Головна » 2013 » Серпень » 17 » Долучилися до прекрасного
10:13
Долучилися до прекрасного
Давно відомо, що хто добре працює, має й відповідно відпочити. Керуючись цим правилом, райком профспілки працівників державних установ зробив приємний подарунок своїм працівникам та їх сім’ям. Відбулася поїздка вихідного дня, в якій взяли участь понад 40 бажаючих, подивитися на архітектурні перлини та природу рідного краю. 

Під час екскурсійної подорожі мандрівники не тільки відпочили від справ, але й долучилися до прекрасного і духовного під час величного храмового комплексу в с. Буки Сквирського району Київської області та відомого на всю Європу музично-світлового фонтану «Рошен» у Вінниці. 

Неймовірної краси храми та оригінальний ландшафтний парк у Буках споруджені на кошти місцевого мецената Івана Суслова. Передати словами красу, яку побачили мандрівники з Вишгородщини, дуже складно, адже до храмового комплексу, розташованого на схилі річки Роставиці, увійшло чотири прекрасних церковних споруди – центральний храм св. Євгенія Великомученика, названий на честь старшого сина Івана Суслова, каплиці св. Олександра і св. Миколая та висока дзвінниця св. Даниїла. Особливістю цих храмових споруд є те, що їх освятили представники церков трьох українських православних конфесій, що приваблює сюди паломників зі всіх куточків України. Перлиною центрального храму є підземна хрестильня, оздоблена білим мармуром та декорована благородними металами. 

На іншому боці від храму розкинувся казковий ландшафтний парк. Казковий у буквальному сенсі цього слова, адже він нагадує чарівну галявину, де живуть міфічні дракони, пегаси, дуби-чаклуни та гноми. Поряд із казковими істотами, відвідувачів зустрічають цілком реальні, але від того не менш величні – лев, тяншаньські ведмеді та ведмеді грізлі, лами, косулі та плямисті олені. Вони живуть у міні-зоопарку і в літню спеку відпочивають під тінню розлогих дерев. 

Особливою родзинкою парку в Буках став великий бронзовий фонтан, який колись прикрашав Майдан Незалежності у Києві. Повністю відреставрований, на площі перед храмом він додає комплексу особливої величі та пишності. 

Чудове творіння Івана Суслова у 2007 році відзначене державною премією в області архітектури, а у 2008 році Національний банк України випустив ювілейну монету номіналом 10 гривень із зображенням храму св. Євгенія. 

Другою і, власне, головною зупинкою подорожі стало мальовниче місто Вінниця, і, зокрема, набережна з відомим музичним фонтаном «Рошен». Трохи змучені серпневою спекою та довгою дорогою, потрапивши на набережну, вишгородчани одразу зрозуміли, що подоланий шлях був вартий того, що на них очікувало. Феєричне шоу води, світла та музики захопило увагу глядачів, що зібралися на набережній. Недарма фонтан «Рошен» вважають найкращим у Європі, він перевершує навіть знамениті співаючі фонтани Барселони. 

Неймовірне поєднання маленьких і великих фонтанів різних форм зі світлом та класичною музикою вражає навіть найвибагливіших глядачів. Жодного зайвого руху, жодної краплі, яка б не підкорялася музичним ритмам і переливам різнокольорового світла: ось такий він – майже ідеальний музичний фонтан у Вінниці. 

Переповнені радісними емоціями та захоплені красою побаченого, мандрівники повернулися додому з новими силами та енергією, запасу якої вистачить на довгу й плідну роботу для рідного району та його жителів. Збагачені прекрасним, ми ще довго згадуватимемо цю подорож і радітимемо з того, що в Україні є такі дивовижні місця та чудові люди, які їх створюють. 

Людмила КАШИНСЬКА, 
голова Вишгородського райкому 
профспілки працівників державних установ
Переглядів: 482 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus