Головна » 2018 » Вересень » 27 » Обговорили важливі питання
15:31
Обговорили важливі питання

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання Вишгородської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли голова адміністрації Вячеслав Савенок, перший заступник голови адміністрації Олексій Данчин, заступник голови районної ради Марина Ганіцька, члени комісії, представники органів місцевого самоврядування, представники відділу освіти Вишгородської районної державної адміністрації, Вишгородського КП «Вишгородтепломережа», Вишгородського РКП «Комунальник» та голови сільських рад. 
На початку засідання обговорили підготовку об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. «Зараз повністю підготували котельні до опалювального сезону. Нині працюємо над документацією, щоб вчасно його почати. Мешканці повинні також врахувати підвищення ціни на газ, які затвердив Кабмін. У Вишгородському районі можливе підвищення у межах 20%. Потрібно говорити про це зараз, оскільки підвищення відбудеться перед опалювальним сезоном, який почнеться з новими тарифами», – наголосив директор Вишгородського РКП «Вишгородтепломережа» Олександр Таран.
 Також Олександр Володимирович розповів присутнім, як проходить підготовка житлового фонду району до опалювального сезону. Найгірша підготовка до опалювального сезону в Катюжанці. Виникла критична ситуація у населеному пункті Синяк. ЖКП «Поліське», яке обслуговує мешканців, відмовилося надавати весь спектр послуг. Тож цим підприємством не проводиться належна підготовка до опалювального сезону».
За словами керівника КП «Вишгородтепломережа», цьогоріч Демидів роботу на новій котельні почати не зможе. «Відставання у монтажній роботі та підготовці відповідної документації свідчить про те, що запустити котельню до початку опалювального сезону не встигнуть. Цей сезон Демидів знову доведеться отоплювати за допомогою Вишгородського РКП «Вишгородтепломережа», – зазначив Олександр Таран. 
Під час наради обговорили питання про протипожежний стан закладів освіти на території Вишгородського району. На початку навчального року представниками Вишгородського РВ ДСНС в Київській області проведено ряд планових та позапланових перевірок навчальних закладів. Кожному із директорів було вручено припис із докладною інформацією про порушення. Основним недоліком залишається обладнання автоматичною пожежною системою сигналізації навчальних закладів. Із 30 шкіл не обладнані 21, а з 15 дитячих садочків – 11. Наступна проблема, яка спостерігається у більшості – це забезпечення території навчального закладу зовнішнім протипожежним водопостачанням. 12 установ без протипожежного водопостачання, у 9 закладах наявні резервуари, але вони непридатні для використання. «Нині формуємо бюджет на наступний рік, і будемо акцентувати увагу депутатів на підтримці програми щодо фінансування закладів освіти та виділення коштів на протипожежну безпеку», – зазначив перший заступник голови Вишгородської РДА Олексій Данчин.
Під час засідання комісії начальник Вишгородського міжрайонного Управління Головного управління Держсан­епідслужби у Київській області Ірина Кобилевська зазначила, що наприкінці серпня їхня організація провела дослідження питної води у навчальних закладах. У 9 установах виявлене бактеріальне забруднення питної води. Є проблема у Синяківській, Катюжанській, Жукинській та Новосілківській школах та дитячому садочку в Пірново.
Також підняли питання щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ на території Вишгородського району. У ході обговорення були озвучені пропозиції щодо запобігання стихійним сміттєзвалищам та їх ліквідації задля недопущення виникнення пожеж.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 499 | Додав: slovo
comments powered by Disqus