Головна » 2013 » Липень » 20 » Уміють святкувати пірнівчани
10:32
Уміють святкувати пірнівчани

Минулої п’ятниці у празник святих Петра і Павла, який вже є храмовим святом села Пірново, односельчани відзначали День села. 

 
У народі кажуть: хто вміє працювати, той вміє відпочивати. В цьому пересвідчилися всі, хто побував на святі. У щорічне святкування пірнівчани привносять якусь новизну. Тільки місце залишається незмінним – майдан перед сільським клубом, де облаштовано сцену. І той же символ на плакаті – лелека, що летить над Десною. А також намальована мережка із вуличних хат, з написом «Моє рідне село, як люблю я його». 
 
Сонце після шостої години вечора десь загубилося у хмарках і не пекло, вітерець навівав свіжість. То ж погода була гарною для святкування. Для дітей встановили гігантські надувні гірки , а бажаючих було стільки, що вони вишикувалися в чергу. Для дорослих були безпрограшна лотерея, знайомство з гончарним мистецтвом, а також смакування шашликом, млинцями, пиріжками, солодощами та прохолодними напоями. Працював монетний двір туриста. Бажаючі мали змогу викарбувати собі на згадку монети. Діти могли поласувати поп-корном, солодкою ватою і морозивом. Розважав дітей і дорослих ведмідь-панда. Перед початком відкриття свята до майдану по головній вулиці з оркестром прибували пірнівчани. Очолювали колону клоуни на ходулях – «Арлекін» і «Венеціанська діва» з київського «Театру на вулиці». Оркестр «Мелодія» своєю грою запрошував усіх до центрального майдану села. Розпочала свято ведуча Світлана Ячник: 
 
 
– Висловлюю слова подяки жителям Пірново, бо наше село, в першу чергу, багате людьми, які трудяться у лісгоспі, у торгівельних закладах, у медамбулаторії, школі, дитячому садку, на пошті і в ощадбанку, пенсіонерам, які створювали матеріальні і духовні блага для нинішнього покоління А ще село відроджується. За минулий рік народилося 12 діток, а з початку нинішнього року шість. У село приїжджають відпочивати кияни до Десни, дехто залишається тут назавжди. Мальовнича природа і доброзичливі пірнівчани приваблюють багатьох на поселення. Навіть дачники вважають Пірново рідним селом. 
 
Пірнівчанам пощастило з господарем – молодим і перспективним сільським головою Сергієм Книжниковим. Він і взяв слово, привітавши земляків і гостей з Днем села і храмовим святом, пожартувавши, що святкують «два в одному». На гарне гуляння благословив настоятель храму Петра і Павла отець Олександр. 
 
Цікаву концертну програму підготував художній керівник місцевого Будинку культури Олександр Книжников. Ансамбль «Пірнівчанка» порадував новим репертуаром, в якому були українські народні і жартівливім пісні (солісти Олександра Македон, Олександр Шабрамов). Виступали із піснями «Віночок», «Котику», «Дощик» юні пірнівчани. Навіть секретар сільради Юрій Урлюк виступив у ролі співака. Пірнівчан також розважав фольклорний ансамбль «Калиновий цвіт». В перерві між концертом усіх учасників свята пригощали рибною юшкою та кашею, бо стільки пісень ансамбль «Пірнівчанка» співав про сало, що додало апетиту публіці, яка із задоволенням частувалася. 
 
Далі для односельців Сергій Книжников зробив великий концертний подарунок, запросивши на сцену народну артистку України Наталію Бучинську, яка завітала з танцювальним балетом «Європа» і своїми виступами одразу ж «завела» публіку. Пірнівчани співали разом з Бучинською її пісні» «Дівчина-весна» та українську народну «Ой у вишневому саду», танцювали разом з балетом. Було справжнє шоу на майдані. Співачка виконала пісні «То любов», «Люби мене так», «Я вірю в любов», «Все для тебе». А ще артистка в перервах між піснями зверталася до пірнівчан з найкращими побажаннями, вочевидь їй сподобалися сільчани за теплий прийом. За концерт-шоу артистів нагороджували оплесками, дарували квіти. Після концерту розпочалася дискотека, було вогняне шоу і салют на честь Дня села. 
 
Ще довго лунала музика над Пірновим. Сільчани та гості святкували вже під зорями. 
 
Катерина ЖЕЛІЗНЯК
Категорія: Пірнівська громада | Переглядів: 968 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus