Головна » 2013 » Липень » 20

Стартує «Формула-1» на воді

Стартує «Формула-1» на воді

Із 26 до 28 липня Вишгород прийматиме черговий етап перегонів із Формули-1 на воді. 

Уже третій рік поспіль найкращі пілоти найвидовищніших перегонів світу- Формула-1 - випробовуватимуть своїх «залізних коней» в акваторії Київського моря. 

Змагання проходять за ініціативи голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка та за підтримки Президента Укра ... Читати далі »

20.07.2013

Подвиг «Вєрного» живе у серцях

Подвиг «Вєрного» живе у серцях

Пам’ятний знак бойовому кораблю Пінської військової флотилії канонерському човну «Вєрний» відкрито в селі Толокунь. 

 
– Урочистості відбулися 14 липня, але їм передувала велика пошуково-дослідницька робота, – розповідає голова ради громадської організації «Київське військово-історичне товариство» Олександр Чудновець, – по суті, це пам’ятник усім морякам кораблів, екіпажі яких брали участь у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років і загинули в акваторіях рік Дніпра, Дунаю, Дністра, Волги, у водах Чорного та Азовського морів. 
 
Канонерськи ... Читати далі »

З вітерцем оновленою дорогою!

З вітерцем оновленою дорогою!

Голова райдержадміністрації Олександр Приходько здійснив робочу поїздку. Цього разу він разом з керівником дочірнього підприємства Київського обласного дорожного управління філія «Вишгородське районне дорожнє управління» Сергієм Дроздом відвідали ті ділянки дороги Р 69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів, де проходить ремонт дорожнього покриття (автомобільний шлях регіонального значення довжиною 138 км, ця нумерація набула чинності з 1 січня цього року). 

 
ПП «Автомагістраль» вже закінчила тонкошарове покриття дільниці дороги від Сувида до кордону з Чернігівською областю і відтепер водії, які часто нарікали на якість тамтешньої дороги, зможуть подолати цей відтинок шля ... Читати далі »

«Формула-1» відбудеться за будь-якої погоди

«Формула-1» відбудеться за будь-якої погоди

18 липня на вишгородську Набережну Київського водосховища прибули керівники органів влади і служб області та району. Привід значний – виїзна нарада голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка з підготовки та проведення Grand Prix of Ukraine 2013 - етапу чемпіонату світу «Формула-1» з швидкісних гонок на воді та заходах по відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі. 


Тут були присутні енергетики, дорожники, міліція, рятувальники, тобто всі, хто забезпечує комфорт, порядок і спокій під час спортивних та урочистих заходів. Уточнювалися завдання, наводилися останні штрихи, розставлялися останні крапки. Після наради керівник області поспілкувавс ... Читати далі »

20.07.2013

Відповідальність перед громадою

Відповідальність перед громадою

Самоврядування сьогодні залишається найстабільнішим інститутом місцевого управління, який в змозі без зайвих політичних дебатів виконувати покладені на нього обов’язки перед громадою і нести відповідальність за свої дії, адже вирішення найбільш важливих питань повсякденного життя є його прерогативою. 


Але в той же час криза найповніше оголює усі його вади і недоліки повноважень, організації роботи, механізму формування. Виникає ще гостріше питання у необхідності реформувати самоврядування. Про своє бачення реформування місцевої влади кореспонденту «Слова» розповів голова Вишгородської районної ради Олександр НОСАЛЬ. 
20.07.2013

Максимальне сприяння розвитку бізнесу

Максимальне сприяння розвитку бізнесу

Важливим напрямком економічних реформ в Україні є створення сприятливого середовища для формування та функціонування суб’єктів малого та середнього підприємництва, які є одним з дієвих засобів розв’язання першочергових соціально-економічних питань. Серед них – забезпечення насиченості ринку товарами та послугами, створення конкурентного середовища, істотне поповнення місцевих бюджетів, створення додаткових робочих місць, поліпшення загальних параметрів інвестиційного клімату, тощо. 

 
У сучасних умовах кризових явищ в економіці та обмеженості фінансових ресурсів найшвидше і найефективніше вирішуватимуть ці проблеми саме представники малого та середнього бізнесу, тобто ... Читати далі »

Зберегти та примножити природні багатства

Зберегти та примножити природні багатства

Літо, сонце, спека… Населення потяглося хто пішки, хто на авто, до річки, на природу, в ліс. Дякуючи Богові, водоймами та лісами Вишгородський край не обділений. Проте, ліс потребує селекції, прибирання та захисту від пожеж. 


Серед тих, хто піклується про «легені планети» – ДП «Київська лісова науково-дослідна станція» (до листопада 1998 року – Старопетрівська лісова дослідна станція з селекції та підвищення продуктивності лісів), що створена у 1985 році на базі Старопетрівського та Першотравневого лісництв Клавдіївського держлісгоспу. Виробнича частина представлена двома лісництвами загальною площею 10,5 тис. га, у т.ч. – 10 тис. ... Читати далі »

20.07.2013

Славні вчителі – славні ювілеї

Славні вчителі – славні ювілеї

Заступник голови районної організації Партії регіонів Марина Мельниченко, керівник громадської приймальні цієї ж партії Марія Дем’янчук побували в Пірново. Разом з сільським головою Сергієм Книжниковим вони відвідали ветеранів праці, привітали зі святом верховних апостолів Петра і Павла. 

 
Свято співпало зі славними ювілеями – 80-річчям Зінаїди Антонівни Бровко та 90-річчям Петра Івановича Палагуту. Гості подякували ювілярам за вагомий внесок у розбудову рідного села, за довгу та відмінну вчительську трудову діяльність, протягом якої навчили і виховали не одне покоління пірнівчан, побажали ювілярам радощів за успіхи дітей, онуків та колишніх учнів, вручили Подяки від районн ... Читати далі »

Уміють святкувати пірнівчани

Уміють святкувати пірнівчани

Минулої п’ятниці у празник святих Петра і Павла, який вже є храмовим святом села Пірново, односельчани відзначали День села. 

 
У народі кажуть: хто вміє працювати, той вміє відпочивати. В цьому пересвідчилися всі, хто побував на святі. У щорічне святкування пірнівчани привносять якусь новизну. Тільки місце залишається незмінним – майдан перед сільським клубом, де облаштовано сцену. І той же символ на плакаті – лелека, що летить над Десною. А також намальована мережка із вуличних хат, з написом «Моє рідне село, як люблю я його». 
 
Сонце після шостої години вечора ... Читати далі »

З вірою у світле майбутнє

З вірою у світле майбутнє

Урочисто проведений день села Толокунь – приклад, без сумніву, позитивний з усіх сторін. 

 
Яскравий і змістовний концерт художньої самодіяльності, теплі та приємні слова сільським ювілярам, побажання молодим працівникам села, слова вдячності ветеранам праці, наскрізь пронизані сумом спогади односельчан про важкі часи воєнних та повоєнних лихоліть. 
 
В піснях, що лунали зі сцени сільського клубу з вуст фольклорного колективу «Вахівчанка», хоч і були нотки смутку, але, лише як відображення тонкої української натури. Гумористичні мініатюри у виконанні молодих сельчан лунали пар ... Читати далі »

Сильний дух і спортивна звитяга

Сильний дух і спортивна звитяга

Під час робочої поїздки до Демидова голова райдержадміністрації Олександр Приходько відвідав Катерину Прищепу, переможницю міжнародного жіночого турніру з волейболу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що проходив у Нідерландах. 


Вітаючи спортсменку з перемогою та даруючи квіти, глава району подякував їй за відвагу та силу духу, побажав подальших спортивних звитяг. Під час невимушеної бесіди вони поспілкувалися про спортивні плани на майбутнє, умови тренування та нагальні життєві питання. 

20.07.2013

Освячено накупольний хрест храму

Освячено накупольний хрест храму

З благословення Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив освячення накупольного хреста храму святителя Миколая Чудотворця в селі Демидів. 

 
Серед почесних гостей на урочистій церемонії були присутні голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль, благочинний Вишгородського церковного округу Київської єпархії отець Димитрій Денисенко, меценат Микола Злочевський. 
 
Свято-Миколаївський храмовий комплекс зведений на місці, де в 1926 році ... Читати далі »