Головна » 2014 » Листопад » 15

Четвер – рибний день

Четвер – рибний день

У четвер, 6 листопада, на Київському водосховищі був справж­ній рибний день. У водойму випустили близько 100 тисяч мальків цінних видів риби – білого амура та товстолоба. Таке масштабне зариблення проводять щороку у рамках відновлення від масового замору риби, який трапився навесні 2010 року.   
 
Зараз водосховище потроху відходить після тієї події, розповідають рибалки. Цього року голова комісії по зарибленню Київського водосховища, заступник начальника управління Київрибоохорони  Віктор Лебідь, на ... Читати далі »

Іскри вічного вогню – у дитячі душі

Іскри вічного вогню – у дитячі душі

«Вічний вогонь закликає: щастя живих бережіть…». Під таким гаслом 8 листопада відбувся зліт юних краєзнавців Вишгородського району, присвячений 70-річчю визволення України від нацистських загарбників у рамках проекту «Пам’ятати заради майбутнього» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт».
 
До села Пилява у Меморіал-музей Великої Вітчизняної війни на зліт з’їхалися представники шкільних музеїв Вишгородської, Старопетрівської ... Читати далі »

Чи доживе Українське радіо до свого 100-річчя?

Чи доживе Українське радіо до свого 100-річчя?

У неділю, 9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Традиційно Українське радіо вже 14 років поспіль до цього дня приурочує написання радіодиктанту. Тобто диктор диктує текст, а всі бажаючі радіослухачі пишуть диктант і надсилають на редакцію Українського радіо для перевірки. Затим відзначаються переможці відповідними призами, які без помилок написали диктант. Тобто метою є перевірка грамотності і вшанування рідного слова.
 
На цей раз диктант називався диктантом національної єдності, хоча те ... Читати далі »

Погляд на життя – тільки позитивний

Погляд на життя – тільки позитивний

Нервові зриви, депресії, стреси – багатьом у нашому непростому і з соціальної, і з економічної точки зору житті знайомі ці стани. Як людині справитись з ними, як сформувати позитивний погляд на життя?
 
Над цими запитаннями розмірковували учасники «круглого столу» «Формування позитивного погляду на життя», що відбувся днями у Димерській бібліотеці для дорослих. Ініціаторами зібрання стали працівники бібліотеки та Вишгородського районного територіального центру соціального обслуговування (надання ... Читати далі »

«Золотий вік»: лауреат обласного конкурсу

«Золотий вік»: лауреат обласного конкурсу

Вишгородський фольклорний колектив «Золотий вік» повернувся з фестивалю художньої творчості серед колективів соціальної сфери Київської області – з медалями та грамотами.
 
Учасники фестивалю представили свою творчість у кількох номінаціях – хоровий та вокальний спів, художнє читання, сценічне мистецтво, танці. І в кожному з виступів прочитувалось переживання за долю України, невмирущий український гумор, щира українська душа. 
 
... Читати далі »

Поінформованість – запорука здоров’я

Поінформованість – запорука здоров’я

Наскільки гіпертоніки Вишгородщини матимуть знижки на ліки залежить від поінформованості людей та співпраці лікарні з аптеками. В Україні зареєстровано понад 12 млн осіб, хворих на артеріальну гіпертензію. З них систематичне лікування отримують лише 14%, періодично приймають лікарські препарати 35%. Усі інші звертаються до них тільки для того, щоб угамувати біль. Щорічно цю хворобу виявляють у 1 млн українців.
 
Високий артеріальний тиск значно підвищує ризик захворіти на ішемічну хворобу серця, мозковий інсульт, а також на ... Читати далі »

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Спогади. Роздуми. Публіцистика

Це здається неймовірним, але я чітко пам’ятаю, як мене немовлям купали у ночвах. Наді мною усміхнене лагідне мамине обличчя. Тильною стороною середнього пальця правої руки мама проводить по моїх губах, а я намагаюся упіймати з пальця, – чи то язиком, чи губами – крапельку води, в якій мене купали. Я не знаю, скільки мені тоді було від народження – місяць, два чи три. Не знаю також, чи міг я тоді щось думати. Але точно знаю, що в ті хвилини я переживав невимовне блаженство.
 
Подальше раннє дитинство м ... Читати далі »

Суперкубок – апофеоз футбольного сезону

Суперкубок – апофеоз футбольного сезону

9 листопада на стадіоні ОСК «Діназ» в Лютежі був зіграний останній матч футбольного сезону 2014 року у Вишгородському районі. Завершився сезон не тільки напрочуд цікавим, безкомпромісним, драматичним, а й дуже складним. Стартував сезон у травні і проводився у два кола, у двох лігах. Таким чином, сезон тривав сім місяців і було зіграно близько 200 матчів.
 
На превеликий жаль, до фінішу дійшли не всі – у кожній з ліг знялося по одній команді: у вищій лізі – «Місто щастя» (Димер), у першій л ... Читати далі »