Головна » 2013 » Липень » 20 » Освячено накупольний хрест храму
10:17
Освячено накупольний хрест храму

З благословення Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел звершив освячення накупольного хреста храму святителя Миколая Чудотворця в селі Демидів. 

 
Серед почесних гостей на урочистій церемонії були присутні голова Вишгородської районної ради Олександр Носаль, благочинний Вишгородського церковного округу Київської єпархії отець Димитрій Денисенко, меценат Микола Злочевський. 
 
Свято-Миколаївський храмовий комплекс зведений на місці, де в 1926 році Спаситель з’явився отрокам Миколі і Омеляну. На сьогоднішній день при ктиторській підтримці Миколи Злочевського завершуються внутрішні роботи та облаштування території. Незабаром храм зможе прийняти під свої склепіння парафіян і прочан. 
 
 
Зокрема, 30 липня відбудеться святкування пам’яті явлення Господа нашого Ісуса Христа в околиці села Демидів. З того часу пройшло 87 років. Не всі деталі і подробиці цієї події відомі, але народне шанування свідчить про благоговіння перед цим дивом, з яким у віруючих пов’язано стільки любові, віри і сподівань. Урочисте богослужіння і хресний хід традиційно відбудуться 30 липня. 
 
Інф. «Слова»
Категорія: Демидівська громада | Переглядів: 556 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus