Головна » 2013 » Серпень » 17 » «Водограй» лунає над Болгарією
10:34
«Водограй» лунає над Болгарією
В останній місяць літа, сорок два вихованці Вишгородського міського дитячо-юнацького духового оркестру-студії «Водограй» на чолі з його керівником Ярославом Глєбовичем вирушили на відпочинок до одного з найстаріших міст Болгарії – Несебру (місто, розташоване на південному сході Болгарії, на Чорному морі, між курортом Сонячний Берег і містом Поморіє). А якщо бути точнішим, юні вишгородці перебуватимуть у чорноморській країні з 12 по 28 серпня у селищі Равда, що входить в общину Несебр. Равда відома перш за все, як молодіжний і дитячий курорт з багатою спортивною базою. Влітку тут проводяться змагання та курси навчання з серфінгу, плавання, веслування, водних лиж. 

У 1996 році, коли створювалася студія духового оркестру, ніхто й гадки не мав, що колектив завоює серця не тільки мешканців Вишгорода і району, а й стане бажаним гостем у багатьох європейських містах. Гра духового оркестру завжди викликає якесь святкове піднесення. Під цю музику виникає бажання розправити плечі і крокувати (особливо, коли ти служив у армії) маршем головною вулицею міста. Буває свято один на один із собою, а буває – одне на всіх, і музика мідних труб саме для такого свята. «Водограй» – це велика та дружня родина. Учні оркестру – єдине ціле, вони не тільки розвивають свій талант, а й ростуть здоровими, адже відомо, що година гри на духовому інструменті прирівнюється до години занять плаванням, оздоровлює органи дихання, допомагає у фізичному розвитку. 

Вже стало доброю традицією, коли влітку духовики подорожують Європою, наприклад, минулого року виступали у французькому місті Санс. Цього року поїздка стала можливою за рахунок коштів, які надали міськ– рада та народний депутат України Ярослав Москаленко. У Несебрі діти матимуть змогу поліпшити здоров’я, не перериваючи занять музикою. А також поніжитися під ласкавим болгарським сонцем, досхочу накупатися у морі та зазирнути до скарбнички історичної спадщини древнього міста. А повіз дітей до моря комфортабельний автобус болгарської фірми. Щасливий момент від’їзду і зафіксував наш фотокореспондент Олександр Коваленко. 

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Переглядів: 525 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus