Головна » Архів матеріалів

Добрива, які краще вносити восени

Добрива, які краще вносити восени

Осінь –  кращий час, щоб добре  удобрити ґрунт на ділянці. Ґрунт відпочиває, а у мікроорганізмів з’являється шанс більш ефективно переробляти поживні компоненти. Городнику це дає можливість заздалегідь підготувати земельну ділянку до майбутніх посадок, звільняючи час навесні на більш важливі справи.
Перед приходом суворої зими ґрунт потребує додаткового живлення. При цьому можна робити різні комплексні підживлення. Усе залежить від використовуваної сировини і самої рослини. 
Для плодових дерев рекомендується внести: перегній або компост, що поліпшує структуру ґрунту; фосфорні та калійні комплекси одночасно з органікою засипаються в передстовбурне коло; готові магазинні підживлення; гній, який обов’язково вноситься в осінній час. Причому строго за ... Читати далі »

Обговорили важливі питання

Обговорили важливі питання

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання Вишгородської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли голова адміністрації Вячеслав Савенок, перший заступник голови адміністрації Олексій Данчин, заступник голови районної ради Марина Ганіцька, члени комісії, представники органів місцевого самоврядування, представники відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації, Вишгородського КП «Вишгородтепломережа», Вишгородського РКП «Комунальник» та голови сільських рад. 
На початку засідання обговорили підготовку об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. «Зараз повністю підготували котельні до опалювального сезону. Нині працюємо над документацією, щоб ... Читати далі »

Скарбниця досвіду, мудрості та знань

Скарбниця досвіду, мудрості та знань

У перший день жовтня відзначаємо Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні – це ще й День ветерана. Серед установ, котрі покликані опікуватись літніми одинокими людьми та інвалідами, вирішувати їх соціальні та побутові проблеми, є Вишгородський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). 
Про організацію надання соціальних послуг людям похилого віку у Вишгородському районі розповідає директор територіального центру Наталія Рудько.

- Міжнародний день людей похилого віку не можна назвати святом. Однак, це особлива нагода не тільки соціальним службам, а й громаді відвідати своїх односельців поважного віку, ветеранів, розпитати про проблеми й тривоги, висловити підтримку, допомогти. 
До речі, завжди наголошую, щ ... Читати далі »

Змістовне дозвілля, творчий розвиток

Змістовне дозвілля, творчий розвиток

Важливе місце в системі організації соціально-правового захисту дітей Вишгородського району займає оздоровлення та відпочинок. Організація літнього оздоровлення й відпочинку, змістовного дозвілля, творчого особистісного розвитку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, – одне із найважливіших завдань. Поліпшення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей забезпечується шляхом організації оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема в період літніх канікул.
Літня оздоровча кампанія 2018 року у районі пройшла успішно. Оздоровленням та відпочинком з різних джерел фінансування охоплено 5177 дітей, що становить 67,05% від загальної кількості діт ... Читати далі »

Основні питання – на контролі

Основні питання – на контролі

У великому залі адмінбудинку 20 вересня пройшла позачергова тридцять перша сесія Вишгородської районної ради VII скликання. Провів сесію голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко за участі голови Вишгородської райдержадміністрації Вячеслава Савенка. На сесії були присутні 29 депутатів з 36.
На початку засідання до районних обранців звернулася депутат районної ради Ірина Побідаш. У своєму депутатському зверненні вона наголосила: «Мешканці Вишгородщини через незаконні загорожі не мають доступу до побережної смуги річки Десна. У районі річки виросли за кілька днів бетонні загорожі. Кому із колег не байдуже це питання, пропоную об’єднатися у робочу групу для усунення незаконного присвоєння прибережних зон у районі». Це питання на особистому контролі у голови ... Читати далі »

Перспективи розвитку району

Перспективи розвитку району

У малій залі адмінбудинку 18 вересня відбулося засідання колегії Вишгородської райдержадміністрації під керівництвом голови Вишгородської РДА Вячеслава Савенка. У засіданні взяли участь голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, члени колегії, керівники структурних підрозділів адміністрації, керівники районних установ і депутати районної ради.
Відповідно до порядку денного першим розглянули питання «Про виконання повноважень, делегованих Вишгородською районною радою Вишгородській районній державній адміністрації», яке члени колегії підтримали одноголосно.
Питання «Про проект Комплексної Програми забезпечення жителів Вишгородського району доступним житлом на 2018-2022 роки» за рішенням засідання направлено на доопрацювання. «Важлива прог ... Читати далі »

Потрібна допомога!

Потрібна допомога!

Чудова дівчинка Боженка потребує допомоги. Щоб подолати онкозахворювання, потрібно чимало коштів. Картка мами ПриватБанк 5168 7422 2258 2987 Татенко Ярослава (на лікування Боженки). Скриньки для збору коштів знаходяться у «Дивосвіті» та у гімназії «Інтелект».
Ще цієї весни вона разом з маленькими артистами «Дивосвіту» на благодійних дитячих виставах допомагала збирати кошти на лікування онкохворих дітей, а влітку опинилася у такій же біді. Дівчинка мужньо пройшла 4 сеанси хіміотерапії, тепер потрібна операція, яка потребує чимало коштів, потім - період реабілітації та подальші обстеження і лікування.
Не будьте байдужими!

Вдячність крізь роки…

Вдячність крізь роки…

Марк Крупяков, ізраїльтянин українського походження, народився 1951 року у місті Бровари Київської області, де й нині проживають його родичі. Але, буваючи в Україні, він щиро сподівається на доленосну зустріч у Вишгородському районі, найперше у Димері. У далекому 1941 році мешканка Димера на ім’я Оксана двічі врятувала життя його батькові, Борису Олександровичу Крупякову. Борис Олександрович був вдячний своїй рятівниці до останніх днів свого життя. Допомагав, чим міг, у тяжкі повоєнні роки. Зустріч батька з Оксаною, що відбулася у 1956-1957 рр., запам’яталася маленькому Маркові на все життя.
Марк Крупяков сподівається розшукати нащадків димерчанки, щоб належним чином віддячити їм за вчинок людяності їх матері ще раз. На жаль, із пам’яті стерлось її прізвище, невідома ... Читати далі »

Основний меседж: вчитися – це цікаво

Основний меседж: вчитися – це цікаво

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті.
Вчительський колектив Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я» разом із батьками  стараються створити  такий простір, щоб  це  була школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятись висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. Водночас батькам теж подобається відвідувати  школу, адже тут панують співпраця та взаєморозуміння.
На сьогодні якісна освіта – це запорука нового, кращого рівня життя, якого д ... Читати далі »

Допомогти людям, котрі цього потребують

Допомогти людям, котрі цього потребують

Цими днями у Вишгороді  побували представники німецької соціальної служби «AWO». У ході робочої поїздки вони зустрілись з керівниками Вишгородщини, ознайомилися з роботою Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та поділилися досвідом із вишгородськими колегами.
Підґрунтя діяльності  та структура служб мають чималі відмінності, однак обидві служби націлені на одне – допомогти людям, котрі потрапили у складні життєві обставини, підтримати одиноких і хворих, організувати належний побут, медичний догляд, цікаве та змістовне дозвілля.
Управляючий директор асоціації «AWO» округу Бранденбург Наталія Зізманн під час зустрічі, що відбулася у заступника голови Вишгородської РДА Тетяни Во ... Читати далі »

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 241 242 »