Головна » 2014 » Квітень » 19 » Для миру та спокою на Вишгородщині
10:29
Для миру та спокою на Вишгородщині
12 квітня на площі Шевченка у Вишгороді відбулася презентація громадського формування з охорони громадського порядку «Громадський порядок». Для участі в урочистій церемонії початку діяльності цієї структури та для вручення посвідчень членам  «Громадського порядку» прибули сотники 1-ї та 8-ї «афганської» сотень Самооборони Майдану Олександр Третяков та Олег Міхнюк зі своїми підлеглими. Захід розпочався з вшанування пам’яті Небесної сотні триразовою салютоційною стрільбою.
 
Як розповів Олег Міхнюк, у Вишгороді почало діяти громадське формування, що, погоджуючи свої дії з місцевою міліцією та допомагаючи їй, буде забезпечувати спокій та мирне життя мешканців району, законність та правопорядок.
 
– Правовою основою діяльності нашого громадського формування є Конституція України, Закон України про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону, інші закони України та акти Президента України і Кабінету Міністрів України, – повідомив керівник «Громадського порядку» Петро Клевацький. – Крім того, ми спираємося на рішення райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування з питань охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю і адміністративними правопорушеннями та працюємо у взаємодії з правоохоронними органами, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, додержуючись принципів гуманізму, законності, гласності, добровільності, додержання прав та свобод людини і громадянина, прав і законних інтересів юридичних осіб, рівноправності членів цих формувань. До складу «Громадського порядку» входять переважно воїни-афганці. Вони пройшли через війну та знають як поводитись у складних ситуаціях оперативної роботи.
 
 
Тобто, це не є приватна структура для «кришування» чиєїсь діяльності. Наша робота організовується, спрямовується і контролюється районною міліцією. Ми не маємо права займатися підприємницькою або іншою діяльністю з метою одержання прибутку. Наша мета – спокій жителів району та недоторканість їхньої гідності й майна. Тому телефонуйте до нас, наші представники є не тільки у Вишгороді а й у багатьох населених пунктах району.  
 
Підготував
Володимир ПОТАПОВ, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 481 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus