Головна » 2013 » Липень » 20 » З вірою у світле майбутнє
10:25
З вірою у світле майбутнє

Урочисто проведений день села Толокунь – приклад, без сумніву, позитивний з усіх сторін. 

 
Яскравий і змістовний концерт художньої самодіяльності, теплі та приємні слова сільським ювілярам, побажання молодим працівникам села, слова вдячності ветеранам праці, наскрізь пронизані сумом спогади односельчан про важкі часи воєнних та повоєнних лихоліть. 
 
В піснях, що лунали зі сцени сільського клубу з вуст фольклорного колективу «Вахівчанка», хоч і були нотки смутку, але, лише як відображення тонкої української натури. Гумористичні мініатюри у виконанні молодих сельчан лунали пародією на плинність сьогоднішнього буття та демонстрували надію на життя краще. Це наочно проілюструвала і виставка робіт народної майстрині Наталії Бондаренко, чиї роботи також були представлені у клубі присутнім. 
 
Найбільше сподобалося сільське застілля. Попри всі негаразди, столи, як кажуть, ломилися від всіляких наїдків. Навариста толокуньська юшка зі свіжою рибою, копчена і смажена курка, традиційні шашлики, один запах яких зводив з розуму. 
 
– Звичайно, в організації свята заслуга сільського голови, Наталії Кальченко, – констатує депутат райради Віктор Куляєв, – але наїдки і все інше – це здобутки селян-трударів. Умови роботи, в яких можливо створення достатку, це заслуга органів влади, нас, районних депутатів, голови райради, якщо хочете… Що треба в майбутньому, щоб село остаточно не постаріло, мені зрозуміло – створювати нові робочі місця, відтворювати культуру, самодіяльні гуртки, налагодити повноцінну роботу сільського будинку культури, осучаснити інфраструктуру закладів освіти тощо. 
 
Знову ж таки, в сучасних умовах робити це проблематично. Не вирішене основне питання – «для кого»? Адже з огляду на людей, котрі заполонили сьогодні приміщення, середній вік мешканців за п’ятдесят. У запитанні криється і відповідь, адже лише протягом останнього часу районною радою затверджено 28 соціально спрямованих програм. Однак жодна з них не працює в повну силу, оскільки контроль за виконанням рішень постанов відсутній і з боку райдержадміністрації, і районної ради, і депутатів. Таким чином маємо недопрацювання відділів, на які покладено виконання відповідних постанов. Відсутність контролю, в свою чергу, породжує певний вакуум, в прогалинах якого і бачаться без винятку всі проблеми села. 
 
Зрештою, свято вдалося на славу. Наприкінці депутат районної ради Віктор Куляєв урочисто вручив ювілярам та сумлінним трударям грамоти та грошові винагороди від імені райдержадміністрації, районної ради, їх очільників Олександра Приходька і Олександра Носаля. 
 
Люди задоволено розходилися, щоб вранці понеділка з новими силами стати до роботи. Це зрозуміло, адже попереду чимало свят, котрі хочеться зустрічати у доброму гуморі, з гарним здоров’ям та при святковому достатку. 
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово» 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Толкуньська громада | Переглядів: 753 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus