болгарії, на Чорному морі, між курортом Сонячний Берег і містом Поморіє). А якщо бути точнішим, юні вишгородці перебуватимуть у чорноморській країні з 12 по 28 серпня у селищі Равда, що входить в общину Несебр. Равда відома перш за все, як молодіжний і дитячий курорт з багатою спортивною базою. Влітку тут проводяться змагання та курси навчання з серфінгу, плавання, веслування, водних лиж. 


17.08.2013

Весело літом у «Карасику»

Весело літом у «Карасику»

Літо – пора відпочинку та оздоровлення. І дорослі, і діти мріють гарно відпочити, набратися сил і здоров’я, отримати цікаві враження. Протягом літа цього року багато хлопчиків і дівчаток з району побували у різних дитячих оздоровчих закладах за межами району та області. 


А у мальовничому куточку на території Новосілківської сільської ради у цьому році розпочав роботу дитячий оздоровчий табір «Карасик» КПСПБ «Арсенал». Відпочивали у таборі хлопчики та дівчатка з Вишгородського та Поліського районів. 14 днів перебування у таборі запам’яталися дітям цікавими подорожами, різноманіттям конкурсів, розваг, новими друзями, смачними стравами, купа ... Читати далі »

17.08.2013

Де ти, велика рідня?

Де ти, велика рідня?

В наш час нанотехнологій, шаленого ритму, жорсткої конкуренції зовсім не лишилося часу для духовності. Вона знівечена, покалічена і зовсім не актуальна для більшості людей. Головні орієнтири і цілі, які диктує сучасність, спрямовані на матеріальні блага, маніпуляції людьми задля досягнення цих нікчемних бажань. 


І що ми маємо? Ми маємо комфортабельні будинки, укомплектовані всім необхідним для життя, але не маємо часу, щоб жити в них, адже ми працюємо, щоб утримувати весь цей комфорт. Повертаємося в домівки, щоб заночувати, і то не завжди. Ми маємо дорогі автівки, яхти, гаджети…і мало хто усвідомлює, що чим більше матеріальних благ він ма ... Читати далі »

17.08.2013

Долучилися до прекрасного

Долучилися до прекрасного

Давно відомо, що хто добре працює, має й відповідно відпочити. Керуючись цим правилом, райком профспілки працівників державних установ зробив приємний подарунок своїм працівникам та їх сім’ям. Відбулася поїздка вихідного дня, в якій взяли участь понад 40 бажаючих, подивитися на архітектурні перлини та природу рідного краю. 


Під час екскурсійної подорожі мандрівники не тільки відпочили від справ, але й долучилися до прекрасного і духовного під час величного храмового комплексу в с. Буки Сквирського району Київської області та відомого на всю Європу музично-світлового фонтану «Рошен» ... Читати далі »

17.08.2013