Головна » 2018 » Вересень » 27 » Змістовне дозвілля, творчий розвиток
15:27
Змістовне дозвілля, творчий розвиток

Важливе місце в системі організації соціально-правового захисту дітей Вишгородського району займає оздоровлення та відпочинок. Організація літнього оздоровлення й відпочинку, змістовного дозвілля, творчого особистісного розвитку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, – одне із найважливіших завдань. Поліпшення стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей забезпечується шляхом організації оздоровлення та відпочинку дітей, зокрема в період літніх канікул.
Літня оздоровча кампанія 2018 року у районі пройшла успішно. Оздоровленням та відпочинком з різних джерел фінансування охоплено 5177 дітей, що становить 67,05% від загальної кількості дітей шкільного віку.
Прийняті місцеві програми із оздоровлення та відпочинку дітей 14 місцевими радами. Для проведення оздоровчої кампанії з районного та місцевих бюджетів виділено 5 681 900 грн, закуплено 1028 путівок до дитячих оздоровчих закладів.
На виконання районної комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» на 2018-2020 рр. виділена сума бюджетних призначень у розмірі 2 695 000 грн на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Використано 2 494 000 грн та закуплено 471 путівку. Надходили путівки від служби у справах дітей та сім’ї Київської обласної державної адміністрації.
Охоплені оздоровленням та відпочинком з різних джерел фінансування такі категорії дітей: 129 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 109- діти з інвалідністю; 993 – діти з багатодітних сімей; 6 – діти загиблих учасників АТО; 1 – дитина Героя Небесної Сотні; 141 – діти із числа внутрішньо переміщених осіб; 30 – діти з малозабезпечених сімей; 6 – діти, які перебувають на обліку служби як діти із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах; 241 – діти учасників бойових дій та поранених; 28 – діти соціальної сфери села; 387 – обдаровані та талановиті діти, учасники спортивних команд та творчих колективів; 128 – діти, які перебувають на диспансерному обліку.
Відпочинок пройшов без надзвичайних подій, погода та цілющий клімат сприяли повноцінному, здоровому та активному відпочинку дітей.
Службою у справах дітей та сім’ї Вишгородської районної державної адміністрації було організовано оздоровлення та відпочинок 471 дитини. Відпочинок проходив на узбережжі Азовського та Чорного морів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку: «Гренада», с. Стрілкове Херсон­ської області, «Прибережний», сел. Лазурне Хе­рсонської області, «Спортіум» 
сел. Чорноморка Миколаївської області. Також діти провели активний відпочинок в оздоровчому закладі «Едельвейс», с. Микуличин Івано-Франківської області.
Уже третій рік поспіль діти Вишгородського району мають можливість провести 18 днів активного відпочинку у дитячому оздоровчому таборі «Едельвейс», який розташований в мальовничому с. Микуличин за кілька кілометрів від м. Яремче на Івано-Франківщині. Цього року погода принесла свої «сюрпризи» та не обійшлося без дощів і злив. Але турботливе ставлення до дітей, смачне харчування, захопливі походи в гори, екскурсії, цікаві заходи залишили в дітей бажання знову приїхати до «Едельвейсу».
Багато позитивних відгуків до служби у справах дітей та сім’ї надходило від батьків та дітей про цікавий та змістовний відпочинок у дитячих оздоровчих таборах «Гренада», «Спортіум» та «Прибережний». Протягом літа діти мали можливість купатися в Чорному та Азовському морях. 
Діти, які відпочивали в ДОЗ «Гренада», мали унікальну можливість побувати на озері Сиваш та солоних озерах. Озеро Сиваш відоме своїми цілющими властивостями не лише в Україні. Часто це озеро також називають Гнилим морем. Вода в озері випаровується, залишаючи численні мінерали (калій, магній, бром, натрій). Солоність  води від 22 до 87 проміле. Плавати дуже зручно – вода тримає. Окрім солі, Сиваш відомий і своїми лікувальними грязями. 
Усі можливості оздоровлення, які надає нам територіальність розташування нашої країни, ми по праву використовуємо.

Ольга Мельник, 
начальник служби у справах дітей та сім’ї Вишгородської РДА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 386 | Додав: slovo
comments powered by Disqus