Головна » 2013 » Липень » 20 » «Формула-1» відбудеться за будь-якої погоди
11:16
«Формула-1» відбудеться за будь-якої погоди
18 липня на вишгородську Набережну Київського водосховища прибули керівники органів влади і служб області та району. Привід значний – виїзна нарада голови облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка з підготовки та проведення Grand Prix of Ukraine 2013 - етапу чемпіонату світу «Формула-1» з швидкісних гонок на воді та заходах по відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі. 

Тут були присутні енергетики, дорожники, міліція, рятувальники, тобто всі, хто забезпечує комфорт, порядок і спокій під час спортивних та урочистих заходів. Уточнювалися завдання, наводилися останні штрихи, розставлялися останні крапки. Після наради керівник області поспілкувався з журналістами. 

– Анатоліє Йосиповичу, яким було перше півріччя для Київщини? 

– Цей період добре продемонстрував, що нам під силу впоратися з будь-якими проблемними питаннями. Сьогодні Київська область знаходиться в п’ятірці кращих регіонів України. За шість місяців цього року ми виконали план по наповненню бюджету на 120%. На Київщині успішно реалізується програма «Київщина без окраїн», метою якої є не лише розвиток прилеглих до столиці територій, а й найвіддаленіших куточків регіону. Як приклад реалізації цієї програми – залучення інвестицій у Іванківський та Поліський райони, адже перетворення Київщини на територію економічного зростання та інтенсивного розвитку соціальної сфери – одне з пріоритетних завдань влади. 

Але в той же час проблемних питань, над якими потрібно ще працювати, дуже багато. Нарощування економічних показників – це ще не головне. Адже важливе не зростання статистичних цифр, а реальне благополуччя жителів Київщини. Сьогодні в план по реалізації урядової програми активізації економіки України входить 100 інвестиційних проектів, які в майбутньому змінять ситуацію в Київській області. Я в минулому році оголосив про 50 проектів. Реалізація таких проектів, як будівництво Васильківського хімзаводу, заводу з виробництва молочних продуктів дитячого харчування у Вишневому, будівництво електростанції в Іванківському районі, елеватора, комплексу по вирощуванню свиней дали нам можливість наповнювати бюджет і фінансувати наші програми, поетапно підвищувати пенсії, заробітну плату. Сьогодні є пропозиції, укладені реальні договори. Це і великі проекти, і малі. Зокрема, реалізація одного із соціальних проектів – початок будівництва льодового палацу в Богуславі. 

Велика увага приділяється дитячому оздоровленню під час літніх канікул. На сьогодні понад 50% дітей відпочило в санаторіях та інших закладах України та за кордоном. Діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, інваліди повинні відчувати турботу держави. 

– Зараз здійснюються останні кроки з підготовки до змагання ««Формули-1». Чи задоволені Ви ходом робіт? 

– Я вже неодноразово збирав керівників за напрямами, була зроблена величезна робота. Найбільшої уваги потребувало підведення комунікацій. Підготовка до чемпіонату йде в плановому режимі. «Формула-1», як кажуть, відбудеться за будь-якої погоди. З 21 липня розпочнеться прибуття команд. Grand Prix of Ukraine 2013 – етап чемпіонату світу «Формула-1» з швидкісних гонок на воді (F1H2O) – пройде в акваторії Київського моря, на території аванпорту. У перегонах візьмуть участь 9 команд із США, Китаю, Італії, Португалії, Швеції, Катару та ОАЕ. Тому наше першочергове завдання – належним чином підготувати інфраструктуру як для команд, так і для гостей, глядачів, місцевих жителів. Цьогоріч змагання розпочнуться 26 липня – буде святкове відкриття. Після кваліфікаційних заїздів, о 19.00, концерт американської групи «D’Black» та байк-шоу «Harley-Davidson». 27 липня – Гран-прі чемпіонату світу перегонів на моторних човнах в класі «Формула-1» « U.I.M.F 1 Powerboat Grand Prix». Після церемонії нагородження переможців – концертне шоу за участі гурту «ТІК». 28 липня – перегони на моторних човнах в класі «Формула-1» на Кубок Президента України. По закінченні – чемпіонат світу найсильніших людей планети «Богатирські ігри», де буде визначена найсильніша людина планети. Змагатимуться силачі з 15 країн, які виконають по вісім вправ - підніматимуть штанги і гирі, бетонні диски і колеса. Як бачите , в цьому році буде цікаво. 

– У цьому році проведення «Формули-1» співпало з відзначенням 1025-річчя Хрещення Русі. 

– Так, дійсно, ці заходи будуть проводитися в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі. До речі, у нас буде дуже багато туристів, шанованих гостей. На сьогодні вже дали підтвердження іноземні посли з понад двох десятків країн. «Формула-1», як і відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, набирає все більшої ваги, тому ми намагаємось показати все найкраще, що маємо. Це престиж нашої держави. Пряма трансляція буде здійснюватися на 148 країн, понад сто кореспондентів працюватимуть не тільки на «Формулу-1». Вони спілкуватимуться з людьми, зніматимуть життя, показуючи країну всьому світу. Всі офіційні заходи з відзначення 1025-річчя Хрещення Русі проводитимуться до обіду, а після цього буде можливість відпочити і взяти участь у наших заходах. 

Дуже хочу, щоб Вишгород був квітучим і охайним та сподобався гостям і туристам. У місті має бути цікаво та зручно не тільки гостям, а й самим вишгородцям. Гостей буде не менше ніж минулого року. За приблизними підрахунками – понад 50 тисяч. 

Крім того, до нас на святкування 1025-річчя Хрещення Русі приїдуть десятки тисяч гостей з Російської Федерації, Білорусі, інших країн. Офіційні заходи відбудуться у Києві, а після обіду ми очікуємо велику кількість приїжджих у Вишгороді. Крім «Формули-1», пройдуть показові виступи спортсменів на воді, буде можливість, в тому числі й журналістам, спробувати, що це за човен та як ним керувати. Тобто, на вишгородській Набережній ми плануємо дуже цікаву програму. 

До речі, про Набережну. Доволі часто, коли я приїжджаю до Вишгорода, доводиться бачити юнаків і дівчат, які йдуть с пляшками, допивши – кидають прямо під ноги. А тут гуляють сім’ї з дітьми, бігають любителі спорту… Патріотизм людей виявляється, перш за все, у любові до рідної держави, краю, міста і кожної його вулиці. Тому хочу звернутися до людей, мешканців Вишгородщини. Поважаймо друг друга, цінуймо працю один одного. Влада допомагатиме в усіх добрих справах. Не потрібно сподіватися, що приїде губернатор і зробить охайною Набережну, ходити з мітлою та прибирати. Адже чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. І це теж, я вважаю, одним із проявів патріотизму. 

Зараз місто готується до зустрічі гостей, прибираються вулиці, ремонтуються дороги. Впорядковується дорога до храму Бориса і Гліба. Здійснюються відповідні роботи і в самому храмі, де відбудуться урочисті богослужіння. 

Готуючись до свят, ми намагаємося зробити все якомога краще. Тому на сьогодні я впевнено можу сказати, що Вишгородщина готова прийняти туристів і гостей будь-якого рівня, включно до президентів країн. 

Підготував Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Переглядів: 496 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus