Головна » Сувидська громада

Горять сувидські зорі над Десною…

Горять сувидські зорі над Десною…

Щорічно наприкінці літа відзначають День села мешканці відразу двох наддеснянських сіл. Сталося так і 25 серпня цього року. 

 
Біля сільського будинку культури було людно, адже це свято для жителів Сувида та Боденьок – одне з найулюбленіших, домашніх, так би мовити. По-перше, останні літні дні і погода сонячна та тепла. По-друге, практично завершується збір врожаю. Пройшли Спасівські свята, тож досхочу можна ласувати яблуками, медом та горіхами – чого багато в цих щедрих краях. Потретє, є чому радіти і сельчанам поважного віку. Адже один з них Микола Зіновійович Ходарченко нещодавно відзначив 100 років, тож є на кого рівнятися і молодшим ветеранам, і сільській молоді! < ... Читати далі »

З вітерцем оновленою дорогою!

З вітерцем оновленою дорогою!

Голова райдержадміністрації Олександр Приходько здійснив робочу поїздку. Цього разу він разом з керівником дочірнього підприємства Київського обласного дорожного управління філія «Вишгородське районне дорожнє управління» Сергієм Дроздом відвідали ті ділянки дороги Р 69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів, де проходить ремонт дорожнього покриття (автомобільний шлях регіонального значення довжиною 138 км, ця нумерація набула чинності з 1 січня цього року). 

 
ПП «Автомагістраль» вже закінчила тонкошарове покриття дільниці дороги від Сувида до кордону з Чернігівською областю і відтепер водії, які часто нарікали на якість тамтешньої дороги, зможуть подолати цей відтинок шля ... Читати далі »

Тепло у хату – радість в дім!

Тепло у хату – радість в дім!

Знаменним виявився 2012 рік для жителів чи не найвіддаленіших від райцентру сіл, а саме Сувида і Боденьок. 

 
Напередодні опалювального сезону 2012-2013 років в село прийшов газ і «оселився» тут всерйоз і надовго. Сувидська сільська Рада зробила і надалі робитиме для цього все, стверджує голова сільради Сергій Михайленко. Власне, з цієї приємної новини і розпочалася наша розмова з Сергієм Івановичем – керівником двох сільських громад цих наддеснянських сіл. 
 
– Села наші мальовничі. Влітку, принаймні, ще й чудове транспортне сполучення з Вишгородом та Києвом. Том ... Читати далі »