Головна » 2013 » Березень » 30

Сніговій навалі дали відсіч

Сніговій навалі дали відсіч

22-24 березня Україна пережила справжнє стихійне лихо. Якщо у західних областях раніше випало до 40 сантиметрів снігу, то за лічені години у північних – до 50 сантиметрів, а в місті Києві – понад 60 сантиметрів, у Сумах – до 80 сантиметрів. Потужні снігопади накрили також Черкаську, Полтавську, Житомирську та Чернігівську області. 


Такого практично тридобового майже безперервного снігопаду і на такій величезній території не бувало за всю історію метеорологічних спостережень. 

Березень пригот ... Читати далі »

30.03.2013

Віддалені села не залишаться без уваги

Віддалені села не залишаться без уваги

Голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько разом із керівником апарату райдержадміністрації Наталією Клебан та директором КП «УКБ «Вишгородрайбуд» Олександром Ніцкевичем 26 березня здійснили робочу поїздку до Абрамівки. Під час виїзного прийому громадського активу сіл Дудки, Савенки, Абрамівка, представників депутатського корпусу Абрамівської сільської ради та місцевих мешканців були обговорені найболючіші питання, що турбують місцеві громади. 

 
Учасники зустрічі озвучили нагальні потреби села, серед яких – транспортне забезпечення, розбудова інфраструктури, ремонт об’єктів соціальної сфери та благоустрою (розчистка та ремонт доріг, підв ... Читати далі »

Коротким рядком

Коротким рядком

Минулого тижня на берегах Київського та Канівського водосховищ, Дніпрі в районі Києва вздовж берегової лінії спостерігалися плями жовто-коричневого кольору. Прип’ять, Уж та Десна, які протікають по заболочених територій, насичуються залізом і марганцем, таким чином впливаючи на вміст заліза в Київському та Канівському водосховищах. Вміст заліза перевищує нормативи в два рази. Це підтверджує природнє походження жовтого кольору води. Як повідомляє «Київводоканал», результати аналізів підтвердили, що якісні показники дніпровської річкової води та розтопленого льоду – майже ідентичні та перебувають у межах визначених норм.

30.03.2013

Пріоритет – розвиток сільських громад

Пріоритет – розвиток сільських громад

Окремою темою для держави та місцевої влади є вирішення проблем розвитку сільських громад, реалізація перспектив формування економіки сільських територій. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі на Раді регіонів. Глава держави наголосив, що в Україні понад 28 тисяч сільських населених пунктів, у яких проживає третина населення держави. У сільськогосподарському виробництві зайнято майже 5 мільйонів осіб, що становить 34% від загальної кількості населення, яке проживає в сільській місцевості. 


Водночас, підкреслив Віктор Янукович, проблеми сільських територій не обмежуються лише розвитком агропромислового комплексу. ... Читати далі »

30.03.2013

Змагаються юні правознавці

Змагаються юні правознавці

Вивчаючи закони нашої держави, молодь знайомиться із своїми правами і обов’язками, навчається правильно діяти в різноманітних життєвих ситуаціях, за допомогою закону, держави, її органів вчиться знаходити вихід із складних обставин. Знаючи закони, можна стати свідомим учасником перетворень, які відбуваються в нашій державі, учасником творення демократичного суспільства в Україні. 


У Вишгородській районній гімназії «Інтелект» на районний брейн-ринг «Підліток і право» зібралися команди з десяти шкіл району, щоб позмагатися в знаннях у галузі конституційного, трудового, адміністративного, кримінального, цивільного та шлюбно-сімейного права.& ... Читати далі »

30.03.2013

Про дитяче самовизначення

Про дитяче самовизначення

Терпіння – здатність стійко, без нарікань витримувати фізичні або моральні страждання, життєві злигодні, уміння довго та спокійно витримувати щось нудне, неприємне, небажане, здатність довго й наполегливо робити що-небудь, займатися чимось. Моя бабуся все моє життя бажає мені терпіння. З роками зрозуміла: терпіння – це велика сила. 


Так от, випробування для вас, батьки, настало! Ваші крихітки готуються до великого перелому у своїй свідомості та самовизначенні – вони готуються до вступу в перший клас! 

30.03.2013

Червоний Хрест закликає до благодійності

Червоний Хрест закликає до благодійності

Товариству Червоного Хреста України, яке взяло на себе благородну місію захисту життя та гідності людини, 18 квітня виповнюється 95 років. 


Щоб привернути увагу суспільства до проблем найбільш незахищених верств населення, поліпшити їхнє життя адресною матеріальною та натуральною допомогою, традиційно з 1 квітня по 1 травня 2013 року в районі проводиться Всеукраїнський місячник Червоного Хреста України під гаслом – «Сила гуманності!» 

На обліку районної організації Червоного Хреста – понад т ... Читати далі »

30.03.2013

З чого починалася ДЮСШ…

З чого починалася ДЮСШ…

У ці дні, двадцять п’ять років тому, Вишгородська районна дитячоюнацька спортивна школа урочисто переїхала зі старого бараку, що на масиві «Берізки», до великої просторої новобудови, розташованої по вулиці Грушевського у центральній частині Вишгорода. Усі ці роки керував закладом директор Олександр КОГУТ, який і розповів нашому кореспонденту, як розвивався спорт у районі і з чого починалася ДЮСШ. 


Починав кар’єру Олександр Тихонович звичайним вчителем фізкультури у школі №1 міста Вишгород, займався ігровими видами спорту, аж допоки у 1979 році його не призначили директором ДЮСШ. 
30.03.2013

Легендарний танкіст

Легендарний танкіст

Цього року відзначатиметься 70-річчя визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Скільки б десятиліть не минуло з тих трагічних і сумних днів, подвиг нашого народу у Другій світовій війні ніколи не забудеться. Щорічно ми схиляємо голови в пам’ять про тих, хто не шкодуючи своїх сил і життя визволяв столицю України. 

 
Не лише для Києва, а й для Вишгородського району, де кожен клаптик землі рясно политий солдатською кров’ю, ця дата – особлива. Сім десятиліть тому тут йшли запеклі бої, що вписані в історію Великої Вітчизняної війни як «Битва за Дніпро» і «Київська стратегічна наступальна операція 1943 року». 

Електронний земельний кадастр діє

Електронний земельний кадастр діє

З успішним запровадженням у січні 2013 року системи електронного земельного кадастру на всій території України вдалося в основному досягти всіх цілей проекту, орієнтованих на розвиток, зважаючи на те, що дата завершення проекту після її перенесення – 30 квітня 2013 року. Ці досягнення є значним успіхом України, який сприятиме зміцненню захисту прав власності на землю, підвищенню ефективності операцій із землею та нерухомим майном, а також поліпшенню прозорості управління земельними ділянками. 


Основні досягнення проекту стосуються галузі видачі державних актів на право власності на землю, картографії та запровадження електрон ного земельн ... Читати далі »

30.03.2013

Друзям на згадку дарували міста…

Друзям на згадку дарували міста…


З часом я змінив технологію виготовлення великих скульптурних форм, виконуючи спочатку металевий каркас й обтягуючи його металевою тканою сіткою, на яку наноситься декілька шарів цементно-пісчаного розчину. Це дало змогу відтворювати найдрібніші пластичні деталі та збільшити маневреність монтажних і зварювальних робіт. Згодом декоративні барельєфи на фасадах Будинку торгівлі та ресторану «Вишгород» будівельники виконували без моєї допомоги, вже після нанесення малюнка. 
30.03.2013

Сім опудал спалили, а сніг лежить!

Сім опудал спалили, а сніг лежить!

Педагогічний колектив та учні Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначили свято Масляної, як-то кажуть, відповідно до традицій. 


Цього дня панувала справжня святкова і, разом з тим, родинна атмосфера. В одному зі шкільних коридорів працював ярмарок, де можна було за низькими цінами придбати та поласувати різноманітними наїдками. Зокрема, тут були представлені головні страви Масниці – млинці з різними начинками та сметаною, вареники з сиром, а також інша обрядова їжа. «Діти до заходу підійшли відповідально, а головне, не забули пофантазувати. Звичайно ж не без допомоги батьків та вчителів. Тож шкільні гуляння Масляної пройшли на «Ура!» – в ... Читати далі »

30.03.2013

Виплата зарплати – пріоритет у роботі

Виплата зарплати – пріоритет у роботі

Прокуратура Вишгородського району здійснює постійний нагляд за додержанням і застосуванням законодавства про оплату праці. Статтею 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за порушення встановлених термінів виплати заробітної плати або виплата її не в повному обсязі. 


Кримінальна відповідальність за безпідставну невиплату заробітної плати більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності, передбачена статтею 175 Кримінального кодексу України.  ... Читати далі »

30.03.2013

Туберкульоз виліковується!

Туберкульоз виліковується!

Туберкульоз – небезпечна інфекційна хвороба, якою вражаються не лише люди, а й тварини та птахи. Сягає хвороба в сиву давнину, але збудник її виявлений тільки в 1882 році німецьким лікарем Кохом, ім’ям якого збудник названий паличкою (така по формі бактерія) Коха. Бактерія Коха дуже довго, місяцями зберігається в зовнішньому середовищі і тільки сонячні промені вбивають її через 2-3 хвилини. 


Туберкульоз може вражати майже всі органи людини, але найчастіше – до 80% випадків – вражається легенева система. В сприятливих умовах бактерія швидко розмножується, руйнує вражений орган, виділяє велику кількість токсинів, що призводить до виникнення ... Читати далі »

30.03.2013

«Вірші писав завжди, майже не бачу, але ж відчуваю!»

«Вірші писав завжди, майже не бачу, але ж відчуваю!»

У невеликому будинку, прямо над дорогою, у Нових Петрівцях проживає родина Стареньких – Олександр Йосипович та Зінаїда Омелянівна. Усе життя Олександр Старенький пропрацював слюсарем-складальником, але душа його ще змалку була небайдужою до написання віршів. Ще в дитинстві він почав втрачати зір, але це не стало йому на заваді жити повноцінним життям, як з точки зору працездатності, так і особистого життя. Зустрівши Зінаїду, струнку та веселу працівницю радгоспу, він зрозумів, що закохався. У світлому вирі почуттів подружжя, намагалося не занепадати духом через скруту, виховували сина Володимира, будували власну хату. В ній і до сьогодні проживають. 


30.03.2013

«Діалог з країною»

«Діалог з країною»

Під час проведення телевізійного проекту «Діалог з країною» до Президента України Віктора Януковича звернулося вісім жителів Вишгородського району та Києва. 


Громадянка Л.В. Кононенко з Козаровичів порушила питання надання матеріальної допомоги. Комісія розглянула це звернення та виділила одноразову матеріальну допомогу у розмірі 500 грн. 

Жителька Г.О. Анкудінова з Нових Петрівців звернулась з проханням надання житла. Їй усно роз’яснено процедуру отримання житла та враховуючи складне матері ... Читати далі »

30.03.2013

Побілка – важливо і необхідно

Побілка – важливо і необхідно

Кора першою приймає на себе коливання температур, обмерзає, отримує сонячні опіки, тріскається, вражається шкідниками-короїдами, грубішає, відшаровується з природних причин, а тому вимагає постійної турботи. 


Перший етап. У вологу погоду очищаємо стовбур і основи нижніх скелетних гілок від мохів та лишайників, старого відшарування кори. Робимо це руками в садових рукавичках з тканини. Ніяких пластикових і, тим більше, металевих скребків, щіток, мочалок і такого подібного застосовувати не можна. Вони дуже сильно травмують кору, замість користі завдасте шкоди. Щоб очистити тріщинки і заглиблення, скористайтеся дерев’яним ножем або пр ... Читати далі »

30.03.2013

«Золотий бузок» у саду

«Золотий бузок» у саду

Через рясне цвітіння форзицію називають «золотим дощем», «золотим бузком». 


Навіть після цвітіння рослина не втрачає привабливості: на зміну золотистим квіткам з’являється овально-довгасте світлозелене листя, яке зберігає соковите забарвлення до самих заморозків. 

Розмножувати форзицію насінням довго. Найбільш ефективний і швидкий спосіб розмноження вегетативний. Навесні маткові кущі форзиції зрізують на пень, а протягом літа відростають молоді пагони. Восени ці пагони пригинають і укладають ... Читати далі »

30.03.2013