Головна » 2014 » Березень » 20 » Звернення до ветеранства і українського народу
11:20
Звернення до ветеранства і українського народу

Від імені старшого покоління Організація ветеранів України, що налічує близько 10 мільйонів ветеранів, звертається до політичного керівництва держави припинити наругу над історичними та духовними цінностями народу України. 

 
Керуючись так званою «революційною доцільністю» і під впливом неофашистської ідеології молодчики екстремістських угрупувань з дикими криками вандалів руйнують і знищують не тільки пам'ятники радянської епохи, порушуючи ст.43 Закону України «Про охорону культурної спадщини», але справа дійшла до пам'ятників, пам'ятних місць, поховань, музеїв, що увічнюють події і учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр. 
 
І це відбувається у той час коли народ України, всі чесні люди планети святкуватимуть в поточному і наступному році 70-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників і 70-річчя Великої Перемоги. Радикальні націоналісти і їх поводирі прагнуть позбавити наш народ, його молоде покоління своєї історії, повної трагічних і героїчних сторінок, прикладів доблесті і слави своїх попередників, проявлених в боротьбі за незалежність своєї Батьківщини і підмінити її історією ОУН-УПА, прикладами своїх «героїв», що воювали разом з фашистами і знищували своїх же мирних громадян України в роки війни. 
 
На українській землі війна залишила тисячі братських могил, в яких поховані воїни всіх національностей. їх імена висічено на обелісках, стелах, меморіальних плитах. Це наші народні святині. Тільки завдяки солдатському подвигу, полководницькому таланту воєначальників Червоної Армії, самовідданості працівників тилу була досягнута Велика Перемога над фашизмом. У 1945 році після закінчення Великої Вітчизняної війни Україна була включена до складу членів Організації Об'єднаних Націй. 
 
І ось ці святині - хранителі народної пам'яті піддаються знущанню і вандалізму. Активісти Майдана визначають який з пам'ятників знести або демонтувати. Під загрозою демонтажу знаходяться: пам'ятник командуючому 1-го Українського фронту, визволителю міста-героя Києва Ватутіну Миколі Федоровичу; монумент «Бойової Славі Радянських Збройних Сил» - Львів. Там же піддається руйнуванню меморіальний комплекс «Холм Слави», де поховано 24 Герої Радянського Союзу, знаходиться 3 братські і 226 індивідуальних могил. В місті Стрій знесений пам'ятник «Радянському солдату». Ліквідований музей партизанської слави в Яремчі. 
 
За час Майдану в різних областях України багато пам'ятників, присвячених подіям Великої Вітчизняної війни були піддані оскверненню - облиті фарбою і покреслені образливими написами відносно загиблих воїнів. В Дніпропетровську осквернили ряд пам'ятників радянським воїнам. Всі ці і подібні факти вандалізму і знищення пам'ятників, які увічнюють події Великої Вітчизняної війни, можуть відбуватися тільки з мовчазної згоди керівних органів державної і місцевої влади. 
 
Ветерани України вимагають привести охорону і збереження пам'ятників і військових поховань у відповідність з вимогою Законів України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» і «Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів - визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань", а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців. 
 
Ми звертаємося до всіх свідомих співвітчизників: Вставайте на захист історичної пам'яті нашого народу і цінностей, створених нашими батьками і дідами. Не давайте руйнувати пам'ятники - символи героїчної історії народу і правди про Велику Вітчизняну війну. Не допускайте брехні і фальсифікації історії війни. Ми звертаємось до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України: Вживіть заходів в країні, щоб зупинити розгул вандалізму, розповсюдження неофашистської ідеології. Сподіваємося, що нас почують. 
 
П.С.Цибенко,
Голова Ради Організації ветеранів України,
Народний депутат України
Категорія: Україна | Переглядів: 464 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus