Головна » 2016 » Серпень » 15 » Поліція має водний патруль
13:07
Поліція має водний патруль

Правоохоронці Київської області урочисто відзначили першу річницю створення Національної поліції України. 5 серпня на території Центру професійної підготовки працівників поліції, що в Хотянівці, відбувся урочистий захід, на який прибули почесні гості: голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, заступник голови Національної поліції України полковник поліції Костянтин Бушуєв, т.в.о. начальника ГУ НПУ в Київській області полковник поліції Дмитро Ценов, заступник голови Київської  ОДА Ігор Любко, начальник головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, керівний склад обласного управління поліції. У заході взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Горган.
Вітаючи поліцейських з професійним святом, голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе зазначила: «Щиро вітаю вас зі святом! І сподіваюся на те, що ви, і особливо рядові поліцейські, розумієте – наша важка спільна робота спрямована не на оцінку  влади. Насамперед ми трудимося на процвітання держави і заради майбутнього наших дітей. Я бажаю, щоб ваш запал, натхнення і всі надії були непохитними».
Зі слів керівника Нацполіції очевидно, що сьогодні довіра населення до право­охоронців зростає. «Декілька днів тому ми отримали результати соціологічних досліджень, і 46% українців довіряють патрульній поліції України. Це велике досягнення, і досягнення не тільки людей, які працюють в поліції, це результат всієї країни»,– підкреслила Хатія Деканоїдзе.
У рамках святкування відбулося нагородження кращих працівників поліції Київщини. Надзвичайно приємно, що першим з рук очільниці Нацполіції отримав відзнаку поліцейський Вишгородського відділу поліції. За високий професіоналізм та сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків медаллю «Ветеран служби» нагороджено старшого сержанта поліції, помічника чергового інспектора реагування №2 Олександра Глущенка.
Присвоєно спеціальне звання лейтенант поліції дільничному офіцеру поліції Вишгородського відділу поліції Якову Головку. Подяки головного управління ДСНС України у Київській області за співпрацю і допомогу в подоланні надзвичайних ситуацій вручено  капітану поліції, інспектору сектору оперативного реагування №4 Сергію Пипі, лейтенанту поліції, дільничному офіцеру поліції сектору превенції Юрію Односуму, старшому сержанту поліції поліцейського сектору реагування №3 Артему Бобку.
По завершенні святкової частини гості оглянули навчальні аудиторії Центру професійної підготовки працівників поліції. Також відбулися показові виступи бійців з рукопашного бою, кінологів та продемонстровано стрілецькі вправи.
Активну участь в підготовці обласних урочистостей з нагоди відзначення першої річниці з дня створення Національної поліції України взяли працівники на чолі з начальником Вишгородського відділу поліції підполковником Павлом Панфьоровим.
Також у рамках проведення обласного заходу з нагоди відзначення першої річниці Національної поліції України урочисто розпочато роботу першого у районі водного патруля.
Як відомо, географічне розташування лісових масивів та наявність проїзних шляхів через населені пункти вздовж прибережних смуг приваблюють відпочивальників та рибалок, а також «нечистих на руку» любителів збагатитись за рахунок природного фонду. Відповідно протягом поточного року працівниками Вишгородського відділу поліції задокументовано 10 фактів кримінальних правопорушень незаконного заняття рибним промислом та 230 порушень правил рибальства. У зв’язку з наведеними фактами постала необхідність запровадження патрульних нарядів для забезпечення охорони громадського порядку на воді та з метою боротьби із системними правопорушеннями.
Доповідаючи голові Нацполіції Хатії Деканоїдзе про необхідність водного патруля, начальник Вишгородського відділу поліції Павло Панфьоров, зокрема, зазначив: «До території обслуговування Вишгородського відділу поліції входить акваторія Київського водосховища, одне з шести великих водосховищ у каскаді на річці Дніпро в межах Київської області. Довжина – 110 км, найбільша ширина – 20 км. Сухопутна територія обслуговування розділяється зазначеним водоймищем та налічує 120 км прибережної смуги (Вишгородський та Іванківський райони). Функціонує 68 великих підприємств із промислового вилову риби, 5 яхтклубів, які налічують понад 450 плавзасобів».
Ініціатива вишгородських поліцейських отримала схвальний відгук, та все ж, Хатія Деканоїдзе зауважила, що для обслуговування такої великої території водного плеса вкрай необхідно виділити більш потужніший катер.

За інф. Вишгородського відділу поліції

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 475 | Додав: slovo
comments powered by Disqus